1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaksi pelikonetta (1200€) & (1400€)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Snucler 30.10.2016.

  1. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Budjetti?: Kone 1 = max. 1200€ | Kone 2 = max. 1400€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei (molemmat)
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei (molemmat)
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei (molemmat)
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä (molemmat)
    Kotelon koko: (ATX) (molemmat)
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta/valkea (molemmat)
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Kotelossa ikkuna (ehdoton), ei mitään ufoja. (molemmat)
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mahdollisimman hiljainen (molemmat)
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei (molemmat)
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei (molemmat)
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD-asema (molemmat)
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä (molemmat)
    Koneen käyttötarkoitus:
    Kone 1 = Casual pelaaminen (wow, heroes of the storm, sims 4, rust, the forest, minecraft) & nettikäyttö.
    Kone 2 = Hieman raskaampi pelaaminen (heroes of the storm, rust, the forest, arma 3, battlefield 4 & 1), editointi (koko adoben ohjelmisto, pääasiassa kuitenkin premiere pro, after effects & photoshop) + perus nettikäyttö.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei (molemmat)
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei (molemmat)
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Olen hieman seurannut foorumin konepaketteja, ja valitsin sellaisen paketin kuin itse osista ymmärsin, mutta haluaisin mielelläni kuitenkin varmistaa:

    Sopivatko kaikki osat yhteen / toimivatko?
    Riittääkö virtalähde molempiin paketteihin? Mahdollisesti tarkoitus (kevyesti) ylikellottaa.

    Molemmat on tarkoitus kasata itse, ja windowsin ostan molempiin huuto.net sivustolta.
    Muutosideoita otan avoimin mielin vastaan, mutta ei mielellään yli alkuperäisen budjetin :(

    Kiitos :)
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    En pistäis 6600K ja 6700K vierekkäin, ei mitään järkeä.
    Mielummin kone 1 mallia AMD FX8320, ja sitte kone 2 mallia 6800K (6-ydin)
    AMD jaksaa pyörittää noita pelejä, ja 6800K jaksaa huomattavan raskaassa editoinnissa kuin pelaamisesessakin.

    E:
    Siis hetkinen, onko nää tulossa molemmat sulle vai kaks eri kaveria kyselee samalla kertaa ? Eli suomeks, onko noi budjetit yhdistettävissä ?
     
  4. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Anteeksi nyt en ymmärrä, miksei olisi järkeä? Koneet tulevat samaan talouteen mutta kahdelle eri henkilölle (Pahoitteluni etten maininnut asiaa). AMD FX 8320 ei ymmärtääkseni tue DDR4 muistia, joka on myös ehdoton seikka kokoonpanoissa (pahoitteluni etten maininnut asiaa). Ennemmin päivittäisin tällä hetkellä uusimpaan muistityyppiin, jotta seuraavan päivityksen yhteydessä ei tarvitsisi päivittää koko kokoonpanoa (emolevy, prosessori, muistit), eli olisi mahdollisimman pitkälle futureproof.

    E1: Joo pahoitteluni sekaannuksesta, budjetit eivät ole yhdisteltävissä, kaksi erillistä summaa. Samaan talouteen tosiaan tulevat, mutta eri henkilöille.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2016
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Jos koneella pelataan pelejä jotka pyörii hyvin myös AMD:lla, niin silloin harkitsisin kannattaako panostaa Inteliin. Toki se on parempi, mutta nuo kevyemmät pelit toimis sillä myös mainiosti. Ja kyllä, jos kahdelle eri henkilölle niin sitä enemmän karsisin toisesta koneesta, jotta toisesta saadaan sen tarpeisiin parempi.

    Kone 1:n pelit ei vaadi DDR4 muistia ollenkaan. Kone 2 on taas perusteltua olla vähintään 6700K, silti suosittelisin enemmän 6800K:hon. Hiffaatko nyt ?

    Eli jos molemmat koneet on pakko asettaa DDR4 sopivaksi ja samalle kannalle, niin kone 1 on ylitehokas sen alkutarpeisiin nähden, mutta samoin kone 2 ois voinu olla huomattavasti tehokkaampi, plus sillä on huomattavasti korkeempi alkutarve.
     
  6. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,036
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Oon samaa mieltä kuin RatCon, Koneen tehovaatimukset eroaa huomattavasti mutta budjetti on melkein sama. Ekaan koneeseen riitää hyvin AMD alusta ja toiseen sitten kalliit vehkeet
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Kannattaa huomioida, että AMD:llä vaan tällä hetkellä ei ole päivitettävyyttä, koska kanta ja muisti muuttuu seuraavan julkaisun yhteydessä.

    PS: onko kysessä parin, naisen ja miehen kotikone?;)
     
  8. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Okei, nyt ymmärrän mitä tarkoitit :)

    Valitettavasti budjetit eivät ole yhdisteltävissä, eli summat eivät jousta suuntaan eikä toiseen. Eli tuolla budjetilla koneeseen sitä mitä saa.
    Kone 2 vaatimukset ovat tietysti suuremmat kuin ensimmäisellä, mutta editointi on tosiaan enemmän harrastuspohjalla, eikä niinkään aktiivista.

    Mutta käykö komponentit edes nuilla seteillä yhteen, ja riittääkö virtalähde kummassakin?
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Silloin sitä suuremmalla syyllä.

    Alkutilane:
    Ostetaan AMD + 6800K

    Tulevaisuudessa:
    6800K muijalle, tilalle itselle sen hetken vermeet

    Okei, jos kyseessä on kaks kämppistä tai vastaavaa jollon budjetteja ei oikeen voi yhdistää niin sit se muuttaa asioita.
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Kyllähän nuo osat ovat yhteensopivia ja virtalähteet riittää.
     
  11. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Joo ihan oikein arvattu :D

    Kuitenkin useasta syystä johtuen koneiden budjetit eivät jousta kumpaankaan suuntaan. Tarkoitus on ollut saada tehot lähelle toisiaan, koska samoja pelejä on ehkä tulevaisuudessa tarkoitus pelata, mutta toiseen pykälän tehokkaampaa sisältöä juurikin multimediasyistä.
    Lisäksi jos tehokkaampaan koneeseen tulee päivitettyä lisää muistia tai parempi prosessori tulevaisuudessa, vanhan (mutta tehokkaamaan) voi siirtää suoraan toiseen koneeseen.

    Virtalähteen riittävyys on aina askarruttanut, kuinka sen riittävyys lasketaan? Joissain postauksissa vastaavanlaisiin kokoonpanoihin on lisätty 750W virtalähteitä, kun toisissa taas riittää 550W.

    Kiitos vielä.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Riippuu näytönohjaimesta, kellotetaanko prossua jne.
    Se on aikalailla tapauskohtaista mimmonen poweri kandee olla.

    No tietenkin luotettavalta valmistajalta aina.
     
    Snucler kiitti tästä.
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jos tarkotus on vekslailla komponentteja tulevaisuudessa keskenään niin eikai tässä oo kahta sanaakaan. Molemmat lga-1151 kannalle. I5 ja I7 on myös molemmat hyviä peliprossuja.
     
    Snucler kiitti tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Jos noilla budjeteilla halutaan kaksi mahdollisimman nopeaa ja hiljaista konetta niin lähtisin näillä:

    upload_2016-10-30_21-7-55.

    Hintaa 1 197 euroa. Kerroinlukittu, mutta ei minkään valtakunnan tarvetta kellottamiseen.

    upload_2016-10-30_21-9-0.

    Hintaa 1 425 euroa. Jos 1 400 on ehdoton maksimi niin pitää vaihtaa ykköspaketin koppa. Parempaa prossua tuolle kannalle ei ole eikä tule, joten turha miettiä prossun siirtoa ykköskoneeseen. Molemmat paketit ovat sitä paitsi käytännössä yhtä nopeita.

    Pistä toimitustavaksi nouto ja kerro olevasi murobbs:n lukija niin saat ilman postikuluja.
     
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No siinä on yks vaihtoehto. Tosin jos molemmat ottaa Skylaken niin ei tarvii muisteja uusia kun se aika koittaa, millon sitte koittaakaan, mehän ei sitä tiedetä.

    Toi on jees, ite menisin sillä että molemmille Skylake
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Muistihommaa itsekin mietin, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä miksi niiden pitää samanlaisia olla. Jos kalliimpaan koneeseen haluaa lisää muistia niin ostaa toisen samanlaisen 16 gigan setin. Yhteensopivuusongelmaa saattaa toki tulla, mutta tilannehan on ihan sama jos ostais kalliimpaan 32 gigan setin ja siirtäis vanhan muistin halvempaan pakettiin.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Nää on näitä. Lompakko(maksaja) päättää, mehän vaan ehdotellaan
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tätä itsekkin mietin.
    Toisaalta, olen seurustellut niin monen naisen kanssa että antaudun jo suosiolla :D
     
  19. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Moro, kerran vielä häiriköin.

    Molemmat koneet lähtevät viikon sisällä tilaukseen, varmistaisin vielä että riittäähäntuo fortis 3 prossujäähy nuille molemmille i5 ja i7 ja pieneen ylikellotukseen 0,2-0,3GHz?
     
  20. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Riittää helposti jos noin vähän kelloi nostaa helposti, kun pistät kunnon tahanat väliin.
     
  21. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Hyvä juttu :)
    Noista, lämpötahnoista en tiedä yhtään mitään, mutta valitsin Hardwariumista tuollaisen https://hardwarium.com/product/255/50/noctua-nt-h1-1-4-ml

    Osaatko suositella jotakin, vai pääseekö tuolla mihinkään? Coolerin mukana tulee kanssa joku, mutta olen ymmärtänyt, että kannattaa mielummin ostaa erillinen.
     

Jaa tämä sivu