1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Juuri kasattu kone ei toimi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Duddedoida 05.05.2016.

  1. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Elikkäs ostin muutama päivä sitten käytännössä kokonaan uuden koneen, vanha kotelo, kovo ja asema. Nyt kun luulin että sain kasattua, niin löin käyntiin. Valot, tuulettimet yms toimivat mutta näyttö pysyy mustana ja sanoo no signal detected. Ois kiva jos jollaki ois jotain tietoa.

    Specsit :
    AND FX-6300
    MSI Radeon R7 370
    ASRock 970 Pro3 R2.0
    Corsair CX500
    Arctic freezer A11
    G.Skill Ripjaws x 8gb 1600MHz
     
  2.  
  3. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Emon ja kopan välissä koroketapit uupuu?
     
  4. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Meinaatko näitä kullanvärisiä, kuusikulmion muotoisia tappeja jotka on kopassa kiinni? Jos meinaat niin kyllä ne on ihan paikallaan, ruuvattuna emoon kiinni
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Näytönohjaimen 6 pin lisävirta kiinni?
     
  6. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei taida olla muuta näyttiksessä kun pci-e virtalähteestä, mikä tuo lisävirta on, ei ainakaan iskenyt silmään kun kasasin
    Edit: siis joo oli kiinni, en heti hoksannu mitä tarkotit. "Clearasin" CMOS:än, ei vaikuttanut mitenkään, ei toiminut vanhalla näytönohjaimellakaan joten tuskin siitä kiinni
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2016
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Kokeile yhdellä muistikammalla emolevyn manuaalin osoittamassa paikassa. Tuon emolevyn pitäisi tukea fx-6300:sta kaikilla bios-versioilla, joten tuskin on siitäkään kiinni.
     
  8. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei ole kuin yksi muistikampa, ja oon kokeillu sekä A2 ja B2 paikkoihin jotka emon mukaan on oikeat. En tosiaan tiedä että onko muistit kunnolla kiinni, klipsit on napsautettu mutta muisti lähter nostamalla pois ilman että klipsejä avaa
     
  9. Generaattori

    Generaattori Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2014
    Viestejä:
    119
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Ei niiden avaamatta pitäisi lähteä irti tietääkseni?
    Kiinni ne siis laitetaan siten, että avaat ne lukot molemmilta puolilta ja sitten painat sitä kampaa niin, että ne lukot itse naksahtaa kiinni (ei pitäisi tarvita paljoa voimaa). Niitä ei tietääkseni tarvitsi itse manuualisesti laittaa niitä klipsejä kiinni RAMia asentaessa.
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Ei taida olla muisti pohjassa kunnolla. Kyllä sen pitäs pysyä siellä kun lukko on kiinni.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Avaa ensin klipisit auki ja katso muistin kannassa oleva lovi niin, että menee menee muistin loveen. Paina muistia kummastakin päästä niin, että lukitusklipsi naksahtaa kiinni.
     
  12. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pistin muistit kunnolla kiinni mutta silti näytölle ei tuu mitää...
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Onhan emon virtajohdot kunnolla kiinni, leveä 24 pin ja ATX12 8-pin liitin.
     
  14. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    24pin juu mutta virtalähteessä ei oo sopivaa atx 12 8-pin liitäntää. On vaan 1 ylimääränen 8pin liitäntä missä lukee CPU, mutta liitäntäkuviot ei passaa yhteen joten en oo testannu ees
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Katsohan uudeen tuo liitin, jos siinä lukee CPU, niin kyse on juuri siitä johdosta.
    Jommin kummin päin sen pitäisi siihen sopia.
    Joissakin virtalähteissä se on 4+4 liitin, jotka painetaan rinnakkain yhteen.
     
  16. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Tähän vielä lisäyksenä että joissain virtalähteissä se saattaa myös olla 8-4+4 liitin eli toinen pää on 8pin ja toinen pää tuo 4+4pin ja niistä se 4+4 lyödään emoon ja 8pin puoli virtalähteeseen.

    Nimimerkillä: oon joskus purkanu koko paketin kun laitoin väärän pään virtalähteeseen, kasasin koko roskan ja havahduin siihen etten saa vaihdettua piuhan liitosta muuten kuin ottamalla virtalähteen irti ja emon koska CPU virtajohto oli puoliksi sen takana kotelon tuloaukossa jumissa :D
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  17. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia avusta, sain vihdoin koneen päälle. Hiiret, näyttö yms lagasi paljon, luulen että kyse emolevyn ajureista. En voi asentaa levyltä koska vanha cd asema joten pitää ostaa uus ja kattoa alkaako toimii
     
  18. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tarkista vielä ; EPS 12V = se 4+4-pin siellä emon vasemmassa yläkulmassa siinä on pieni hahlo noitten palojen välissä , ne pitää olla tasan jotta molemmat puolet menee pohjaan.

    Katso se soittimesi , jos siinä on sata liitännät ( eikä sitä hyvin leveää PATA-liitintä) niin se mitä todennäköisemmin pyörittää myös DVD -levyjä

    Liitä näppäimistö ja hiiri emon takaporttiin niihin mustiin USB 2 -portteihin , jos hiiri ei toimi bios , niin mene nuolinäppäimillä
     
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Cd:ltä löytyvät ajurit ovat yleensä kuukausia vanhoja, hae asrockin sivuilta tuoreimmat ja asenna ne.
     
  20. Duddedoida

    Duddedoida Member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Asema siis ei toimi koska ei oo sata-liitäntää, ja hiiri toimii, mutta menee pois päältä/ei toimi tyyliin pari kertaa minuutissa
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193

Jaa tämä sivu