1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaatumis ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Zcof 29.11.2014.

  1. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    asuksen 2-3 vuotta vanha läppäri, kesken tavallisen koneellaolon löy näyttöön kyseisen kuvan... WP_20141129_001.

    Ei mitään uusia ohjelmia, kovoja tai mitään muutakaan uutta. rupesi itsekseen asentamaan jotain asuksen juttuja-> kone käynnistyy ja tilanne kui winukka olisi asennettu uudelleen eli kaikki ohjelmat poistuneet-> ok...

    ohjelmien poistuminen ei kiinnosta vittuakaan paitsi officen paketti tietty... mutta kun kone lyö tuon aina uudelleen 1-30min välein suurrinpiirtein konetta normaalisti käytellen enää ei asentele uudelleen mitään kuhan lyö tuon näyttöön ja pakko sammuttaa kone.

    Muistissa vikaa ? mitä vit tälle kuuluu tehdä...
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,975
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
  4. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Mites tässä tapauksessa kannattaa korjauksen kanssa toimia? Kannettavaa en rupea itse sörkkimään, pöytäkonetta jopa voisinkin. Koneelle ei saa asennettua mitään vaan asennusvaiheessa heittää samaa vikailmoitusta screeniin, eli ei saa testattua ohjelmilla mikä paskana...

    Korjaukset on useimmissa liikkeissä tuntikorvauksella toteutettavia-> 50€ tunti + mahd. uusi kovo maksaa mitä maksaa + uusi winukka ( 8 ei todellakaan kinnosta...) + office paketti jokatapauksessa 100€ pintaan. eli onko konetta mahd. järkeä lähteä korjaamaan? halvemmaksi se varmasti tulee kuin uusi kone mutta kun kyseessä 2,5v vanha asuksen K55A läppäri niin tämän hetkinen arvo ei varmaan ole pilvissä muutoinkaan.
     
  5. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,931
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
  6. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Siinä tapauksessa voisinkin mennä rönkkimään, mutta tuosta diaknoosista vielä sen verran että kun en itse saanut sitä koneen kautta ohjelmalla testattua niin onko kyseessä varmasti kovo joka tässä tökkii? Ei tekisi mieli vaihtaa jotain osaa ja sitten taas vaihdella jotain muuta/ uudestaan kun jokin muu osa rikkookin toisen?
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,975
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Varmuudella tuon voi todeta boottaamalla kone Live Linux -CD:ltä. Live CD on Linuxin versio, joka toimii suoran CD-levyltä vaatimatta asentamista. Tässä tapauksessa sillä voisi selata kiintolevyn tiedostoja ja, mikäli kiintolevy toimii edes osittain, voisi Live-CD:llä myös kopioida talteen tiedostoja, joista ei ole ehditty tehdä varmuuskopiota.

    Tuon aiemmin linkkaamani ohjeen loppupuolella kerrotaan, että tuosta testiohjelmastakin on saatavissa boottaava ISO-kuva. Ohjeessa sanotaan, että levykuvan poltto CD:ksi vaatii erillisen ohjelman, mutta Windows 7:lla (ja ilmeisesti 8:lla) se onnistuu ilman erillistä poltto-ohjelmaakin:
    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/tallenna_nakoistiedosto.html
    Menettely on sama poltettaessa Live-Linuxin levykuva levyksi.
     
  8. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Raksuttaa mutta kertauksen vuoksi--->

    1. poltetaan testiohjelman iso muoto cd levylle toisella koneella
    2.avataan paska kone ja levy sisää.
    3.sammutetaan kone ja mennään bios:iin valitsemaan koneen käynnistys cd:ltä?
    4.avaa automaattisesti testiohjelman levyltä seuraavan käynnistyksen yhteydessä?

    Sitten noista ohjelmista, eli ei olemassa varmuuskopioita mistään... toisaalta mitään arvokasta tietoa ei ole kadonnut.
    Saanko asennettua winukan uudelleen lataamalla sen cd:lle tai tikulle ja sitten käynnistää koneen sen kautta--> rupeaa asentamaan winukkaa mahd vaihdettuun kovoon edellyttäen että vanhassa ollut vikaa ja se on vaihdettu uuteen eli tässä vaiheessa koneessa tyhjä kovo. Muut saakin sitten ladattua jo englanninkielisen winukan toimiessa?
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,975
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Jokseenkin noin se käy. Monesti CD on boottausjärjestyksessä ennen kovoa ja valmiiksi, mutta ellei kone boottaa CD:ltä, muutetaan järjestystä bios-asetuksista. Myös Windowsin asennus tapahtuu noin. Laitekohtaiset ajurit kannattaa myös hakea ja ladata jollekin USB-tikulle etukäteen valmiiksi.

    e: Oikeat ajurit löytyvät laitevalmistajan, tässä tapauksessa siis Asuksen sivuilta tarkalla mallimerkinnällä.

    e2: Tässä keskustelussa on ohjeita ja linkkejä, jotka neuvovat, miten voit tehdä suomen kielisen Win 7 -asennusmedian omalle Win 7 -versiollesi lataamalla ensin suomen kielisen Win 7 Pro-version:
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/windows-7-asennus-kovalevyltä.3300/#post-25460
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2014
  10. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Juu u... <:D

    aikani pelleilin ja tulos että ei suostunut enää koko windosia avaamaan kun taas levyltä tulokseksi tämän jälkeen sain seuraavaa---> WP_20141203_001.

    Eli voinko tälläkään nyt olettaa kovon olevan paskana :D 100% ei ilmeisesti mutta vaihtoon lähtenee...

    enkä siis rönkkinyt konetta välissä millään tavalla
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tarkista, onko kovalevyn johdot kunnolla kiinni ja voisi kokeilla toisella data-johdolla myös.
     
  12. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    starting windows meneekin nyt läpi... mit vit...

    nyt saankin windosin auki taas....

    eikös tuo ohjelma luokittele mun kovoa enää kovoks? :D
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,975
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Jospa kokeilisit nyt, mitä tuo SeaTools for Windowsin 'Short Drive Sef Test' nyt kertoo. Tarkoitan siis ohjelman Windows-versiota enkä tuota DOS-versiota, joka jostakin syystä ei tunnistanut koko levyä.
     
  14. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    sain asennettua nyt koneelle ja tuon short self d testin näytti pass o_O

    sitten heti perään yrittämään sitä toiseksi alinta testiä (mikä ikinä olikaan) niin lyö virhettä taas... failin taisi kyllä näyttää ennen kuin simahti
     
  15. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    lämpenee myös mukavasti kun lyö virheen pöytään
     
  16. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    juu eli sain koneella käytettyä tuon ensimmäisen testin uudelleen ja antoi failin elikkä uutta kovoa ilmeisesti metsästämään käy miehen tie
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Käytäthän viestin "Muokkaa" toimintoa, älä kirjoita monia omia viestejä peräkkäin.
     
    Zcof kiitti tästä.

Jaa tämä sivu