1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kaverin koneessa vikaa ?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Felipe1 01.02.2015.

  1. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    http://vastaukset.verkkokauppa.com/...stions-answers/questions.htm?sort=rankaExpert

    elikkäs kaverilla on tuommoinen kone, tänään hän avasi koneen putsaakseen sen mutta jotai odottamatonta tapahtui.(hän on aloittelija eikä paljoa tiedä koneista)
    kun koneeseen laittaa virtapiuhan niin alkavat tuulettimet hyrräämään mutta kone ei käynnisty käynnistysnapista eikä kuvaa tule ruutuun tai mitään ?
    voiko vika siis olla missä ? onko poweri pettänyt ?
     
  2.  
  3. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    899
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Onko sinun kaveri imuroinut sen? vai millä tavalla oli putsanut sitä?
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Juu imurilla on rikottu monta konetta jos ei oikeasti teidetä mitä ollaan tekemässä. Toinen vaihtoehto se että joku piuha on irti, muistipalikka pois paikaltaan, jne.. Eiku pikkuhiljaa vikaa etsimään
     
  5. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    joo imurilla taisi kyllä imuroida , hän sanoo imoiroivansa tuulettia pelkästään.

    E: muistikammat näyttävät olevan kunnossa ja hän sanoi ettei koskenut niihin
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2015
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jos on metalliosalla sohittu koneen sisälle niin se ei isoo kosketusta tarvi.
     
  7. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,147
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    jos tuulettimelle antaa liikaa kierroksia se toimii generaattorina ja voi tehdä jäätvätä ylijännitteet emolevyyn joka sitten helposti hajottaa emolevyltä piirejä
     
  8. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    899
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Ei voi :D
     
  9. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    elikkä ny ku kaverilla oon niin kun virtapiuhan kytkee koneeseen tuulettimet alkaa hyrrään kovaa vauhtia heti, eikä koneen oma käynnistysnappi näytä tekevän mitään.
    mikä siis avuksi tässä ?

    E: muistikammat otettu pois yksitellen sama homma toistuu
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2015
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kone pois kotelosta ja minimi kasaus. Testata lähteekö päälle. Sitten komponentti kerrallaan lisätään ja kattoo missä kohti rupee tökkii. Ei oikeen muuta vaihtoehtoa
     
  11. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    siis kyllä täällä kaikki hyrrää mutta näyttöihin ei mitään kuvaa tule, se tässä on pikku ongelma.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Virtapiuhan tökkääminen poweriin ei kyllä pitäisi käynnistää konetta, valot tulisivat syttyä emolevylle mikäli niitä siellä on. Masiina on kuitenkin joskus toiminut. Eli kyllä se emolevy saa olla siellä kopassaan. Emolla käynnistyspinnit, nämä voi oikosulkea jollain pikku ruuvimeisselillä niin lähteekö sitten käyntiin. Hdd-led, power-led, reset voi vaikka irroittaa siksi aikaa. Eli yleensä power switch tai vastaava pinnipari kytkee koneen toimintaan. Taskulamppua kehiin ja tsekkaamaan.

    "Emolevyn tietoja ei ikävä kyllä ole saatavilla." Sanoo tuotepäällikkö.

    ...pakettikoneet... :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2015
  13. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    mitään valoja ei tässä näyttäs olevan, eikä tuota power-led-reset tai ainakaan ite nähnyt, katon jos löydän mikä emo on kyseessä niin ieltä kuvista voisin kattoa missä noi mahdollisesti sijaitsee

    E:emossa luki vaan jotain acer inc
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Juu toivottavasti selviää emon malli. Kai jossain kohtaa lukee mikä se on.
     
  15. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    joo siitä kans katoin ettei tietoja oo saatavilla :/ mutta jossei tällä hoidu mihin voisin mahdollisesti viedä koneen korjattavaksi ?
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Hmm. Ei siis missään kohtaa emolla mitään mallimerkintää? Onko ne etupaneelin liitännät kiinni emolla? Kuva tai parikin selventäisi juttua.

    Onko takuun alainen kone?
     
  17. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    eli tommosta löytyi auttaako kuvat mitenkään
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Voitko tarkistaa näytönohjain korttia ? ne 6-pin piuhat siihen näkyvään kylkeen , onko kiinni , hölskyykö kortti ? pyöriikö kortin ropeli, se on siellä takapäässä alapuolella.
    Emon Oikeassa alakulmassa siinä kortin alla pimeessä välissä on ne kopan piuhat, ne kirjavat pitäis olla ledit ja mustat tuplat virta /resert koita katsoa niitä
     
  19. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    899
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Eppäilen vahvasti kovoa, konetta on pyöritetty ja ehkä liian kovasti laskettu lattialle yms. Ei tarvitse olla kova isku että levy menisi rikki.

    Toiseksi voisin eppäilä emoa, joku silta sai staattista sähköä ja kone on nyt sökönä.

    Kolmas vaihtoehto on näyttis, ja sitä on helppo testata, ottakaa joku vanha näyttis toistesta konesta ja vaihtakaa, ennen kaikea painakaa clr cmos nappia jos sellainen löytyy, jos ei niin pyöreä patteri hetkeksi pois ja sit takas niin bios resetoituu.

    Aloita näyttiksesta.
     
  20. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,147
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    vaikka kovo olisikin sökö niin kyllä kone silti käynnistyisi, tässä tapauksessa kone ei postaa ollenkaan.

    Onko ennen kuulunut piippausääniä koneen käynnistyessä? kuuluuko enään tai kuuluuko esim piippaus sarjoja, lyhyitä ja pitkiä?
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  21. Felipe1

    Felipe1 Regular member

    Liittynyt:
    05.07.2010
    Viestejä:
    507
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    kaverin mukaan jonkilaista piippausta kuuluu
     

Jaa tämä sivu