1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elisa Viihde BeWan + reititin, ehdotuksia?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Wimoweh 12.01.2013.

 1. Wimoweh

  Wimoweh Member

  Liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Vanhemmillani on Elisa Viihde vanhassa talossaan ollut jo aika pitkään ja nyt alkaa vihdoin riittämään tuon modeemin heikko toiminta. Modeemin pitäisi kyetä ominaisuuksien puolesta WLANiin, USB-kovalevyn jakoon ja tuottamaan nykimätöntä kuvaa digiboksille. Näin ei satu olemaan. USB-kovalevyt kytkettäessä WLAN lakkaa toimimasta. Tämä nähtävästi siksi, että USB ja WLAN käyttävät samaa piiriä. Great.
  Tästä syystä hommasin halvalla verkkokiintolevyn 6 vuoden takaa, jonka USB siirtonopeus oli rapiat 20 megaa sekunnissa, mutta kun sain sen kytkettyä modeemiin ja näkymään koneella, siirtonopeudet on siinä 700-900 KILObittiä. Eli alle 1 mega. Se on hippasen liian hidas toimiakseen 3-4 koneen yhteisenä verkkolevynä.
  Siispä olen alkanut etsimään käypää ratkaisua tämän kiertämiseen. Mutta...Ongelmakohtia riittää ja tarvitsisin hieman viisaampien apua. Tässä on tilanne ja ongelmat:

  Modeemi on (tulee olemaan) alakerrassa sähkökaapissa, josta seinäpistokkeiden kautta tulee RJ45 johto kytkettyä Elisan Digiboksiin yläkertaan. Digiboksin vieressä on BluRay-laite, johon olisi kiva saada verkkopiuha vedettyä kiinni. Myöskin Xbox (1.) ei haittaisi olla kiinni, vaikka vanha onkin.
  Eli yhteensä 2-4 laitetta olisi hyvä saada kiinni johdolla modeemiin tai mieluiten reitittimeen.

  Sen lisäksi yleensä yläkerrassa on käytössä 1-3 läppäriä ja pöytäkone, jotka tarvitsevan WLANia.

  Oma ajatukseni olisi se, että vetäisin 2x RJ45 piuhaa modeemista seinän pistokkeen kautta ylös:
  Reitittimelle + Digiboksille (+verkkolevy tänne kiinni).
  Tällöin tulisi WLAN mahdolliseksi reitittimestä yläkertaan, jossa tällä hetkellä huonompi yhteys ja mahdollisuuksien mukaan se riittäisi jopa alakertaan, jos on hyvä. Samoin verkkolevy tulisi paremman kantaman ja nopeuden piiriin (Tuosta BeWan iBoxista = Elisa Viihde modeemi, on varmaan mahdollista kytkeä WLAN pois päältä. Tai sitten jättää se alakerran verkoksi).

  Olen tätä jo kerran kokeillut sillä tavalla, että pistän:
  Modeemi --> 1x RJ45 to Reititin (Zyxel P-660 HW-D1 / Cisco E1500), ja siitä johto Digiboksiin. Toimi melkein, mutta tallenteet takkusivat/ ei saanut yhteyttä. Tuo zyxelin purkki voisi olla mahdollinen, mutta en ole onnistunut saamaan siitä sen asetuksia muutettua. En jostain syystä pääse oikeaan asetusvalikkoon selaimella, vaikka pistän salasana-kohtaan 1234. Kirjautuu sisään, mutta ei ole mitään valittavissa. Asetusvalikot puuttuvat, jota en ymmärrä miksi. Tämä olisi potentiaalinen reititin, mutta en tiedä mitä tehdä. Pitäisikö tämä kytkeä Elisan Modeemin tilalle ja koittaa Oma Elisan kautta muuttaa tietoja? No idea...


  Olisin siis neuvoa vailla. Olen myös tietoinen, että jotkin muut modeemit voisivat toimia Elisa Viihteen kanssa, mutta en tahdo ostaa uutta laitetta, jos se ei sitten toimikaan. Jos tiedät toimivan modeemin, otan innolla tiedon vastaan.
  Minulla siis on tällä hetkellä laitteina (ei käytössä):
  -Zyxel P-660 HW-D1
  -A-Link RR24AP WLAN
  -2x A-Link RR24AP ei-WLAN (näillä ei varmaan tee mitään).

  En tahtoisi ostaa sähködataratkaisuun soveltuvaa paria, mutta se on tietenkin yksi vaihtoehto. Tosin, vanha taloa, jossa tehty juuri remontti, joten en uskalla siihen luottaa, kun en tiedä miten sähköjohdot menee. Saan kyllä selville...
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,729
  Kiitokset:
  103
  Pisteet:
  73
  Sykkelissä on kahdentasoisia kirjautumisia, toisen olet nyt saanut esiin....
  "Paukkuja" saa lisää toisella admin-tasoisella salasanalla...

  T: Vesku
   
 4. Wimoweh

  Wimoweh Member

  Liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Mihinköhän sitä pitää laittaa? Ei muistaakseni ollut valintaa käyttäjätunnukselle, kysyi pelkkää salasanaa. Noh, pitää tutkia jossain vaiheessa lisää.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,729
  Kiitokset:
  103
  Pisteet:
  73
  Ei se mitään käyttäjätunnuksia kyselekkään, vaan on kaksi salasanaa, toinen on user- ja toinen admintasoinen...

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu