1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone ei tunnista kovalevyä/windowsia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi zyrkkiz 06.10.2016.

  1. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen kasannut vanhoista romuista koneen ja yrittänyt saada sitä muutaman päivän pelittämään. Kun yritän käynnistää konetta se ei suostu avaamaan windowsia vaan haluaa joko recoveryä sen tai sitten käynnistää normaalisti. Recoveryllä se jää tekemään wibdowsin kirjausta mutta ei etene siitä mihinkään. Normaalilla käynnistyksellä se käynnistää itsensä uudelleen ja oravanpyörä jatkuu.

    Kovalevy on siis vanhasta pakettikoneesta jossa oli Windows xp. Formatoin levyn toisella koneella ja asensin windows 7 siihen. Toimin näin koska tuo yllämainitsemani ongelma ei antanut minun asentaa windows seiskaa tuolle kovalevylle.

    Tällä minun "käyttö" koneella tuo asennus onnistui hyvin eikä tullut mitään virheitä.

    Olisiko kellään antaa jotain vinkkejä? Pahoittelen kirjoitusvirheistä. (Puhelimella kirjoitettu)
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Onko tilanne siis se, että olet asentanut koneen 1 kiintolevylle windows 7 käyttämällä kiintolevyn koneessa 2, ja nyt koitat käynnistää käyttöjärjestelmää jälleen koneessa 1?

    Jos näin niin ei. Teet toimivalla koneella boottaavan asennuslevyn tai usb-tikun ja aloitat asennuksen siltä välineeltä siinä projektikoneessasi. Noi levyt ym. ohjelmat löytyy kyllä mut en jaksa justiinsa puhelimella kaivella.

    Edit. Sinulla olikin jo asennusmedia. Formatoi se kiintolevy toimivassa koneessa ja sitten käynnistät projektikoneessa asennuksen levyltä/tikulta. Tosin eipä tota tarvisi edes valmiiksi formatoida, pitäisi onnistua asennuvaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.10.2016
  4. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma on siinä että se heittää samaa herjaa vaikka yrittää bootata levyltä tässä projektikoneessa. On yritetty monta kertaa. Unohdin mainita tuossa aikaisemmassa tekstissä. Ja on vaihdettu biossista buuttimaan levyltä.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Okei. Oletko kokeillut eri sata-portteja? Onko toi levy itsetehty vai ihan ehta levy. Ihan sillä vaan jos se ei ole oikein tehty, niin asennus käynnstyy kyllä winukasta käsin mut ei silti boottaa. En tiedä asiantuntemuksesi tasoa, sillä vaan kysyn. Älä vedä hernettä nenukkaan :)
     
  6. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    On kokeiltu kaikki 6 porttia. Tuli mieleen voisiko sata johdossa olla vikaa? Itse tehty levy on . Samalla levyllä sain asennettua levylle boottaamalla mutta toisella koneella.
     
  7. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Muistin myös että tuolla 1 koneella minulla on windows ssd:llä ja sain sillä kovalevyllä tämän projektikoneen käynnistymään hienosti.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Johdon vaihto on ainakin helppo kokeilla.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,291
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Jos asennuslevy on toimiva ja buuttijärjestyksessä CD/DVD-asema on ensimmäisenä, niin eikös tuollaiset oireet merkitse, että CD/DVD-asema on viallinen.
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    1pertillä vois olla pointtia. Teet kokeeksi asennustikun toisella koneella. Tikun tekoon tarvit microsoftin työkalun tai vaikka Rufuksen. Noilla ainakin onnistuu. Pitää kaivella jostain toimiva linkki windows.isoon vai saako ton win7 vielä ladattua microsoftin sivuilta? Tuli muuten huomattua, että ainakin Aviran antivirus-ohjelma blokkaa ton microsoftin win10 sekä win7 asennusmediatyökalun loppuviimeistelyssä ja tikuista tulee toimimattomia, ellei laita real-time scanningia pois päältä tikun teon ajaksi.

    Tämä tietty jos emo tukee tikulta boottaamista.
     
  11. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,962
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
  12. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noniin nyt sain windowsin asennettua. Formatoinnissa oli ilmeisesti jäänyt jokin piilo-osio huomaamatta joka sekoitti Windowsin käynnistyksen.

    Siitä päästiinkin seuraavaan ongelmaan:

    Olen yrittänyt päivittää LAN ajureita mutta aina kun päivittää ne niin se herjaa että: "The realtek Network Controller was not found. If deep sleep mode is enabled Please plug the cable".
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Mitä osia siinä projektikoneessa on? Kokeilitko jo nuo mitä google tarjoaa tolla virheilmotuksella.
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2016
  14. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Asus P5QL-CM on emolevynä. Täytyy vielä koittaa joitain noista googlen ohjeista. Kone ei vaan tunnista että olisi minkäänlaista verkkolaitteistoa.
     
  15. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,962
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Oletko katsonut biossista onko Lan disabloitu? Jos siellä on sellainen kohta.
    Entä joko on laitehallinan kautta poistettu kokonaan nuo ajurit ja sitten asennettu uusimmat tilalle.
    Tuon seuraavan voi tarkistaa jollei jo ole tehty.
    1.Open Device Manager by: 1.Go to Start
    2.Click Control Panel
    3.Choose System and Security
    4.Click Device Manager (under System)

    2.Open Network Controller properties by: 1.Double-click Network adapters to expand it
    2.Double-click the Realtek Network Controller

    3.Turn off Deep Sleep mode by: 1.Choose the Power Management tab
    2.Untick “Allow the computer to turn off this device to save power”
     
  16. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noniin nyt on enable kaikki LAN jutut biossista. Mutta siltikään en saa network devicejä näkyviin.
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Palaako ethernet-liittimen vieressä mitään valoja. En kyllä varmaksi sano vilkkuuko/palaako siellä yleensäkään ennenkuin on liikennettä.
     
  18. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei pala mitään.

    Mistähän ihmeestä johtuu ettei windows löydä ollenkaan emolevyn verkko-osiota. Voisiko olla mahdollista että emossa on jotain vikaa vai onko vieläkin jokin bios säätö pielessä?
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ellei verkkopiiri ole mennyt mykäksi kokonaan.
     
  20. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,962
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
  21. zyrkkiz

    zyrkkiz Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

Jaa tämä sivu