1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Chrome v*ttuilee, samoin Movie Maker (Win7)

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi mikozuu 23.05.2017.

  1. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli latasin tuossa viikko-pari sitten erään pelin, jonka mukana saattoi tulla virus. En ole aivan varma, mutta koneeni alkoi oireilemaan tämän jälkeen. Jos yritän ladata Chromella jotain, lataus alkaa vasta 10 sekunnin-5 minuutin päästä, toisinaan ei lataa ollenkaan. Myöskin Movie Maker ei enää suostu tallentamaan projektia tai videota. Miten tämän ongelman pystyisi ratkaisemaan tai miten saisin selville mistä yllä mainitut asiat johtuu? Olen Kuukkeloinut asiasta, mutta ratkaisua en ole löytänyt.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    mikozuu kiitti tästä.
  4. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Pieni korjaus edelliseen, Malwarebytes ei enää tarjoa ensin mitään kokeiluversiota, vaan täysversion 14 vrk:n ilmaisella kokeilulla, jonka jälkeen versio muuttu manuaaliseksi jos ei hanki maksullista Premium versiota, mutta tee sillä scannaus ja valitse koko kone.

    Lataa kuitenkin vielä AdwCleaner, https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ joka poistaa toolbarien ja selaikaappareiden lisäksi muita ei toivottavia (PUP) hyyryläisiä koneelta. Aja ensin Scan ja sitten Clean toiminnot, jonka jälkeen kone haluaa käynnistyä uudelleen ja suorittaa puhdistuksen.
     
    mikozuu ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  5. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on kokeiltu nuo teidän konstit, mutta eivät varsinaisesti auttaneet. Toki muutama "haittaohjelma" tai muu vastaava epäkohta löytyi, mutta yksikään niistä ei ollut tuo peli, vaikka sen poistinkin vasta noiden kolmen ohjelman ajon jälkeen. Tämän jälkeen ajoin vielä nuo ohjelmat uusiksi.

    Tuohon Chromen lataushitauteen, mahtaisiko auttaa jos asennan Chromen uudelleen?
     
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Pelkkä uudelleen asennus pitää entiset asetukset voimassa, mutta Chromen asetukset voi palauttaa alkuperäisiksi Asetukset valikon viimeisestä kohdasta Asetusten palauttaminen alkuperäisiksi.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Voisit koittaa tehdä järjestelmänpalautuksen parin viikon takaiseen palautuspisteeseen eli aikaan ennen tuon pelin asentamista ja kokeilla auttaako se. Palautuksen voi perua, jos se ei auttanut, mutta samalla poistui jotain myöhemmin asennettua ja tarpeellista.
     
    mikozuu ja tarantella kiittävät tästä.
  8. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoittanet tuolla sitä, että kaikki palautusajankohdan (tässä tapauksessa kahden viikon) jälkeen asennetut tiedostot ja muut katoavat?
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Ei aivan noin, sillä järjestelmänpalautus ei vaikuta omiin tiedostoihin, vaan ainoastaan asennettuihin ohjelmiin ja niiden tekemiin muutoksiin sekä ajureihin ja järjestelmätiedostoihin. Tuolla on kattava lista tiedostopäätteistä, joihin palautustoiminnolla on vaikutusta:
    https://msdn.microsoft.com/fi-fi/library/aa378870(VS.85).aspx
    Esimerkiksi mihinkään kuva-, teksti-, video- tai vastaaviin tiedostoihin palautustoiminnolla ei ole vaikutusta.

    Ennen palautuksen käynnistämistä on mahdollista tarkastelle listaa ohjelmista, joihin kyseiseen palautuspisteeseen tehdyllä järjestelmänpalautuksella on vaikutusta. Tarkempi ohje järjestelmän palautustoiminnosta löytyy mm. tuolta:
    http://neko.kapsi.fi/ohje/palauta_toimivaan_palautuspisteeseen.html
     
    mikozuu ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  10. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Yritän juuri tuota järjestelmän palauttamista, mutta palautuspistevalikossa http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/kuvat/w7_jarjestelman_palauttaminen03.png on vain yksi vaihtoehto, joka on tälle päivälle. En siis pääse listassa kahta viikkoa taaksepäin. Onko tietokoneeni tuhoon tuomittu?
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Siinä näkymässä on sellainen ruutu kuin "Näytä lisää palautuspisteitä". Kruksaa se.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  12. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tosiaan piti sanoa, että ehdin kokeilemaan jo sitä. Eipä näyttänyt meikäläiselle lisää palautuspisteitä, vaikka lupasi, kun laittaisin rastin.
     
  13. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    333
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    28
    Tällöin vanhemmat palautuspisteet ovat poistuneet eli ne eivät auta tässätilanteessa enää.

    Jos itselläni olisi sama ongelma tekisin rohkeasti koko Windowsin uudelleenasennuksen. Ei tarvitse sen jälkeen kuluttaa enempää aikaa ongelman ratkaisuun koska uudelleenasennus poistaa kaikki mahdolliset haittaohjelmat levyltä mikäli se tehdään alustaen koko levyn.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Sitten järjestelmän palautustoiminto on ollut välillä pois käytöstä, jolloin tallennetut palautuspisteet on poistettu. Windows ottaa järjestelmänpalautuksen pois päältä, jos levytila käy vähiin. Jotkut levyn siivous- tai eheytysohjelmat (ei kuitenkaan CCleaner) voivat sen myös tehdä mitään ilmoittamatta. Mutta oli syy mikä tahansa, tämä keino ei siis ole nyt käytettävissä.

    Edit. Kirjoitimme Näppishemmon kanssa näköjään yhtä aikaa. Jos päädyt Windowsin uudelleen asentamiseen, kopioi ensin talteen mahdolliset tiedostot, joista ei vielä ole varmuuskopiota. Tee varmuuskopion sisältävälle levylle sitten perusteellinen virustarkistus ennen kuin siirrät tiedostoja uudelleen asennetulle Windowsille.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2017
    mikozuu kiitti tästä.
  15. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos teille! Näin teen, ja ilmoittelen taas tänne miten prosessi etenee. Uskoisin, että Windowsin uudelleenasennus auttaisi, ja miksipä ei auttaisi. Suuret kiitokset vielä kerran! :)
     
  16. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Poista siis kokonaan levystä nykyinen winsowssin asennusosio ja sen 100Mb järjestelmäosio.
    Aloita uudelleen asennus sinne ilman mitään levysioiden muodostamista tai alustustamisia.
    Windowsin asennus osaa tehdä oikeankokoiset levyosiot automaattisesti ja alustaa ne ilman käyttäjän toimia.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    mikozuu kiitti tästä.
  18. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    333
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    28
    Taikka vaikka suoraan Windows 10 versioon päivitys (joka on vieläkin ilmaista). Saapi 5-vuotta lisää tukiaikaa: http://www.is.fi/digitoday/art-2000005112418.html

    Toki Windows 7 on hyvä ja vielä turvallinen käyttöjärjestelmä käyttää.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  19. mikozuu

    mikozuu Newbie

    Liittynyt:
    29.08.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos päätän ladata Windown kympin, toimiiko homma niin, että vain päivitän käyttöjärjestelmän seiskasta kymppiin, vai pitääkö minun ensin "uninstallata" nykyinen Windows 7?
     
  20. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    333
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    28
    Onnistuu jo nyt suoraan päivittämällä. Päivityksen jälkeen voit tehdä puhtaan asennuksen Windows 10 asennusmedialla jonka voi ladata ilmaiseksi Microsoftin sivuilta. Toki Windows 10 yhteensopivat ajurit kannattaa ennen tätä ladata valmiiksi usb tikulle niin ei tule ongelmia asennuksen jälkeen mm verkon kanssa.
     
    mikozuu kiitti tästä.
  21. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Puhtaan kympin voi asentaa suoraan ilman erillisisä päivityksiä. Asennuksen yhteydessä annetaan seiskan tuoteavain, jolla se aktivoituu.
     
    mikozuu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu