1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BF 1 fps drop

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi lanimies 10.04.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    Siis hieman voltteja prossulle mutta pidä maltti päässä. Neuvoni eivät kata mikäli jotain sattuu väärissä asioissa.
     
    lanimies kiitti tästä.
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Prime on äärimmäisyysjuttu, joten itse olen aina testannut pelaamalla. Kyllä siihen kuitenkin varmaan pitää vähän jännitteitä nostaa.

    Emo on hyvä (virransyöttö 8+2). Kestää varmasti 4,5 vaikkakin vaatisi parempaa jäähyä.
     
    Whatta Heck ja lanimies kiittävät tästä.
  4. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Paljonko uskaltaa voltteja laittaa? ekaa kertaa kellottelen
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    lanimies kiitti tästä.
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,317
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    Käytetään viestin "Muokkaa" toimintoa, sen sijaan, että kirjoitetaan heti oman viestin perään uusi viesti.
     
    lanimies kiitti tästä.
  7. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Nyt mulla on 3.8ghz ja voltteja nostin pari pykälää, lämmöt pysyy kurissa ja ei ole kaatuillut, pitäisikö vielä nostaa 4ghz?
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,433
    Kiitokset:
    2,350
    Pisteet:
    223
    Kyllä se sen neljä menee kun kerran olet volttejakin nostellut. Primessä kippailu on asia erikseen, ei se oikeassa käytössä koskaan niin koville joudu. Mutta ei sen enempää tuolla jäähyllä.

    Auttoiko yhtään?
     
    Whatta Heck ja lanimies kiittävät tästä.
  9. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    kokeilen illemmalla kellotella lisää, hyvin toimi eilen, ei kipannut
    Mutta fps nousi jo 10-20 :)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    Paljon puhutaan sellaisesta että ko. prossu on tehtaalla alikellotetu malli. Hmm, ehkä jossain syynissä ei täytä tehtaan kriteereitä mutta saattaa silti toimia kuten isommat veljensä. Ehkä hieman korkeammilla volteilla esimerkiksi mitä firman speksit määräävät. Tulee niin mieleen Phenom 2 ajat. Noissa lähinnä unlockaus mahdollisuus plus kerroinlukottomuus.

    Silicon lottoahan nämä ovat. Saattaa hyvinkin kulkea hyvin tai sitten jarraa volttien / lämmön kustannuksella että saa puristeltua kulkua jouheammaksi. Vakiona fx 8300 huutaa apua eikä auta edullinen hintakaan. Kyllä sille pitää antaa puuhaa ottaen huomioon edellä mainitut asiat.

    Mukavaa että asia (kellotus) kiinnostaa. Alussa on sellainen vaaran tunne joka myöhemmin muuttuu tietämykseksi. Se polku tulee tutuksi räpläämällä vehjettänsä, siis masiinaa. :rolleyes:

    Kokeile nostaa 3.9GHz. Kuten wwallu mainitsi niin peleissä testaillaan vakaus. Jos kaikki pyörii ok niin noh ok. Paljonko voltteja nyt prossulla?

    Tuossa pari pikku ohjelmaa jolla voit seurata missä mennään:

    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
     
    lanimies kiitti tästä.
  11. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    voltteja nyt 1.25000
    mitä toi dynamic vcore meinaa
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    On vielä kohtuulliset voltit, sen suhteen ei mithään hättää. Voit nostaa biosissa vaikka 1.350V ja laittaa sen 4.0GHz kertoimella. Saapi masiina pientä boostia.

    Mikäli pysyy kuosissa niin pudotella pikkuhiljaa voltteja alaspäin kunnes kippaa nurin.

    Tähdätään sinne 4.3GHz:n tuntumaan. :)

    muoks
    Lisätty juttua.
     
    lanimies kiitti tästä.
  13. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    eikös se ole tuo ylin eli cpu vcore joka määrää prossun voltit, siinä olikin 1.26250
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    Juu tuo ylin. Sieltä muutoksia. F10 ja enter. Latasitko nuo ohjelmat mitä aiemmin laitoin? ^ #29
     
  15. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    mulla on cpuid cpu-z, speccy ja prime95 nyt käynnis, 4ghz ja 1.3v
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    No perrhana. Ok. Kuten todettua niin prime95 on äärimmäinen kuritus prossulle. Tosielämässä ei skenaario ole vastaavan kaltainen mutta mikäli kestää kuorman mukisematta niin sovellusta tai peliä ei tule joka kippaisi noinvain masiinan. Bugeja löytyy, ne ovat asia erikseen.
     
    lanimies kiitti tästä.
  17. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    mistä johtuu että cinebench r15 haluaa vaan käyttää 50% prossun tehosta?? eli tulos tippui todella paljon verrattuna 3.30ghz
    onks mulla joku asetus päällä kun prime95 käyttää myös vain 50% tarkistin tehtävienhallinnalla
     
  18. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    käynnistin koneen uusiks niin homma hoitui sillä :)
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,414
    Kiitokset:
    732
    Pisteet:
    173
    Kokeileppas primestä small torture test. Ajele vaikka tunnin ajan. Käyttää prossun ytimiä täydellä kuormituksella. Nosta voltit vaikka 1.325V ja 4.1GHz.

    Cooleri sitten huutaa kuin viimeistä päivää mutta nyt testataankin vakautta. Nuo ovat vielä kohtuu kellot, matka jatkuu.
     
  20. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    paljonko noin kovien kellojen laittaminen vaikuttaa elinikään, oon lukenu että siitä ei tarvi huolehtii kosk noi kestää iha tarpeeks mut kuitenki
     
  21. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    mikä on cpb ratio?
     

Jaa tämä sivu