1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Emolevyn vaihto, intel Trusted Platform Module

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi matias60 18.01.2016.

  1. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Vaihdoin vanhan emon intelin DQ45CB DSKTOP BOARD Socket LGA775 "TPM" emolevyyn. lähti aluksi käyntiin hyvin, vilkutteli kyllä "lyhyt-pitkä"- punaista lediä tasaiseen tahtiin. Seuraavana aamuna lakkasi käynnistymästä, eikä lähettänyt näytölle mitään signaalia, punainen valokin sammuneena.
    Kattelin netistä tosta TPM-stä, kirjoittelevat jostain "turvasirusta" enkä päässyt oikein selvyyteen. Voiko levyä jollain keinolla saada toimimaan, resetointi, nollaus, koodi tms. Vai onko biosin päivittämisestä apua ?
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Mitä toi emon ohjekirja sanoo tosta. Koitin puhelimella kaivella, mut meinaa olla hankalaa. Mut ohjekirja sille kyllä löytyi ja siinä kerrottiin myös tosta tpm:stä.

    Pääseekö biossiin sisään? Siellä luulisi olevan valikko josta sitä voi säätää. Tossa emossa näyttää olevan mielenkiintoinen cmos-clear jumpperi...
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2016
  4. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ei saa näyttöön mitään eloa, kokeilin kahdella ohjaimella.
    Prossan tuuletin vaan jää huutamaan, ohjaimessa sekä emossa palaa kiinteä pieni vihreä valo.
    En ole oikein saanut manuaalia haettua näillä pienillä reppanoilla.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Tässä on Technical product specification sekä Product manual. Aika ikävää noita oli tosiaan puhelimen ruudulla surffata kun aiemmin päivällä niitä kattelin.
    http://www.manualslib.com/products/...ard-Executive-Series-Motherboard-2724329.html

    Onkohan toi vika edes tuossa tpm-hommassa. No kokeilisin varmaan sen biosin resetoinnin.
    Eli sammutat koneen ja töpseli pois seinästä, siirrät seuraavien kuvien nappulan asentoon "configure", luulisin :) Mitään vastuuta en ota jos menee enemmän rikki :D Pitäs kait mennä itestään biosiin jos se vielä lähtee toimimaan...

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tossa emossa ei taida olla sitä diagnostiikkanumerolediäkään, vaan pitäs erillinen "diagnostiikkaläpykkä" liittää johonkin tai näin olin lukevinani tuolta manuaalista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2016
  6. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Kiitos paljon sulle linkeistä ja vaivannäöstä !
    Eipä ole sitä numerolediä, ja toisaalta olen ite vähän taipuvainen samaan suuntaan että vika olis jossain muualla kun tossa tpm-ssä.
    Täytyy ottaa ajan kanssa ettei ala turhaan rassata.
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Jos vielä jaksat googlailla niin sieltä löytyy vielä intelin tpm user guidekin. ;)

    Mut ettei ois emo vaan lauennut...
     
  8. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Luultavasti emossa vika, voipi kyllä olla koneen räpeltäjässäkin, joka olis tieten parempi tässä vaiheessa?!
     
  9. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kun painaa käyntiin, ropelit kyllä lähtee pyörimään = prossa, poweri,näyttis. näyttöön ei tule signaalia missään vaiheessa. Tuulettimet pyörii noin 30 sekuntia, emossa vihreä ja punainen ledi yhtä aikaa. sen 30 sek jälkeen pysähtyy noin 10 sekunniksi sitte taas kaikki pyörimään niin pitkään kunnes katkaisen virran sähköpiuhan vierestä, takaa.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pinni vinossa prossukannassa?
     
  11. neferius

    neferius Member

    Liittynyt:
    11.06.2007
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
  12. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Biosin nollaus auttaa avaamaan koneen muutaman kerran, vaikka punainen ledi palaakin, lopuks vilkkuu.
    Nyt ollaan sitte pykälän verran viisaampia, mutta tieto tekemiseen ei oikein riitä.
    Nollauksen jälkeen toimii räväkästi ja muutenkin hyvin, 2 -4 käynnistystä, sitte olis taas nollattava.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 19.01.2016
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Auttaisiko CMOS pariston vaihto, kun tuollaista herjaa "CMOS Battery Failure".
     
  14. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Laitoithan myös sen jumpperin takasin alkuperäiseen asentoon sen jälkeen kun kone taas lähti toimimaan. Paristokin kannattaa vaihtaa.
     
  16. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Patterissa vain alle 2,5 volttia, laitoin biosissa kellon, päivämäärän, ja katsoin sivut läpi, vaikuttivat tiedot olevan varmaan aika lähellä kohillaan. Huomenna uuden patterin ostoon.
    Jumpperin paikkaakin tuli kyllä vaihdeltua edestakaisin nollatessa ja normaaliasentoon muutellessa( samoin akku ja virtakaapeli irti varoiksi nollaillessa).
     
  17. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18

    Moi taas, terveisiä kaikille kamuille !

    Vein koneen Data groupiin biosin päivitykseen, kun oli niitä erilaisia vikoja esim yritti käynnistellä omin päin, katkoi virtoja, huudatti prossaa ym vastaavaa.

    Oli "tosi harvinainen" vika, jotkut varmaan epäilikin ko- vikaa, yksi muistikampa oli viallinen, se vain pois ja kone kovassa kunnossa.

    Tuli mieleen kuinka monta kertaa näillä vikajutuissa on ollu muistivikapohjaisia, mutta eipä minua auttanut, kokemus puuttui. Koko homma maksoi minimihinnan, puolen työtunnin palkan, kun ei tarvinnu mitään korjaavia osia, vaan ainoastaan yhden muistikamman poiston.
    Tuli sitä vaihdettua muistikampojen paikkoja kerran pari, pienemmällä muistin määrällä kokeilin mutta kun se oli vähän väliä häiriötilassa, ei se pelannut.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2016
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,534
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Vika sinänsä ei ole mitenkään harvinainen. Tuo Trusted Platform Module taisi johtaa vaan kaikki harhaan.
    Yleensä tuon tyyppisissä ongelmissa ihan ensimäinen asia on testata muistit, jota kukaan tässä nyt ei älynnyt ehdottaa.
     
  19. matias60

    matias60 Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kiitokset kaikille apua tarjonneille, yritän jatkossa saada mahdolliset vika/häiriötilan oireet tarkemmin ja selvemmin esitellyksi.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Hyvä kun tuli kuntoon ja taas ollaan viisaampia (ehkä... :) )
     

Jaa tämä sivu