1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone hyyty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi thyto 23.01.2015.

  1. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tietokoneeni meni ensin jumiin ja näyttöön jäi vain still kuva. Ei reagoinut mihinkään. Paitsi virrat pois ja käynnisty vikasietotilassa. Kaverini kävi asentamassa windows 7:n uudelleen ja sen jälkeen pelitti noin viikon. Siiten sama uudelleen. Nyt sillä seurauksella ettei käynnisty edes vikasietotilaan. Tuulettimet lähtevät pyörimään ja valot syttyy sinne tänne. Kovalevyä olen alkanut epäilemään. Sen kun mielestäni pyörii kädellä tuntien. Ei kuitenkaan lähde ikäänkuin "ruksuttelemaan" vaan raksahtaa kerran ja jää käteen tuntuvasti värisemään. Nyt kysyykin että onnistuuko kovalevyn vaihto amatööriltä. Fyysinen vaihto minulta onnistuu mutta entäs sen jälkeen? Ja onko vika edes kovalevyssä?

    Kovalevy on Samsung HD642JJ (640GB/7200rpm/16M)
    ja emolevy ASUS M4A785D-M PRO
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Rikkinäinen kovo voi aiheuttaa just tollasia. Vaihto on helppo. Kovosta piuhat irti, kovosta ruuvit irti, kovo pois, uus kovo tilalle, kovoon ruuvit kii ja kovoon piuhat kii.

    Käyttiksen joutuu tietenki asentaan uudelle kovolle eikä siinä uudessa kovossa oo samoja softia mitä vanhassa on/oli.
     
    thyto kiitti tästä.
  4. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos. Joo softat ymmärrän menettäväni tässä tapauksessa. Voiskohan jotain kovoa suositella tommoseen kotikoneeseen?
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,546
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Viimeksi muokattu: 23.01.2015
    thyto kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,710
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Systema 500gb 29 e.
    Systema 1T 55 e
    Jimms 1T 59 e, toki ilman postikuluja...

    Tässä vaiheessa olisi syytä wahwasti miettiä jos käyttöjärjestelmän laittaisi ssd levylle. Onko budjettia minkäänlaista olemassa? Kone nopeutuisi huimasti. :)
     
    thyto kiitti tästä.
  7. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ymmärsinkö oikein että kannattaisi käyttis laittaa tollaselle ssd levylle ja muu kovolle? Budjetti ei niin kauheantiukka ole. Onko ssd levyn asentaminen samanlainen toimenpide kuin kovonkn asennus? Sori kun kysymyksiä tulee koko ajan lisää mut ku ei oo ihan mun alaa nää tietokoneet.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,710
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Käyttis ilman muuta ssd:lle. Käynnistyy hops vain eikä yleinen käyttö jumittele missään vaiheessa. Kaikki toiminta todella nopeaa eikä tarvitse katsella "ladataan - palloja".

    Kytketään samalla tavalla kuin normaalit kiintolevytkin. Asennuksen aikana kannattaa ottaa normilevyistä piuhat irti niin windowsin asennus menee ssd:lle kuten tarkoitus onkin.

    Onkos juurikin hinnat noilla (Crucial mx 100 256 gb) nousseet ja saatavuuskin kinnaa, -kele. Hmm.
     
    thyto kiitti tästä.
  9. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos teille näistä tiedoista. Jään pohtimaan hieman budjettia. Kieltämättä nopeus houkuttelee ssd+kovo yhdistelmän kannalle.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,710
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Jeps. Jos noihin päädyt niin täällä foorumilla sitten kyllä neuvotaan asennukset. :)
     
    thyto kiitti tästä.
  11. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    SSD:ksi sitten mieluiten vähintään 120Gb malli tai miksei vaikka samantien 240Gb, jos vain budjetti antaa myöten. Eipä sitten lopu tila windowsia päivitellessä ja saa lisäks tärkeimmät sovellukset SSD:lle.
     
    thyto kiitti tästä.
  12. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Palaan nyt asiaan kun olen hommannut ssd:n (Crucial mx 100). Irrotin vanhan ja laitoin ssd:n tilalle. Nyt käynnistettäessä ei edelleenkään tapahdu mitään. Laitoin Win7 asennuslevynkin muttei herännyt. Neuvoja tarvittais. Onkohan vika sittenkään siellä missä epäilin. Vaihtoehtojahan ei kyllä ole kuin prossu tai emolevy.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Pitää laittaa biosista tai jollain pikanäppäimellä kone boottaamaan dvd-asemalta. Vai mitä tarkoitat tolla, ei tapahdu mitään?
     
    thyto kiitti tästä.
  14. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Tarkoitin juurikin tätä että miten buuttaan/asennan käyttiksen. Aikaisemmin luvattiin taustatukea että homma hoituisi oikein.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Kuten tässä sanottiin.
    Jos koneeltasi ei löydy käynnistysvalikkoa (joku F-näppäin), josta voi valita, miltä kovalevyltä, DVD-levyltä tai USB:ltä käynnistetään, pitää koneen biossista valita DVD ensimäiseksi käynnistyväksi asemaksi, jotta asennus voi tapahtua levyltä.

    Edit, asennusohje: https://makee72.pp.fi/win7asennus.html
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2015
    thyto kiitti tästä.
  16. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelmani onkin lähinnä alkuperäistä. Eli näyttöön ei tule mitään. Lähdenkö seuraavaksi uusimaan emolevyä vai vain prossua?
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2015
  17. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli tuulettimet pyörii, valoja palaa, antaa jonkinmoisen piikin näytölle koska herää lepotilasta mutta näyttöön ei vain tule muuta kuin mustaa. Kokeiltu myös hdmi piuhalla ja normipiuhalla. Näyttö toimii dvd-soittimen kanssa ja televisiona.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vika ei sit välttämättä oo kovossa. Kerro kaikki koneen osat.
     
    thyto kiitti tästä.
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Otatko kuvaa erillisestä näyttiksestä vai integroidulta?
     
    thyto kiitti tästä.
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,710
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Juu, osat olisi hyvä tietää...
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2015
    thyto kiitti tästä.
  21. thyto

    thyto Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ketjun alussa oli tuo emolevy jossa näyttis integroituna ja prossukin oli mukana ja sit toi kovo.
     

Jaa tämä sivu