1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Bios ja boottaus apua.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tusge1 13.09.2015.

  1. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei. Asensin koneelle uuden win 10.
    Järjestelin aikani käyttäjiä ja poistin epähuomiossa jotain mitä ei olisi saanut ja kone meni lukkoon. En päässyt kirjautumaan millään salasanalla. Sit aloin boottaan konetta dvd levyltä mut ei onnistu. Aikani värkättyä en pääse enään edes kirjautumisvaiheeseen, vaan näytölle tulee teksti: An operating system wasnt found. Try disconnectimg any drives that dont contain an operating system.
    Press Ctrl+alt+del to restart.
    Olen yrittäny päästä boot manageriin tai biosin asetuksiin (näppäimillä f12 ja del) mutta tulee vain musta ruutu ja hiiren kursori näkyy välillä.
    Emolevy on Gigabyte GA-F2A88XN WIFI.

    Oisko jollakin vinkkejä miten pääsisin asentamaan windowsin uudelleen.
    Jostain luin et langaton näppis saattaa olla ongelma biosiin pääsyn suhteen. Onko totta?

    Kone on minulle uusi ja käytössä ekaakertaa ja kaikki osatkin suht uusia. Vaihdoin vuoden tauon jälkeen takaisin pc puolelle ja heti onnistuin sähläämään tämänkin. Olen hädissäni....
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2015
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pistä PS/2 näppis tai normi USB näppis kii.

    Tai koita CMOS resettiä (emon ohjekirja).
     
  4. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei. Usb langallisen näppäimistön sain käsiini mutta ei mene silläkään.
    Tässä emossahan tuo cmos patteri on tollases muovitaskussa josta menee johto emolevyyn. Irrotin johon muuan minuutiksi mutta ei vaikuta. Cmoc clear paikassa on ne kaks keppiä mutta niissä ei ole sitä jumpperia. Mitä teen seuraavaksi?

    EDIT
    Ohjekirja: Use this jumper to clear the bios configuration and reset the cmos values to factory defaults. To clear the cmos values, use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few seconds.

    Yks jumpperi löytyy tutun vanhasta koneesta, miten sitä käytetään?
    Entä tuo ruuvimeisseli homma, pitääkö koneessa olla virtaa tai virtajohtoa kun menee koskemaaan niihin?
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2015
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Virrat pois ja sit ruuvimeisseli noiden parin pinnin väliin muutamaks sekunniks. Jumpperi tekee saman minkä ruuvari eli yhdistää 2 pinniä.
     
  6. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Irrota kaikki ylimääräset asemat ja koita uusiks päästä BIOS:n.
     
  8. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Irrotin kovalevyn satapiuhan ja virtalähteestä tulevan piuhan, mut nyt ei tule edes emon alkuvalikkoa vaan suoraan linkittämäni kuvaan.

    Menipä tämä nyt värkkäämiseksi. Voisko tässä olla kyseessä emon hajoaminen tai jotain muuta? Eiikai se ny enää ole siitä et pitäs kirpparilta hakia se ps/2 näppis?
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2015
  9. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Mä en pääsyt biokseen käsiksi kuin laittamalla vanhan näppiksen jossa semmonen USB adapteri niin heti, emona melko uusi Intel. Kaveri muutti sitten jotain bioksesta ja nyt USB näpö toimii, vaimon läppäriin pantii langaton näpö ja ei pääse biokseen käsiksi mutta läppärin omalla näppiksellä pääsi heti. Tarkoitus oli muuttaa prossun kerrointa ku on lukitsematon ja lämmöt alhaalla, siinä on semmonen omalla virtalähteellä oleva viilentäjä alla ja siksi tuo langaton näpö.
     
  10. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Meinaatko siis et kokeilisin vielä tuommosella vanhalla ps/2 näppäimistöllä?

    Kaveri arveli et vika olisi softassa, eikä raudassa. Eli siis enempi windowsin puolella joka olisi ajanut kaikki ajurit alas. Meinasi että formatoisin kovalevyn toisella koneella, jossa samalla voisin testata sen toimivuuden.
    Mitäs luulette?

    Mitä sulla se kone sano silloin kun et päässyt biosiin?
     
  11. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Ei se mitään sanonut, del namiskaa ku paineli tiuhaan ei edes piipannu. Mulla auttoi mutta muista en tiedä ja ps reikää ei enään ollut kuten vanhemmissa johon kelpasi näpö tai rotta. Niin kato ohjekirjasta ettei ole USB3 reijässä, yleensä on pari USB2 reikää josta vois toimia. Mulla niitä kaksi ja ihan yläkulmassa, tää on niin ihmeellistä välillä.
     
  12. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on kokeiltu tuolla ps2 näppikselläkin, ei toimi.
    Hain toisen koneen romun, laitoin siihen oman kovoni ja windows asennuksen kautta formatoin sen. Sit kone kiinni, kovo takas uuteen koneeseen ja ei. Sen verran muuttu et jos en paina mitään niin ruutuun tulee "Bootmgr is missing
    Press Ctrl+alt+del to restart."

    Alkaa vitsit oleen vähissä...
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Alkaa, toi sentään yritti bootata. Alkaa haiskahtaan siltä et emossa jotain vikaa. Tosin, ekana voisit koittaa vaihtaa SATA piuhaa.
     
  14. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei onnistu eri satapiuhallakaan. Emossa on takuuta jäljellä, meniskö takuuseen?
    Mitenkhä sen sais varmistettua et siinä vika?

    Edit
    Asensin kovolle win7 toisella koneella ja kovo takas oikiaan koneeseen. Emolevy logojen jölkeen jälleen musta ruutu ja kursori.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2015
  15. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Kyllä ny on jotain rikki, toisessa koneessa asennettu win ei ole hyvä mutta jos ei saa ajureita haettua eikä kerro mitään niin sökö on.
     
  16. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Meinaatko siis emolevyä Eklu?
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Toisessa koneessa asennettu käyttöjärjestelmä ei välttämättä toimi toisessa koneessa ollenkaan.
     
  18. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo niin luinki just internetistä.
    Mut siis emolevyä vissiin veikkaatte et olis sökönä?
     
  19. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    No se ekana tulee mieleen ja sitten poweri, mutta ihme jos ei edes biokseen pääse. Ei hyvä juttu.
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emovialta haiskahtaa ellei BIOS:n pääse. Kokeilisin vielä minimikokoonpanolla (1 muistikampa, näyttis, prossu) pääseekö BIOS:n.
     
  21. Tusge1

    Tusge1 Newbie

    Liittynyt:
    13.09.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Erillistä näyttistä ei ole. Olen kokeillut ilman toista muistikampaa, ei muutosta.

    Edit
    Sellasen huomion tein kans et emolevyn piippausta ei kuulu käynnistysvaiheessa.

    Kertauksena vielä miten vika ilmeni:
    Eka käynnistys win 8 asennuslevy ulkoisella dvdasemalla. Alkoi heti asentamaan vaikka painoin f12.
    Sitten värkkäämiseni jälkeen jos en painanut mitään, kone meni kirjautumisvaiheeseen, jos painoin del tai f12, tuloksena musta ruutu.
    Pääsin jostain windowsin korjaustyökaluun ja aloin palauttaan windowsia, kone jumiutui ja sen jälkeen ollaan tässä tilanteessa. Eli en ole missään vaiheessa päässyt boot menuun tai biosiin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2015

Jaa tämä sivu