1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Gigabyte ja tukisivusto *Ratkaistu*

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 21.02.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Noniin, tulipa tälläisestäkin asiaa koska itse olen tuskaillut tukisivujen kanssa ylläolevan valmistajan toimesta. Ongelma koskee emolevyjen ohella myöskin näytönohjaimia ja tämä kyseinen vaiva on jatkunut jo ties kuinka pitkään. Warmasti asiasta on raportoitu yhtiölle mutta mitään ei ole tapahtunut.

    Laitan pari esimerkkiä niin näette humpan juonen. (Ainakin allekirjoittaneella tapahtuu seuraavaa)

    http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-Z170X-Gaming-5-rev-10#support-dl
    Tuosta kun ensin valitsee Cpu Support ja seuraavaksi Download ja valitsee käyttiksen niin... paina F5 eli sivun päivitys...

    Näyttiksien kohdalla näköjään sama juttu eli tässä on nyt perustavaa laatua oleva hämminki muttei mitään hinkua ole tuota korjata. :(

    http://www.gigabyte.us/Graphics-Card/GV-N1060G1-GAMING-6GD-rev-10#support-dl
    Download ja F5...

    Joillekin saattaisi olla tarpeen latailla vaikka emovalmistajan tukisivulta työkaluja (utility) mutta hmmhh.
    Itselle kävi niin että latasin ensin emon mukana tulleelta levyltä SIV eli lähinnä tuulettimien säätö ohjelman. Sittemmin poistin koko ohjelman. Nooh, mieli saattaa muuttua ja kokeilin ladata levyltä sen uudestaan niin blue screeniä pukkaa. Huhhuh. Tässä tullaan sitten siihen kun tukisivut eivät toimi.

    Tässä on nyt isompi ongelma, aika paljon on suositeltu ja sitä kautta ostettukin GigaByten esim. emoja.

    Jos tällaisesta voisi käydä keskustelua ja jakaa kokemuksia asian tiimoilta. Varmaan GB:lle voisi laittaa palautepostia kun tietäisi vain osoitteen. Olisi jo aika korjata asia.

    Ennen kuin joku ehdottaa SpeedFania niin voitaisiin puida tuota ylläolevaa seikkaa. :)

    muoks
    Käytin DVD:n irti ja takaisin niin toimi tuo utilityn asennus ok. Joku hämminki siinäkin. Tilanne on kuitenkin päällä mikäli taloudessa ei ole dvd-käryytintä. Tällöin turvaudutaan tukisivustoon joka ei edelleenkään toimi. Jatketaan tästä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2017
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    808
    Kiitokset:
    165
    Pisteet:
    53
    En oikein ymmärtänyt tuon F5 painamisen pointtia, kun käyttöjärjestelmä on valittu, niin sivu päivittää automaattisesti oikeat ajurit sille.
    F5:n painaminen vie takaisin sivulle ennen käyttöjärjestelmän valintaa.

    Selvittäisitkö tarkemmin tuota ongelmaasi.

    edit: minusta Gigabyten tukisivusto on yksi selkeimpiä tukisivustoja.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    No, ainakaan minulla ei toimi download osasto. Mikäli toisinaan valinta eteneekin niin aina häipyy seuraava vaihtoehto kuten ladata. Eli homma ei etene. Vai onko logiikassani vain vikaa. Nyt kun olen lukenut asiasta niin tämä asia koskee useita ympäri palloa jossa asumme.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    9,438
    Kiitokset:
    2,139
    Pisteet:
    223
    Latasin testimielessä äänikortin ajurit. Hyvin toimi.

    Edit: Mitä oikein meinasit ladata cpu supportista?
     
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    808
    Kiitokset:
    165
    Pisteet:
    53
    En tuohon nyt kyllä osaa mitään sanoa, kokeilin ladata eri käyttöjärjestelmiin ja emoihin ajureita ja kaikki toimi ainakin ladattaessa "Eurooppa" palvelimelta.

    Sinun pitää varmaan tuota toimintalogiikkaa tarkistella.;)
    edit: minäkään en ymmärtänyt tuota CPU-support kohtaa.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Ehkä juurikin näin.

    En sieltä mitään, on vain ainoa täällä tuo sivu joka toimii. Edes manuaalia ei tuolta pääse lataamaan, tokihan se tuolla emon laatikossa makoilee mutta toisinaan olisi kätevämpi katsella heti ladattua manuskaa kuvaruudulta. Sitten kun support -> download niin ei tapahdu yhtään mitään. Olisin niitä puuttuvia usb juttuja vain tarkastellut. Tästä olikin jo juttua tuolla toisessa ketjussa.

    Antaapa olla.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    9,438
    Kiitokset:
    2,139
    Pisteet:
    223
    Kokeile toista selainta. Yritin itse explorerilla niin ei päässyt koko sivustolle.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    808
    Kiitokset:
    165
    Pisteet:
    53
    Kokeilin vielä tuota manuaalia ladata ja se tulla napsahti heti.
    Taitaa olla parempi etsiä ongelmaa sieltä päästä.
    Olen ladannut Chromella, Firefoksilla ja Operalla onnistuneesti.

    edit: IE:n kanssa pääsin sivulle, mutta todella näyttää ongelmalliselta.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2017
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Noh täällä on nimenomaan IE11. Kokeilen Chromella tuota juttua.

    Nyt jälkeenpäin olisi toki pitänyt mainita tuo selaimeni. :(

    edit.
    @tarantella
    @wwallu

    Otan nyt puheeni takaisin koko hommasta. Olen vain liikaa tottunut tuohon IE11:n ja esim. Chromella homma näköjään toimii. Pitääpä olla avarakatseisempi tästä lähtien, selaimilla on näköjään rajoituksensa.

    Sitä "toimintalogiikkaa"... :D:D

    Case closed.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2017
  11. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Hienosti toimii Gigabyten lataussivusto Android tabletilla ja Dolphin selaimella.
    Taitaa tuo IE11 olla "risa".
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Juu, siinä se suurin syy olikin. Chrome rules nyt tästä lähtien täälläpäin.

    ie11.PNG

    Kiitos kaikille ja nopeastihan tuo homma selvisi. Sorry aloituspaatoksestani.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    9,438
    Kiitokset:
    2,139
    Pisteet:
    223
    Gigabyte voisi tietenkin mainita ongelmista ie:n kanssa. Aika moni varmaan hakkaa päätään petäjään.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,262
    Kiitokset:
    440
    Pisteet:
    93
    Täällä toimmi vallan mainiosti ie:läkin

    gigabyte.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    ^ Hehh, täällä ei mutta chrome ajaa tuon asian. Mikäli tarvitsee ajella muita juttuja niin käyttelen tosiaan sitten toisia selaimia.

    Kännystä jako masiinalle, vaikuttaneeko asiaan?

    edit.
    @*Trinity* , kun vaihtoi tuon käyttiksen W7 64-bittiseen niin downloads lähti niin kuin hauki rannasta. Tämä siis IE11.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2017
  16. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,262
    Kiitokset:
    440
    Pisteet:
    93
    Itsellä toimi kakki kuin junan vessa kun testasin useampaa eri vaihtoehtoa, tiedä sitten mikä siinä.

    Kaksi selainta käytössä on kyllä mun mielestä kätevä, itse käytän firefoxia pääselaimena, ja jos kuuntlen vaikka musiikia firefoxilla ja tai lueskelen jotain. niin samaan aikaan jos tänne rustailen käytän siihen chromea, jotenkin vaan tykkään siitä. Edgeä käyän siten esim sosiaaliseen mediaan ja muuhun turhaan
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    :)
    Itse yhdellä selaimilla eri välilehdillä tehnyt saman asian.

    Ok, hjuva homma että tuo mysteeri selvisi. Toivotaan että GB ottaa huomioon ie:n käyttäjät, ainakin täällä on pitänyt raapia hilsettä ja näköjään turhan takia.
     
  18. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,885
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    78
    Laita koneellesi Vivaldi selain niin unohdat IE:n kokonaan. :)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Juu olen kuullut tuosta ja voisi kokeillakin. Vissiin aikas kevyt selain.
     
  20. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,885
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    78
    Ainakin meikäläisen koneessa Vivaldi ja Opera ovat nopeampia kuin Firefox. Win10 mukana tulevaa selainta en ole edes kokeillut. Operassa on kanssa nykyään ilmainen VPN mukana. Minusta tuntuu että tuo Firefoxi on hitaampi kuin ennen. Onko se sitten sellainen tunne vaan, tiedä häntä.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu