1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kertokaas onko koneestani enää mihinkään

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Hese_57 18.03.2016.

  1. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hajos kovalevy ja ajattelin hankkia SSD:n jotta koneeni käynnistys hieman nopeammin. Mutta toimiiko se emon Asus M2N kanssa? Prossuna siinä AMD Athlon 64x2 Dual core Processor 4400+. Vai pitäisikö uusi emo ja prossu? Ja tietysti muisti kammat. Näytönohjainkin on vanha Ati radeon HD 4850 mutta pelitti silti hyvin vielä. Rahaa päivitykseen ei kauheesti ehkä 250€. Antakaas neuvoa miten selviän edullisesti. Ainoa peli mitä tällä olen pelaillut on Flight simulator X ja toiminut hyvin. Aloitetaan tuosta ensimmäisestä kysymyksestä se riittäisi.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    SSD:n voi laittaa tuolle emolle, mutta toimii hitaammin. Sata2 -väylän nopeus on muistaakseni 300MB sekunnissa kun nykylevyjen lukunopeus on 500 ja päälle. Olisi se kuitenkin perinteistä kovalevyä nopeampi.

    Jos isompaa päivitystä ajattelee niin 250 euroa ei ihan riitä:

    upload_2016-3-19_6-39-47.
     
  4. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vastauksesta, ihan hyvä kevyt päivitys. Varmasti parempi kokonaisuus kuin nyt on.
    Mutta mitä jos tuo emo olisi jotain edullisempaa mallia? Vaikuttaako kokonaisuuteen paljonkin?
    Sitten jos aletaan korottamaan summaa niin tuolta yhdeltä myynti ja osto sivulta saa jo koko käytetyn koneen hyvillä osilla. Olen ihan vihreä näissä asioissa, kasata osaan osat mutta jos pitää jotain säätöjä tehdä se kaatuu siihen.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Halvemman emolevyn ongelmana on että seuraavan prossupäivityksen yhteydessä pitäisi taas ostaa uusi levy. Kallista ja vaivalloista pitemmän päälle.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hmmm, AP ei pelaile hirveästi, koneen käyttö ymmärtääkseni ihan perushomma joten APU-setti vois olla paikallaan. Integroitu olis kuitenki jo parempi kun nykyinen näyttis. Joutaako @wwallu väsäämään APU-ehdotuksen ku ite oon kännyllä netissä?
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Apu näyttäisi osapuilleen tuolta:

    upload_2016-3-19_16-25-38.

    Hinta ei juuri laske kun ei tarvita näyttistä. Tuon jos tilaa niin kannattaa ensin kysäistä toimitusajoista, noihin Systeman ilmoittamiin kun ei juurikaan ole luottamista.

    Jos Saksasta tilaaminen onnistuu niin päästäisiin fx:llä alle kahden ja puolen sadan:

    upload_2016-3-19_16-27-52.

    Tuohon päälle 20 euroa toimituskuluja.
     
    rick79 kiitti tästä.
  8. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos hyvä perustelu tuolle halvemmalle emolle. Ja olitte sitä mieltä että tuossa emossa jo parempi näyttis kuin tuo mikä minulla on? Tuo saksasta tilaus ei mahdoton ajatus, tuo paikka josta tilata vain jostain löytyy. Kiitos avusta.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Noissa emoissa ei ole näyttistä ollenkaan, paitsi tossa apu:ssa on prossussa näyttis...
     
  10. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    jimmsiltä 250e ja risat,toimituskulut 0 euroa matkahuollon kautta,takuu asiat hoituu suomessa,miksi siis mennä merta edemmäksi kalaan.... jimms paketti.
     
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,674
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    Tuo apun integroitu näyttis taitaa olla aika samantehoinen tuoreissa peleissä kuin vanha 4850, paitsi että vie virtaa murto-osan siitä. Molemmissa päivityksissä on puolensa, mutta fx-settiä pystyt päivittämään apua tehokkaammaksi. Itse menisin ehkä apu:lla ja hommaisin uuden näyttiksen myöhemmin tarpeen vaatiessa. Toki pelkkä ssd toisi huimasti lisää käyttömukavuutta nykykokoonpanoosi.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Micro2013:n paketissa surkea emo ja prossujäähy puuttuu - eli ei toimi vielä noilla osilla.

    Mindfactorystä oli tuo Saksan paketti, pitäisi muistaa mainita. Kasataanpa vielä sieltä apu-pakettia niin on ainakin mistä valita:

    upload_2016-3-20_6-21-14.

    Näpsäkkä paketti peruskäyttöön. Se vaan että mitään pelitykkiä tuosta ei saa aikaiseksi jos joskus innostut lentelemään jotain raskaampaa konetta.
     
  13. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58

    laittamassani prosessorissa on perusjäähdytin mukana joten se ei sieltä puutu,ja kysyjä haluaa edullisen päivityksen koneeseensa. antaa hänen päättää että mitä valitsee eikä haukuta kaikkea paskaksi.....
     
  14. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo edellinen lausunto hyvä. Jospa aloitan tuolla SSD:llä siihen mulla on heti varaa. Sitten mitä se vaikuttaa, ruokahalu kasvaa yleensä syödessä. Ajattelin tuota ensimmäistä tarjottua ehdotusta, mutta tuossa tuli yhdessä lauseessa mielenkiintoinen asia. "Lentelemään jotain raskaampaa konetta" saiskos tuohon vähän selvyyttä ja riittääkö siihen tuo ensimmäinen vaihtoehto? Millainen se olisi tuo "raskaampi kone"? Tuossa nykyisessä on 500W poweri riittääkö se tuohon pakettiin? Näytönohjain täytyy ilman muuta vaihtaa parempaan mutta mennään yksi asia kerrallaan, mutta tähänkin saa laittaa edullisia ehdotuksia.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Joo, elikkä raskaammalla koneella tarkoitin vähän vaativampia pelejä. Apu-setistä saa näyttistä vaihtamalla keskinkertaisen pelikoneen millä kyllä pelaa kaikkia pelejä ihan kelvollisesti, mutta jos ruokahalu kovasti kasvaa niin fx-pakettiin olisi mahdollista vaihtaa myöhemmin tuollainen https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_498&products_id=67827 prossu, mikä riittää jo mihin tahansa. Tuo micro2013:n ehdottama emolevy ei 8-ydinprossua kestä, joten sen suhteen olisi sama ottaa apu niin saa näyttiksenkin mukaan.

    500 watin poweri riittää helposti.
     
  16. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,147
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Jos oikein haluat penniä venyttää niin osta joku Phenom1 x4 sarjalainen prossu (hinnat menee ~20€)
    Ja näyttikseksi joku käytetty radeon hd7770 tai 7750 (hintaa ~40€) saat about ~2x tehot prossun puolesta ja näyttiksen tuomaa tehonlisää kehtaa edes ajatella ;)

    Powerinpuolesta ei pitäisi jäädä ahistamaan jos nykysellä setilläkin toimii, mutta tarksita vielä oman emosi cpu yhteensopivuus.

    Itellä oli asus m2n-x plus ja phenom 9500 radeon 7770 näyttiksellä ja sillä pyöri jopa crysis2 minimillä 30fps, jokseenkin emo kokoajan laski prossun kelloja mutta luulen että se johtui huonosta cpu jäähystä.
     
  17. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt katseltu noita ja päätetty että ensin haen tuon SSD:n ja kokeilen sitä tässä nykyisessä kokoonpanossa. Mutta myöhemmin haen tuon ensinnä ehdotetun paketin siihen riittää se 250€. Mutta vielä kysymys tuon SSD:n asennuksesta. Käykö se ihan suoraan, vain johdot kiinni ja toimii? Vai pitääkö BIOS:sta käydä jotain korjaamassa? Työkaveri jolla sellainen on vihjaili siihen suuntaan.
     
  18. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,674
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    Biosista on hyvä varmistaa että sata-mode on ahci eikä ide-combatible, ainakin siinä sata-väylässä missä ssd on kiinni.
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  20. Hese_57

    Hese_57 Member

    Liittynyt:
    07.04.2008
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Huomenna menen Verkkokauppaan Pirkkalaan ja haen tämän
    Kingston HyperX FURY 120 GB SSD 2.5" SSD-kovalevy 54.90€ tai tämän
    Kingston SSDNow V300 120 GB SSD 2.5" ‐kovalevy 50,90€
     
  21. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,661
    Kiitokset:
    357
    Pisteet:
    93
    Hae hyperx fury.
     

Jaa tämä sivu