1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hajonnut emolevy (?)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Veijo992 06.02.2016.

  1. Veijo992

    Veijo992 Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro. Olin käynnistelemässä konetta uusiks kun näyttöön tuli teksti "CMOS date / time wrong. Press F1 to load default value. Press F2 to run setup. " Ongelma on se että kumpaa tahansa painan niin mitään ei tapahdu. Enkä myöskään pääse BIOSiin alussa. Emona toimii (tai on toimimatta) Asrock 970 Pro R2.0 ja prossuna AMD FX 6300 (3,5 -> kellotettuna 4,2). Kellotus on tehty kuukausia sitten eikä ongelmia ole ollut ennen tätä. Onko emolevy sanonut itsensä irti vai keksiikö joku jonkun muun vaihtoehdon?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Tuo ilmoitus viittaa bios pariston voiman loppumiseen, kokeile uusia se.
    Tuosta ilmoituksesta huolimatta, pitäisi kuitenkin biossiin päästä, ellei pariston loppumisen takia esim. ole muuttanut USB-asetuksia, jolloin ei tunnista näppistä, mikäli se on USB-liitännässä.
    Tähän auttaa PS/2 näppis, jos et muuten biossiin pääse.
     
  4. Veijo992

    Veijo992 Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En osannut ajatellakaan tuota näppis hommaa. Käytin aikasemmin jo paristoa irti ja kokeilin että teline on levyssä kiinni. Taitaa pariston vaihto olla halvin kokeilu ensi hätään. Kiitos vinkeistä!
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Pariston vaihdosta tuo homma alkaa, koska on ilmeisin ongelman aiheuttaja.

    edit: kun olet pariston vaihtanut, etkä pääse biossiin, eikä sinulla ole tuota PS/2 näppistä ja et keneltäkään kaverilta saa lainaksi, niin tässä siihen edullinen ratkaisu: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/45786/tb-51/deltaco-ps-2-nappaimisto-musta
    Jimms ei erikseen peri postikuluja, vaan ne sisältyy toimituksen hintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2016
    Veijo992 kiitti tästä.
  6. Veijo992

    Veijo992 Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2016
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ongelma ratkesi. Näppäimistön kanssa riitti kun siirsin näppiksen USB 3.0 portista 2.0 porttiin ja se toimi. Kiitos vielä kerran. Tosin nyt kuitenkin iski prossun ja emon päivityskuume.
     

Jaa tämä sivu