1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone peruskäyttöön max. 700€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi stikidiki 09.01.2016.

  1. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Budjetti?: 700€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Tumma, vaikkapa musta.
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ihan peruskotelo
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mahdollisimman hiljainen, mutta ei suurta merkitystä.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Suht kevyt editointi (esim photoshop), mutta ei mitään videoiden muokkaamista, normi netissä selailu, videoiden kattelu yms.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Kyllä. Emo Gigabyte GA-970A-UD3P olisi ylimääräisenä. DVD asema löytyy myös.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
  4. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eikö kotelo kannata tilata suomesta? Vaikka hintaraja onkin 700e niin säästän minkä mahdollista ;) Tuo kyseinen kotelo näyttää olevan suomessa vähän kalliimpi, mutta jos tosiaan tuo lähetys maksaa noin paljon enemmän kotelon kanssa mitä muuten niin voi vaikka jotain muuta koteloa ehdottaa suomesta. Kiitokset kuitenkin jo tässä vaiheessa :).
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
  6. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Säästö se on pieniki säästö. :D Onkohan tarpeen panostaa tuon verran enemmän fx-8350 vai pärjäisikö jopa fx-8320? Käyttö on kuitenkin suhteellisen kevyttä. Sori kun kyselen näitä, mutta sano vaan jos oikeasti kannatta panostaa ennemmin tuohon fx-8350.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Sama prossu, joten sikäli ei kannattaisi maksaa enempää. Pari minuuttia biosin näpräystä niin saa 8320:n kellot neljään gigaan ja vähän päällekin. Mutta jos kellotus on ehdottomasti pois laskuista niin ainakin itse ostaisin 8350:n.
     
  8. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  9. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Box tulee sirkkeli mukana,ja olettaisin että trayssa ei.Ei kokemusta AMD prossuista.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Trayssä tosiaankaan ei ole jäähyntapaista ja lyhyempi takuu.
     
  11. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jännä että kalliimpi tuo tray sitten :O

    Tähän väliin semmonen kysymys vähän ohi aiheen, mutta pystyykö windows home premiumin aktivoida vaikkapa pro keyllä? Toiseen koneeseen, josta olen täällä http://keskustelu.afterdawn.com/threads/pelikone-n-700€.758177/page-4 kirjoittanut niin ei onnistu tuo aktivointi vanhan koneen lisenssillä joten ostan siihen uuden lisenssin ja nuo näyttäs olevan aikas halpoja huutonetistä. Koneessa on siis windows 10 home premium, joten saako sen esim. päivitettyä ja aktivoitua tuoksi windows 10 professionaliksi?
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Ei onnistu.
     
  13. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mutta onnistuu normaalisti, jos ostan windows 7 home premiumin lisenssin vaikka nyt sitten huutonetistä ja aktivoin sillä? Löyäkkö sellasta tähän?
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,851
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kokeile ensin Jos sinulla on tuon Win7 asennusmedia käytössä, niin saat 30vrk koekäyttöoikeuden ja kun uusi vehje on käyttötestattu voit yrittää syöttää tuota vanhaa coodia uudelleen , tuskin onnistuu mutta jos olet upannut sen kympiksi niin siinä kohtaa tuo on imaissut kiinni emoon ja vakoiluohjelma on vaihtanut koodin uuteen jota ei saa selville mistään
     
  16. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oon siis päivittänyt tuon kympiksi jo silloin heti kun se tuli saataville. Mutta en saa aktivoitua windowsia oman vanhan koneeni lisenssillä, koska taitaa olla OEM, tai sitten en tiedä vaan mistä johtuu, mutta tuntuu että kaikkea on yritetty. Voi olla että kaikista helpoimmalla pääsee kun ostaa tuon lisenssin ja koittaa sillä aktivoida ja jos ei onnistu aktivoida tuossa kympissä niin sitten asennan seiskan uudelleen tuohon koneeseen ja aktivoin sen siinä ja annan olla seiskassa niin kauan että varmasti saa aktivoitua. Ja jos joskus tulevaisuudessa erehdyn päivittämään sen taas tuohon kymppiin, niin tapahtukoon niin :D
     

Jaa tämä sivu