1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma DDR4 muisti ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Escaladus 26.01.2016.

  1. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Sain just X99 emolevyn ASUS X99-A 3.1 usb
    i7 5820k
    16 gb Kingstone Fury Savage josta toimii vain 8gb


    Mutta jostain syystä yksi DDR4 kamma ei toimii, vaihdoin paikoja niin ei tunnistaa jostain syystä .

    Tässä muutamat kuvat, jos joku voi kertoa lisää tästä. Onko yksi kampa rikki vai asetuksissa on ongelma.

    Muistit laitettu RAID paikoille mutta CPUID näytä single, yksi ei kai toimi sittenkään.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2016
  2.  
  3. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,674
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pari juttua ei nyt oikein avautunu:

    -RAID:lla ei oo keskusmuistin kanssa mitään tekemistä.
    -CPU-Z näyttää ihan oikein. sulla on 16gigaa muistia koneessa.

    -Se miks Bios:n main näyttää vaan 8gigaa on mysteeri. Toisaalta sekin näyttää että sulla on DIMM_1:ssä 8gigaa joten ootko kattonu emolta että se toinen 8gigaa on DIMM_2:ssa? Se ei oo se viereinen slotti kuitenkaan..

    EDIT: sulla on ramit d_1:ssä ja B:1:ssä... laita ne ees oikein ja kato tunnistaako sitte
     
  5. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    ne on oikein, raidilla tarkoitin DUAL chanel
     
  6. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    päivitin, en pääse enää windowsiin

    biosiin pääsen normaalisti mutta jos yritän käynnistä konetta win asti niin musta ruutu ja vilkuva viiva vasemmassa yläreunassa vain.

    yritän asenta nyt alkuperäisen biosin
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2016
  7. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    tässä tommonen
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Nyt oikeasti tarvitsen apua, ei kai emolevy mennyt rikki? Biosin pääsen kuitenkin, kokeilin asenta muita bioseja eikä auta, en pääse eteenpäin.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Vilkaise olisiko tuo vaihtanut AHCIn ideksi.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,737
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Joo veikkan kanssa että Achi on vaihtunut. Pistithän default asetukset päivityksen jälkeen.
     
  11. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    AHCI oli ennen ja nytkin on.
    Painoin just f5 niin katsotaan mitä toi sanoo
     
  12. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    laitoin default asetukset ja painoin save ja exit niin kone käynnityi ja meni takaisiin biosiin
    sen jälkeen taas käynistin niin musta ruutu on ja vilkuva viiva vasemmassa yläreunassa
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    No onko boottilevyksi valittu oikea? Kun olet nollannut biosin sekin saattoi vaihtua vääräksi.
     
  14. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    on
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Miten ois ehta bios reset tähän väliin ja sitte boot order kuntoon, tallennus ja testi.
     
  16. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    nyt tuli tämä
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Ohjeet on periaatteessa ruudulla. Ite varmaan nyppäisin tässä kohtaa hdd:iltä piuhat irti :)
     
  18. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    kone oli kokoajaan nurkassa, piuhat pitää olla paikalla, tämä ongelma tuli esiin bios päivityksen jälkeen, fyysisesti en ole koskenut konetta, paitsi reset nappi emon takana
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,737
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Pistä Windows 10 DVD levy/USB sisään ja käynniatä siltä.
    Jostain syystä käynnistysosiossa on vikaa.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Tarkoitin, että jos yrität tota boot managerin korjausta, niin ota siksi aikaa kiintolevyt irti ettei boottitiedot karkaa väärälle levylle.
     
  21. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Juu, yritän nyt tehdä niin.
     

Jaa tämä sivu