1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Eee Pc 901 päivitystä

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi TommiVain 09.09.2015.

 1. TommiVain

  TommiVain Newbie

  Liittynyt:
  09.09.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Aluksi tervehdys kaikille uudelta foorumilaiselta :)

  Eli omistuksessani otsikonmukainen läppäri, jonka olin alunperin hommannut powercommanderin käyttöä varten moottoripyörässäni. Pyörä myyty pari vuotta sitten, jonka jälkeen läppärikin jäi kaappiin pölyttymään. Vikana koneessa, että se valittaa muistin (D-asema) olevan täynnä, vaikkei siihen ole tallennettu yhtään mitään ylimääräistä. Kaveri alusti koneen ja mainitsi asian johtuvan viallisesta muistista, eli sitä ei voi korjata ilman fyysisten osien vaihtoa.

  Noh, kun kerran korjataan, niin miksei samantien nosteta tehoa? Suurin ongelma tässä on, että olen aivan toivoton apina, kun puhutaan tietokoneen komponenteista... Googlea käyttämällä olen saanut selville, että hyvän koneen ainekset olisi RAM-muistin nostaminen 2gb:iin ja asentamalla 1.8" ssd-levy. Tämän tekemällä voisi asentaa windows 7:n (entäpä 8?)

  Ssd:n asentamiseen tarvitaan adapteri, jonka löysinkin ebaystä, mutta mikä olisi oikea 1.8" ssd-levy??? Menin sen verta sekaisin, kun yritin selvittää sopivaa (SATA, BIOS etc. kaikenlaista hepreaa meikäläiselle) komponenttia, että olisin kiitollinen, jos joku voisi linkata sopivia vaihtoehtoja.

  Kone tulisi koulukäyttöön, toiveena saada uudempi ohjelmisto xp:n tilalle. Rankimmat hommat koneella olisi Archicadin käyttö jos vain mahdollista.
   
 2.  
 3. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  3,687
  Kiitokset:
  88
  Pisteet:
  78
  Archicadin pyörittämisen voit unohtaa, jos et satu löytämään tarpeeksi vanhaa versiota. Viime vuosien versiot vaativat 64-bittisen prosessorin ja vähintään 4 gigaa ram-muistia. Oman kokemukseni mukaan kasi ja kymppi pyörivät vähämuistisella laitteella seiskaa paremmin, tuo kaksi gigaa riittää juuri ja juuri. Nykyinen 12 gigagavun ssd on täysinpäivitetylle xp:lle nyt vaan liian pieni, muisti saattaa laitteessa olla kunnossa.

  En tuota lähtisi kyllä päivittämään vaan säästäisin rahat uuteen koneeseen ja möisin vanhan muutamalla kympillä pois. Joku voi tuosta viritellä ihan mainion linux-läppärin.
   

Jaa tämä sivu