1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Gtx 970 Blackscreen 5min pelaamisen jälkeen, APUA!

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi noro89 11.06.2016.

  1. noro89

    noro89 Member

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei,

    ostin n. 3kk sitten uuden koneen jonka sitten kaverin kanssa kasasin, kun en itse tiedä koneen kasauksesta hölkäsen pöläystä, ainakaan silloin. Osat kiinni ja pelit latautumaan. Kaikki ok, Arma päälle ja pelaan 5min jonka jälkeen kone blackscreenaa. Äänet jää päälle ja kaikki tuntuu normaalisti pelaavan mutta näyttö menettää signaalin. Ei auta muu kuin koneen sammuttaminen virtanäppäimestä. Joskus saan viestin kernel power 41 ongelmasta, kun katson lokin, joskus kone bluescreenaa, riippuen aivan ajureista. Ajurit olen päivittänyt uusimmasta vanhempiin, jos joku olisi vakaa, ei auta. Noh näyttis huoltoon jossa toteavat virheelliseksi ja uusi näyttis kehiin. Näyttiksen asennus ja ajurit latautumaan. Kaikki taas ok ja käynnistän The division pelin. 30Min ilman crashia, kunnes sama vanha vika, blackscreen. Sama homma kuin viimeksi, ajurit vaihtoon ja vaikka mitä mutta mikään ei auta. Kolmas näyttis jonka testasivat liikkeessä grafiikanrasitus ohjelmilla, pitäisi toimia. Näyttis kiinni ja nyt pystyy pelata taas 5min jonka jälkeen black screen.

    Gtx970, mitä olen netistä lukenut niin aika paljon blackscreen ongelmia, mutta nyt vois alkaa jo miettiä, että oisko ongelma minun päässäni? Sellaista mietin, että gtx 970 on 8pinninen kiinnityspaikka, mutta tällä hetkellä minulla on kiinni siinä 6+2 pinninen, vaikuttaako asiaan? Blackscreenit tulee muutenkin silloin, kun pelaan raskaampia pelejä max graffoilla, esim. CSGO ei tuota crashia, mutta Arma, Standalone, The Division, Far Cry kaikki crashaavat koneeni.

    Mitä voin tehdä? Olen jo yli 2kk paininut tämän kanssa enkä enään tiedä mitä voisin tehdä... virtalähde rikki?
    Päädyttiin liikkeen kanssa siihen tulokseen, että kun 1070 tulee saataville niin palautan 970 takaisin ja maksan välit ja saan 1070 tilalle, jos sillä toimisi.. Mutta siihen vielä aikaa ainakin kuukausi niin olisi kiva saada tämä ongelma ratkaistua...

    osat:

    Windows 10
    Corsair VS Series VS650 650W ATX
    ASUS STRIX GeForce GTX 970 OC 4Gb GDDR
    ASUS Z170 Pro Gaming DDR4 LGA1151 ATX SLI SupremeFX
    INTEL Core I5-6600K 3.5GHz
    KINGSTON V300 120GB SSD 450/450Mb/s 2.5"


    Auttakaa ja päästäkää mies pelaamaan! 2.5kk pelkkää csgo pelaamista... tarkoitus olisi ollut saada kone kuntoon kun pääsen intistä, 16.6!

    Kiitos jo valmiiksi!
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2016
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Laita nyt ensin Windowssin laillinen versio koneeseen, niin on helpompi auttaa ongelmissa.
     
    noro89 kiitti tästä.
  4. noro89

    noro89 Member

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Unohtu siis mainita, että toisen näyttiksen yhteydessä ostin windows 10, joka on nyt asennettuna. Korjaan.
     
  5. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Ei vaikuta asiaan. Mutta ongelma tuntuu johtuvan tuosta virtalähteestä.. Pystytkö kokeilemaan toista virtalähdettä?
     
  6. noro89

    noro89 Member

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Korkeintaan ensiviikolla, jos laitan powerin huoltoon.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  8. noro89

    noro89 Member

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    emolle vcore: avg: 0.523 V
    Kortille gpu core voltage: 1.025 V
    prossu 1.209 V

    pitäskö näistä ymmärtää jotain? en edes tiedä ovatko oikeat..
     
  9. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Riippuu siitä mitä sensoreja emolta löytyy .mutta kohdasta Voltages pitäisi läytyä 12V , 5V , 3.3V , VBAT

    Mutta mekaaniikkaa ; onko kortti ylimmässä slotissa . onko muissa sloteissa jotain laitteita.

    Koska ( hyvin harvinaista ) jos emo pudottaa PCI-E syötön x4 tilaan , niin kuva katoaa mutta ääni jää
     
  10. noro89

    noro89 Member

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    http://imgur.com/ho1aDUK
    Tossa vielä kuva niistä arvoista, ovatko ok?
    Kortti ylimässä slotissa, ei ole muita laitteita.
    Voisiko tosiaan virtalähteen vaihtaminen auttaa? Tuntuu, että järkevää selitystä tälle ei muuten kukaa löydä...
     

Jaa tämä sivu