1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone kaatuu lepotilan jälkeen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Sicoff 13.01.2017.

  1. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli näytönohjaimen vaihdon jälkeen kone on alkanut kaatuilemaan satunnaisesti lepotilasta paluun jälkeen. Kone boottaa siinä kohtaa, kun pitäisi salasanaa heittää kehiin. Ennen näytönohjaimen vaihtoa en muista vastaavaa tapahtuneen. Jos saa salasanan laitettua ja pääsee windowsiin saakka, niin tämän jälkeen kone ei ole kaatunut kertaakaan. Olen tämän jälkeen vaihtanut myös kovalevyn ja asentanut windowsin uusiksi, joten siinä ei pitäisi olla vikaa. Osaisikohan joku heittää vinkkiä, että mistä vikaa voisi alkaa etsimään? Konehan ei ole uusinta haitekkiä enkä ole aikeissa konetta päivitellä, ellei välttämätöntä pakkoa ole. Kuitenkin pelit ja kaikki muu pyörii meikäläistä tyydyttävällä tavalla.

    Emolevy: GA-880GM-D2H (rev. 4.0) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4000#ov
    Prosessori: AMD phenom II x4 965BE http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/A... Edition - HDZ965FBK4DGM (HDZ965FBGMBOX).html
    Näytönohjain: MSI geforce gtx 1060 3gb http://www.mindfactory.de/product_i...ng-X-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1117377.html
    Virtalähde: XFX pro 550W https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...fx-550w-core-edition-atx-virtalahde-80-bronze
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,783
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Kovin niukasti annoit tietoa, kannattaisi aina mainita myös käyttöjärjestelmä ja onko kaikki emon ja näytönohjaimen ajurit asennettu käyttöjärjestelmän uudelleen asennuksen jälkeen?
    Näytönohjaimen ajuri mahdollisesti vaatisi lisätarkastelua.
     
  4. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Käyttöjärjestelmänä pyöritän windows seiskaa. Kovalevyn vaihdon yhteydessä päivitin ajurit ja windowsin päivitykset on vedetty läpi. Näytönohjaimen ajurin nappasin suoraan Nvidian sivuilta ja mielestäni se oli uusin tarjolla ollut versio.

    edit. vanhalla kiintolevyllä on vanhempi näytönohjaimen ajuri. Molemmilla kiintolevyillä tekee samaa satunnaista kaatuilua.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2017
  5. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    403
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Mitenkäs poistit vanhat ajurit ennen uusien asentamista? DDU:lla?
     
  6. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis, vaihdoin kiintolevyn ja siinä samalla tuli tietysti puhdas asennus. Nyt kun tässä mietiskelen, niin ainoa muu muutos mitä olen tehnyt, niin unlockasin tuosta phenomista ne kaksi ydintä. Aluksi ajattelinkin, että ongelma liittyisi siihen, mutta kun taas tiputin biossin säädöt normaaliin, niin heti seuraavassa lepotilastartissa kone kaatui taas.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,029
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Onko lepotila masiinassa välttämätön ominaisuus, voi sen kytkeä poiskin.
     
  8. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noo, toisaalta jos toi windows vaan käynnistyy tuolta uudelta yhtä hätäisesti kuin nyt, niin eipä tuo lepotila välttämätön ole. Lähinnä vanhalla kiintolevyllä se oli miltei pakollinen. En näet juuri koskaan sammuta konetta, vaan tuikkaan sen lepotilaan, josta startti on nopeampi.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,029
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Tuota X4 965BE:tä ei pahemmin unlockailla... (#1)

    Onkohan kukaan laskenut virrankulutusta paljonko sillä on vaikutusta mikäli masiina on välillä muutaman tunnin lepotilassa vs jatkuvassa toiminnassa? Toki näytönsäästäjän voi laittaa päälle.
     
  10. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Miten niin ei unlockata? Siis tuonhan saa muutettua x6:ski.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,029
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Noh ei kyllä onnistu kun tuo on tehtaalla tehty neliytimiseksi. Sulla on nyt joku toinen mallisarja mielessä. :)

    Ollut 955 ja parikin 965:sta niin jotain käryä on asiasta... X4 960T sai unlockattua (tuurilla) six-coreksi. Nimi muuttui tällöin 1055T:ksi.

    e.
    Kossupullosta vetoa? :D
     
  12. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Veto käy. Tuon nimenomaan saa unlockattua ja sen jälkeen se näkyy sekä biossissa että windowssissa x6 1065:sena.
     
  13. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Katos perkele. 960:sen olin tilannut, mutta väittäisin kyllä, että koneella tuo näkyy 965:sena. En pääse justiinsa tarkastamaan asiaa, joten pitänee illalla ihmetellä asiaa. Mihin sen kossulekan voi lähettää?
     
  14. Maxmil

    Maxmil Member

    Liittynyt:
    12.10.2014
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Siis yleensä varmaa että winukka ei tykkää yhteistyöstä SSD-levyn kanssa virransäästöasetuksilla. Pistä ainoastaan näyttö virransäästölle!
     
  15. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vanha kiintolevy oli perinteistä mallia ja vasta uusi on ssd. Samaa kyllä itsekkin mietein, mutta kun tuo tekee molemmilla muisteilla samaa, niin sen puolesta tuntuu oudolta.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,029
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Laitanko yv? :D:D Anna olla vain. hehheh.

    Niin taisi muuten ollakin että esim. CPU-Z näytti prossun 960T malliksi unlockattuna 1065T. Nyt kyllä dementia on taas kehissä. Nooh, vasta iltapäivä... hörps

    muoks.
    Taisi muuten mulla aikanaan olla tuo samainen prossu unlockattuna malliltaan 1605T. CPU-Z:n mukaan. Piru kun ei ole kuvakaappaus tallessa. :(
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2017
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Sicoff ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  18. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos. Tuo vaikuttaa lupaavalta keskustelulta ja näemmä nvidia on tässä välissä julkaissut uuden päivityksen. Pitänee huomenna testailla. Jos vaikka sais oman kullannupun taas kuntoon. Jotenkin oli pieni kutina, että tämä voisi olla emo-näyttispaketin vika.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,029
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Kerroppas siten olikos apuja.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ei taida toimia lämpötilatiedot unlockauksen jälkeen... ainakaan x2 -> x4 avauksessa, sama varmaan x4 -> x6
     
    Sicoff kiitti tästä.
  21. Sicoff

    Sicoff Member

    Liittynyt:
    28.12.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Whatta Heck - Sen verran offtopiccia, että muistatko saako tuon unlockkauksen jälkeen ytimien lämpöjä mitenkään näkyviin? Unlockkaamattomana kaikkien neljän ytimen lämmöt näkyy ja unlockkauksen jälkeen ei näy enää edes niiden neljän. Ja ohjelmana käytän lämpöjen kyttäilyyn hwmonitoria.
     

Jaa tämä sivu