1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone 700e joululahjaksi pojalle

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi ettane 26.11.2015.

  1. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Budjetti?: 600-700€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Vuosi sitten ostettuun koneeseen on ostettu Win 8.1. Voiko tämän asentaa uudelleen, vai ovatko nämä ns. kerta-asenteisia?
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Pieni (µATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei erityisemmin
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei tarvi olla hiirenhiljainen
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen Minecraft + muu suhteellisen kevyt pelaaminen / Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Kaikki nämä löytyvät itseltä
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    - 2 teran kovalevy Ssd:n lisäksi
    - 8-12 gb keskusmuistia
    - Hdmi liitäntä
    - Tehoa sen verran, ettei heti lopu kesken :)


    Jos jaksatte auttaa tämän rakentamisessa, niin mikäli pystyttäisiin tekemään ihan ostoslistaan saakka, niin olisi loistavaa. Edellinen kone suunniteltiin myös täällä ja rakennettiin Systemastoressa, olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. Kiitos avusta jo etukäteen.

    Edit. Käyttöjärjestelmä kohtaa muokattu.
    Edit2. Budjetti muokattu 600-700e.
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2015
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    +1-2 120 millistä tuularia. Windowsia pitäis voida käyttää.
     
    ettane kiitti tästä.
  4. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Moi BPVest,

    Iso käsi ja suuri kiitos taas ! :)
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Systemassa ei tosiaan näkyny 120 millisiä PWM tuulareita.
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Onko tämä kone vielä käytössä? Lisenssi on vain yhdelle koneelle, joten molemmissa käyttis ei toimi samaan aikaan. Jos kone ei ole käytössä, niin vuoden vanhaa rautaa voisi vielä jossain määrin kierrättää uuteen koneeseen.
     
  7. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kone edelleen käytössä. Eli Windows haistaa sen, jos se on asennettu kahteen koneeseen?
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Sen haistaa joo.

    Huuto netistä Win 7 käytettynä sit.
     
  9. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Moi BPVest,

    Voinko katsoa mitä vaan Atx koteloa koneeseen? Eli kokonsa puolesta menee ns. normaalin ja minin väliin?
     
  10. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kaverilla on Win7 levyllä, mutta sekin on asennettu toiseen koneeseen. Onko sama ongelma myös seiskassa?
     
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    On kaikissa. Microsoft myy lisenssejä = käytännössä aktivointikoodeja. Asennusmedian saa mistä vaan, mutta käytiksen aktivoiminen on ongelma. Huuto.netissä noita liikkuu jotain 30-40 eurosta ylöspäin. Itse en ole ostanut, mutta ilmeisesti aika moni on.
     
  12. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Jos ostaa Huuto.netistä tms. niin mistä tietää, ettei käyttistä ole asennettu jo aikaisemmin johonkin?
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Enemmänkin on kysymys siitä, että se ei enää ole asennettuna ja käytössä missään, jonka seurauksena Microsoft diskaisi sen.
     
  14. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Eli vähän arpapeliä?
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tolle kelpaa Microatx koppaki. Melkein vaan ATX koppa joka tukee Microatx emoja kelpaa kanssa.

    Tavallaan, aika positiivista palautetta saanu moni huuto.net myyjä, mut eihän noi 100% luotettavia oo.
     
  16. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Olenko mä sitten aivan hukassa, kun olen luullut, että samalta levyltä voidaan asentaa moneen koneeseen käyttis?
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Samalta levyltä voi kyllä asentaa, vaikka miten monta kertaa, mutta joka asennukseen tarvitaan oma aktivointiavain (Productkey), ellei kysymys ole samaan koneeseen uudelleen asennus, jolloin vanha avain käy.
     
    BPVest kiitti tästä.
  18. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  20. ettane

    ettane Regular member

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    482
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ongelmaa nyt tuon kotelon hankinnan kanssa.

    Koneelle olisi tietty paikka varattuna ja mitat saisivat maximissaan liikkua lähellä seuraavia:

    Leveys: 20 cm
    Syvyys: 40 cm
    Korkeus: 42cm

    Osaatteko antaa vaihtoehtoja sopivasta kotelosta. Kone muuten lähdössä jo tilaukseen.

    Edit. mittoja muutettu
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2015
  21. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Ei tuohon kokoon ole oikein koteloa. Mini ITX kotelotkin ovat liian leveitä. Lisäksi kokoonpano menisi uusiksi jos sellaisen kotelon valitsee, koska nuo BPVestin osat eivät mahdu sinne.
     

Jaa tämä sivu