1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Kone ei käynnisty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cLonx 26.09.2017.

  1. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Allekirjoituksen kone ei siis käynnisty enää.

    Ostin uuden CMOS patterin ja tällä kone käynnistyi normaalisti ja toimikin about 3 tuntia. Nyt ei taas saa päälle enää. Kone valitteli kovasti erinäisistä Windowsin ongelmista ja korjaili niitä tovin, mutta 3 tunnin käytön jälkeen ilman ongelmia sammui näytöt jonka jälkeen koko kone pimeni. Nyt ehkä n. 20min välein painamalla koneen tuulettimet saa pyörimään muutamaksi sekunniksi, mutta kone ei käynnisty.

    Oma tietämykseni toki osuu välittömästi emolevyyn, mutta onko mahdollista että jokin johto voisi liittyä siihen ettei CMOS patteri saa virtaa ja tyhjenee? Olettaisin, että jos vaihdan taas uuden patterin saan koneen muutamaksi tunniksi päälle mutta tämä ei toki mikään pysyvä ratkaisu ole.

    Kone on kasattu about tasan vuosi sitten, eli esim. CMOS patterin tyhjentyminen ei normaalia toimintaa ole.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,717
    Kiitokset:
    794
    Pisteet:
    173
    Pyöriikö prossujäähyn tuuletin? Coolerin kiinnitys kunnossa? Ylikellotukset pois kun hämminkiä on koneessa...

    Heittääkö mitään bsod-koodia vaan sammuuko noinvain?

    lisäys
    Tai siis bioshan on toki nollautunut kun kerran patterikin on vaihdettu... nyt vissiin normikellot?
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2017
  4. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Pyörii kaikki tuulettimet(n. 3 sekunttia), kellot otettu pois siinä kohtaa kun sain koneen taas päälle.

    Oman näkemyksen mukaan näytöt sammui ennen konetta, mutta voi olla vaan mielikuva
    koska näppiksen ja hiiren valot jäi päälle vaikka kone oli sammuksissa jo.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Oletko kokeillut nollata biosia? Jos yleismittaria löytyy niin sillähän voisi toki mittailla pariston.
     
    cLonx kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,717
    Kiitokset:
    794
    Pisteet:
    173
    Kokeile käynnistää kone ja rämpytä del-näppäintä. Anna koneen olla biosissa jonkin aikaa ja kattele toimiiko ok. Seuraa lämpötilaa biosissa, on yleensä hardware monitor / tools tms. Mikäli toimii niin melko varmasti winukan puolella jotain häikkää.
     
    cLonx kiitti tästä.
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Koneen bios on resetoitunut default asetuksiin pariston vaihdossa. Nyt pitäisi laittaa asetuksen kohdalleen. Usko ongelmien johtuvan tästä. Todennäköisintä on, että on hukannut käynnistyvän levyn, jossa on käyttöjärjstelmä.
    Tarkista tuo biossin Boot order asetuksista.

    edit: hyviä arvauksia:)
     
    cLonx kiitti tästä.
  8. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Defaultit laitoin juu viimeks kun patterin vaihdoin ja nyt ei käynnisty niin pitkälle että USB laitteet saisi virtaa. Eli vaihdanko vielä kertaalleen patterin ja sitten biossiin? Formatti täysin mahdollinen koneella ei mitään niin kallisarvoista etteikö sitäkin voisi suorittaa.
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Ei kai nyt paristoa vaihdeta jos sen juuri vaihdoit, eikä mitään formatointeja. Bios asetukset kohdilleen käynnistyvälle levylle ensin.

    edit: tarkoitatko formatoinnilla käyttöjärjestelmän uudelleen asennusta? Miksi ei se tuohon vaikuta jos biosasetukset ei ole kohdillaan.
     
    cLonx kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,717
    Kiitokset:
    794
    Pisteet:
    173
    Biosissa Boot order ja ssd ekaksi sinne. F10 ja enter. Jokuhan tässä on nyt hämminkinä mutta mennään askel kerrallaan.
     
    cLonx kiitti tästä.
  11. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Niin siis USB laitteet ei saa käynnistyessä virtaa, pitäisi varmaan hankkia sellainen "vanha kunnon BIOS näppis"?

    ts. en siis tällä hetkellä edes pääse BIOSiin asti koska tuulettimet pyörii vain muutaman sekunnin.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Miten helvetissä säädät biosin kohdalleen jos kone käy 3 sek :D

    Ap. ehtikin vastata sillä aikaa kun kirjotin... jos se uusikin paristo tyhjenee jo kolmessa tunnissa, niin ei siellä kaikki ihan kohdallaan ole, sillä sitä mittausta meinasin...
     
    cLonx ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  13. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Mitä tarkoittaa tuo tuulettimet pyörii vaan muutaman sekunnin. Sammuuko koko hoito?
    Mitä kaikkea olet tehnyt, jotta tuohon tultiin.
     
    cLonx kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,717
    Kiitokset:
    794
    Pisteet:
    173
    hehheh

    Olen vikatilanteissa yleensä kokeillut pääsekö biosiin ja pysyykö masiina käynnissä tuossa tilassa. Eliminoi ainakin softaviat.
     
    cLonx kiitti tästä.
  15. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Painan käynnistysnappia, prossucooleri ja koneen tuulettimet pyörii muutaman sekunnin > kone sammuu eikä käynnisty enää n. 20-30min. Ei anna mitään äänimerkkiä syystä.

    Ei hirveästi varoitellut, eilen sammui käytöstä eikä enää käynnistynyt. CMOS patterin vaihdolla pysyi tosiaan 3 tuntia päällä ja nyt samassa pisteessä taas.
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Joo, ei tuo ollut mitenkään erityisesti sinulle suunnattu. Pitäsköhän se ottaa ihan koppa auki ja katsoa ettei ole tullut mitään sohittua paristonvaihdossa.

    edit. tuleeko mitään kuvaa sen kolmen sekunnin aikana vai pelkkää mustaa?
     
    cLonx ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  17. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Patteri on siis vaihdettu vain ja ainoastaan sen takia, kun kone ei käynnistynyt vaikka yleisesti ottaen patterin vaihto ei hirveästi koneita ole korjaillut mutta päätinpä koikeilla.

    Kuvaa ei tule, eikä USB laitteet saa virtaa.
     
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Tuli mieleen, oliko koneessa virrat powerissa kiinni, kun vaihdoit pariston ja putosiko se piireille?

    Ota kaikki ylimääräiset kovalevyä myöden pois ja kokeile sammuuko kone silloin ja sitten ala lisätä niitä yksitellen takaisin. Virrat pois aina muutoksen ajaksi.
     
    cLonx kiitti tästä.
  19. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Hyvä pointti. Testailen huomenna ajan kanssa ja palaan asiaan.
     
  20. cLonx

    cLonx Regular member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,105
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Otimpa kovot irti jo nyt ja ensimmäisellä yrityksellä rykäisi biosiin asti. Tuo 2TB kovo on siis vanha ja liitinkin näytti jopa vääntyneeltä nyt kun tarkemmin katsoin. Olettaisin, että sitä en nyt laita kiinni ollenkaan vaan pelkän SSD.

    Onko jotain ideoita BIOS asetuksiin vielä tässä kohti ennenkuin laitan SSD kiinni? Mikäli sikäli kone ei käynnistykään.

    Lämmöt OK : CPU Temp 29.0C
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Eikait siellä ensihätään muuta kuin boottaamaan ssd:ltä.
     
    cLonx kiitti tästä.

Jaa tämä sivu