1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kiintolevyn osioimisesta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Crrc 12.04.2006.

  1. Crrc

    Crrc Guest

    Mietin tässä sellasta että kun tuo kiintolevy tuppaa olemaan aika täysi ja se hidastaa windowsia aika paljon, niin jos osioi kiintolevyn kahteen osaan, windows + muut, niin kuinka suuri osa siitä pitäisi varata windowsille?
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.04.2006
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. shelby

    shelby Regular member

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    256
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Viimeksi muokattu: 12.04.2006
  4. Crrc

    Crrc Guest

    ei tuolta kyllä löytynyt sitä mitä hain, eli kuinka suuri osio pitäisi windowsille tehdä?
  5. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    Minkä kokoinen kiintolevy käytössä ja mille windowsille?
  6. Camee

    Camee Guest

    Kannattaa osioida kahteen, jos on isompi levy. Itellä on 200 Giganen, C: on 61Gt ja D: loput. Ceellä nyt tavaraa 45 Gt.
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.04.2006
  7. Crrc

    Crrc Guest

    kiitos shelbylle tuon suoran linkin pistämisestä, tuoltahan nuo löytyivät.
    Ja kiintolevy on 120g ( joten 61g kuulosta aika paljolta yhteen osioon ;) )

    PS. 45g ? jos mulla olisi windowsin käyttöjärjestelmän tiedostot noin suuret niin kovolta olisi tila loppunut aikaa sitten.
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.04.2006
  8. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    120 kiintolevyllä 20 - 30 gigaa on soppeli c-asemalle.
  9. Hatiwati

    Hatiwati Member

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kertokaapa mitä hyötyä kiintolevyn osioimisessa on.
  10. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    Kiintolevy toimii nopeammin ja data pysyy varmemmin tallessa. Jos esim. joudut formatoimaan windowsin, niin formatoit vain sen windowsin osion, et koko kiintolevyä. Näin ollen toisilla osioilla oleva data pysyy tallessa.
  11. Camee

    Camee Guest

    Mulla tuo iso C-asema, koska on paljon ohjelmia (pelejäkin) käytössä. Otan sitten ajoittain varmuuskopion koko asemasta ulkoisellle levylle.
  12. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    No eipä 45 ole vielä edes suuri jos ajattelee sitä, että kun ostat pakettikoneen 250 gigaisella kiintolevyllä, niin sitä ei ole osioitu yleensä mitenkään. Eli 250 gigainen c-osio. :)

    Kokenut käyttäjähän toki osioi heti samantien tuon, mutta moni matti meikäläinen ei tuota asiaa ymmärrä tehdä kun hän kävelee citymarketista koneen kanssa tyytyväisenä kotio.
  13. NorttiBoy

    NorttiBoy Regular member

    Liittynyt:
    19.07.2005
    Viestejä:
    1,817
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Onhan se osioitu. Eihän kovolle ilman osiointia asenneta yhtään mitään. Ellei sitten halua, että se on kahdessa tai useammassa osassa niin sitten.
  14. Peppi_

    Peppi_ Regular member

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    290
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    se 20-30 gigaa ainakin riittää, mutta ajatuksena se, että ohjelmat asennetaan windows osiolle, kannattaa vilkaista sitä omien ohjelmien määrää ja vähän laskea mitä ne vie. Voihan ne asentaa toisellekkin osiolle, mutta formatoinnin sattuessa ne täytyy asentaa udelleen kuitenkin. Mutta aika massiivisia ohjelmistoja saa olla monta jos ei 30 gigaa riitä.
    Mutta jos omaa dataa on paljon eikä halua uhrata windowssille liikaa ja ohjelmiakin on siedettävä määrä niin 10 gigaakin riittää hyvin. pari gigaa windowssille ja vaikka giga page filelle... jää vielä muutama giga ohjelmille ja windowsin päivityksille. Ja 30% sais aina olla tyhjää windows osiolla. 20% taitaa olla "vaatimus".
  15. Janx

    Janx Member

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsellä 10Gt kiintolevy kaapissa varuilta kopioituina jossa windows+ tärkeimmät ohjelmat+päivitykset. Koneessa 20Gt varattuna vastaaville, käytetty tila n.12Gt. kyllä suosittelen vähintään sitä 20Gt windowsille.
  16. shelby

    shelby Regular member

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    256
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oleppas hyvä vaan Crrc. Itsellä 160G, siinä XP:lle ja turville osioitu 30G ja loput muille ohjelmille. Varmuuskopio tikulla. Onko muuten toi tikku turvallinen, eli säilyykös kuinka kauan?
  17. Hatiwati

    Hatiwati Member

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokeilin tuota osioimista kun täytyi asentaa winkku uudestaan. Jaoin asennuksen yhteydessä kovon kahteen yhtä suureen osaan,ja asensin windowsin toiseen, mutta kun sain asennuksen suoritettua ja menin omat tietokone ja sieltä katsoin kovon tiedot niin se näyttää vaan puolet muistista. Minne se toinen puolikas hävisi? Koneen muistikapasitanssi putosi puoleen. Mitä nyt????
    Viimeksi muokattu: 13.04.2006
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    Et varmaan alustanut sitä toista osiota laisinkaan. Eli mene levynhallintaan ja alusta se osio NTFS tiedostojärjestelmälle.

    Käynnistä -> Suorita -> diskmgmt.msc
  19. Hatiwati

    Hatiwati Member

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    en muuten alustanutkaan. Mutta miten sen voi tuolla alustaa?
    EDIT: löysin ja sain alustettua
    EDIT2: Sitten syntyi toinen ihmetyksen aihe.
    Kummaksi tuo toinen osio pitäisi osioida, ensisijaiseksi osioksi vai jatko-osioksi? Mitä ne tarkoittavat?
    Viimeksi muokattu: 13.04.2006
  20. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,066
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    Ensisijainen osio ei ole riippuvainen muista osioista. Toissijainen osio on riippuvainen ensisijaisesta osiosta. Eli jos poistat ensisijaisen osion, niin siinä samalla lähtee myös toissijainen.

    Windowsissa pystyy pitämään 4 ensisijaista osiota kerralla, joten suosittelen luomaan ensisijaisia niin monta kuin mahdollista.

    Jos luot osiot windowsin asennuksen yhteydessä, niin windows tekee lopuista osioista automaattisesti toissijaisia, mutta jos teet windowsin asennuksen aikana vain yhden osion, niin voit asennuksen jälkeen tehdä tuolla levynhallinnassa lisää ensisijaisia osioita.
  21. Hatiwati

    Hatiwati Member

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuinka noi osiot saa sitten poistettua ja yhdistettyä? Ei onnistu tuolla ohjelmalla jolla osioiminen.

Jaa tämä sivu