1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kasattu kone,hidastelua pätkimistä videoissa ja äänissä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi djjari 05.01.2016.

  1. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    elikkä,olen yrittänyt ties kuinka montaa eri keinoa saada selvyyttä mistä johtuu,kun videoiden katselussa

    äänet pätkii,hiiren osoitin pätkii tekstin kirjoittaminen pätkii,windows on asennettu uudestaan,ja samaa vikaa edelleen,tosin asensin windowsin sillain,että se ei formatoinut levyä olenkaan,kun siinä ei jostain syystä ollut sellasta vaihtoehtoa,ja se teki sellaisen kansion jossa luki windows.old,poistin sen,mutta ei siitäkään ollut apua,koneeni ollut nyt noin kuukauden,niin ja tuosta videoiden toistamisesta,ainoastaan olen huomannu että windows media playerilla äänet ei pätkinyt yhtään,mutta kaikilla muilla mediasoittimilla teki ihan samaa,ja eri koodekkejakin olen koittanut,ei auta,ja tuossa viimeisin mitä koitin oli toi Winamp,niin siinä meni videot aivan jumiin,äänet kuului kyllä,mutta kuva juuttui heti paikoilleen,tai sitten ei jossin videoissa tullut kuvaa ollenkaan,pelit kyllä toimii hyvin,tälläisen äänikortin juuri vaihdoin https://www.verkkokauppa.com/fi/product/21672/djsmq/Creative-Sound-Blaster-Z-aanikortti,ja tuon asetuksistaDTS ja Dolbydigital äänivaihtoehdoilla äänet pätkii videoissa,ja välillä myös musiikin kuuntelussa olen huomannut,mutta jos vaihdan tuohon No encoder valintaan,niin sillon äänet ei pätki yhtään,outoa on,ja minua harmittaakin,kun olen huomannut että esim musiikin toisto äänissä on paljon kirkkaampaa ja kuulostaa paremmalta jos on valinnut ton asetuksen DTS,toivottavasti tämän kirjoitukseni avulla jonkinlaista selvyyttä asiaan löytyy

    ajureitakin asennellut moneen kertaan

    edit: kuvat

    edit: juuri äsken testasin ääniä koneen alkuperäisellä äänikortilla,niin ei pätki yhtään,mutta sillon taas äänet eivät tule DTS toistona,kun ilmeisesti toi koneen integroitu kortti ei toista DTS/Dolbydigital äänillä,jota kyllä olen kans ihmetellyt,jonka takia verkkokaupasta ton uuden ostin,ja nyt se ei toimi oikeen,ja syytä selvitellään
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 05.01.2016
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tekis mieli sanoo et GO AMD GO mut annetaan olla
     
  4. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    joo-o,täältä saa sitte näköjää hyviä neuvoja uuden koneen ostoon,kiitos vaan niille jotka ehdotti niin paskan kone paketin mulle
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
  7. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    ei ollut apua tuosta,toi ajuri oli jo sama mikä minulla tässä koneella jo oli ennestään,outoa tässä on se,että hiiren osoitin pätkii,ja sillon jos katsoo jotain videoo,niin sillon ääni pätkii,ja siinäkin kiinnittänyt huomion siihen että jos hiiren osoitinta liikuttaa videon aikana, niin ääni pätkii enemmän,mutta näin siis vain tolla uudella äänikortilla,ja äsken koitin mediaplayer classic soittimella,niin sillä taas ei pätkinyt yhtään
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Jotainhan tuolla tuntuu olevan solmussa (Tuskinpa AMD on hiippaillut yön pimeydessä rikkomassa Gigabyten emot, Vian äänipiirit ja Creativen kortit vaikka sellaistakin näköjään epäillään). Näkyykö laitehallinnassa virheitä tai ristiriitoja?
     
  9. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    näyttäisi ihan normaalilta,täytyisi varmaan vielä yrittää windows asentaa kokonaan uudelleen,ja sillain että tulisi ihan puhdas asennus,mutta miksihän siinä asennus vaiheessa ei tullut sitä kohtaa missä kysytään mihin windows asennetaan ja sitä että formatoidaanko asemia tai poistetaan,asensin sen vanhan päälle,ja sitten sinne C;asemalle jäi ne vanhat tiedostot,ja sinne jäi kansio Windows.old,jonka poistin
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 1.
      1.jpg
      Tiedostokoko:
      22.4 KB
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Saattaa hyvinkin olla. Formatoi levy seuraavalla kerralla jo ennen kuin alat asentamaan niin varmasti lähtee ylimääräinen tauhka.

    Oletko kokeillut ottaa integroitua pois käytöstä?
     
  11. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    olen,mutta windows lähtee asentamaan sen ohjaimen automaattisesti kun koneen käynnistää uudestaan,eli sieltä laite hallinnasta sen olen poistanut,ja se pelkkä poista käytöstä ei ole auttanut
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Biosista saa varmaan poistettua kunnolla.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,972
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Sulla on siis ajuri vuodelta 2012 joltain Tsekkiäiseltä sivulta sun äänikortille?

    Ihan ensimmäiseksi menet alla olevalle sivulle ja lataat sieltä kaiken mahdollisen äänikortillesi.
    http://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx

    Se Windows.old ei aiheuta ongelmia varisnkin kun olet sen poistanut.

    Edit: Niin tarkennetaan nyt eli lataat seiskalle saatavissa olevat.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2016
  14. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    täytyy katsoo aamulla noita paremmin,mutta miten sieltä biossista sen vanhan ajurin saa pois,vaikka en kyllä enää jaksa uskoa että se pätkiminen silläkään auttaisi
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Biosit sen verran erilaisia että ei pysty sanomaan. Kyllä se kuitenkin pitäisi kohtuullisen helposti löytyä.
     
  16. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    noi näyttäis olevan ihan samoja mitä tässä koneella jo on asennettu,eli asensin siltä äänikortin omalta levyltä olevat ohjelmat,ja koitin tuolta biossista muuten,ja sielä toi hiiri oli muuten aivan jumissa,eikä liikkunut juuri mitään,ja ihan sekavasti
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Biosissa hiiret toimii melko kankeasti yleensäkin. Saitko sitä äänipiiriä kytkettyä pois päältä biosista?
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Missäs liittimessä sulla on toi toi äänikortti kiinni? Jos on x16 niin koitappa vaihtaa muualle sillä itsellä aikoinaan ollut ongelmia kun laittaa noihin paritettuihin PCIe slotteihin kahta eri korttia (näyttis/kovo/äänikortti).

    Eli jos on PCIe x1 slotti niin sellaiseen, jos ei niin kato joku toinen portti, joka ei ole cfx/sli paritettu näyttiksen portin kanssa.

    Jos taas vapaita portteja ei ole niin BIOS:ista pitäisi löytyä asetus, jolla tuon CFX/SLI tunnistuksen/porttien parituksen saa pois.
     
  19. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tuossa kuvaa biossista,tuon hd audio azalia devicen muutin disableksi
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Onko toi emolevy muuten rev. 1.0 vai 2.0? En tiedä onko tollakaan asian kannalta edes mitään merkitystä kun käytät erillistä äänikorttia, mut tuli vaan mieleen kun tossa rev. 2.0 emossa on realtekin äänipiiri ja rev. 1.0 vian piirisarja.

    Toi S11l1:n ehdotus vois olla hyvä testata.
     
    djjari kiitti tästä.
  21. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    joo eli tarkistin nin äänikortti on kiinni siinä PCIEX 1_1

    ja näyttis PCIEX4

    mutta mistä tää pätkiminen nyt oikee johtuu,se tässä huolettaa
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 2.
      2.jpg
      Tiedostokoko:
      2.6 MB
    • 1.
      1.jpg
      Tiedostokoko:
      2.6 MB

Jaa tämä sivu