1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BF 1 fps drop

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi lanimies 10.04.2017.

  1. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ei taida nyt tulla oikealle osastolle mutta kuitenkin, rush pelimuoto joka on pienempi kartta kuin suuri conquest pyörii 90-100fps, mutta kun menen pelaamaan suurta karttaa tipahtaa fps 50-60. Voiko tämä johtua RAM:in tai prosessorin tehon puutteesta, mulla on vaan 8gt ram
    osaset:
    fx8300 vakio kellot (3.30ghz)
    sapphire rx480
    ramit crucial ballistix 2 kamman 8gt kitti
    gigabyte ga 970a ud3p tpm
    watt seasonic 620w
    intenso SSD 128gt
     
  2.  
  3. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,055
    Kiitokset:
    112
    Pisteet:
    73
    Toi prossu nyt kannattaa ekana kellottaa 4.0ghz , biosista pari nappia säätämällä. Joku varmaan neuvoo tässä.


    Myöskin prossun takia se todennäköisesti laskee jos siis puhut 64 pelaajan conquestista?
     
    lanimies kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    814
    Pisteet:
    173
    bios.PNG

    Bios auki ja välilehti
    upload_2017-4-10_9-35-33.

    CPU Clock Ratio enter ja +/- näppäimillä kerrointa ylöspäin. Näet siinä alla kellotaajuuden. Voithan kokeilla suoraan 4.0GHz. Ehkä tarvitsee lisätä hieman voltteja prossulle ->
    upload_2017-4-10_9-39-6.

    Ripaus lisää voltteja mikäli ei pysy vakaana. Ei ehkä kuitenkaan yli 1.380V.

    F10 ja enter. Winukassa ohjauspaneeli > virranhallinta-asetukset > paras suoritusteho.

    Kerro missä mennään. :) Onhan cooleri soveltuva kellotukseen??
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2017
    lanimies kiitti tästä.
  5. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    kyllä puhun 64 pelaajan ja cooleri on lc cosmo cool
     
  6. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    voisin koittaa ensin ilman volttejen kanssa säätämistä laittaa 3.50 ghz
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,824
    Kiitokset:
    2,793
    Pisteet:
    223
    Pistä vaan kerralla se 4, toimii lähes varmasti ja eron huomaa selvemmin.
     
  8. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    eli tässä kohtaa +näppäintä?
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    tää ei anna mun muuttaa mitään näistä AUTO kohdista
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,824
    Kiitokset:
    2,793
    Pisteet:
    223
    Kokeileppa enteriä.
     
  11. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    ei toimi
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    814
    Pisteet:
    173
    ^ #8 Noh mikä ettei?

    Gigabyten bios on tuossa hieman kummallinen... onko edellisellä biosin sivulla mahdollisuus muuttaa kerrointa prossulle? Joskus törmännyt tuollaiseen epäloogisuuteen. Kaikki mikä liittyy cpu ratio pitäisi olla säädettävissä. Muista tallentaa F10 + enter.

    Tuolla coolerilla ajelee tosiaan sen ~ 4GHz mutta wakavasti ottaen vaatisi kyllä jämerämpää jäähyä.

    Revittelyä mitä noita on ollut
    (FX 8320 > 4.7GHz)
    (FX 8350 > 4.8GHz)
    Vakaana silti, eihän nuo enää ole kummoisia mutta toimeen tulee kun tiedostaa asiat.
     
    lanimies kiitti tästä.
  13. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    noniin nyt toimii, sain vahtumaan page up ja page down
     
  14. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    eli montako ghz kannattaa nyt aluksi laittaa
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    814
    Pisteet:
    173
    Pistä aluksi 3.7GHz ja pelaile tai kuormittele mitä sitten teetkään masiinallasi. :)
     
    lanimies kiitti tästä.
  16. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    lämmöt pysyy hyvin kurissa noin 40 astetta, sittenkö vois vähän lisäillä kelloja, voltteja?
     
  17. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    onko tervettä että ytimien kellot pomppivat edestakas vähän miten sattuu
     
  18. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    mutta keskimäärin kaikki ovat sen 3.7 minkä laitoin
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    814
    Pisteet:
    173
    Noh ensin mennään niin että kertoimia kehiin. Hitaasti kiirehtiminen on parempi kuin lähteä perse edellä kuuseen. Kelloja ensin mitä äsken oli puhetta.

    Jossain vaiheessa eli nyt täytyy puhua vakaushommasta.

    Äärimmäinen rasitustesti, vaikkapa prime95 kertoo osaltaan missä mennään. Pelit eivät ole staattisia eli kuormitus vaihtelee.

    Kerro kun kippaa kun pikkuhiljaa nostelet kertoimia ilman volttien nostoa. Nämä ovat aina kompromisseja.

    edit.
    Ota biosissa Cool`n Quiet pois päältä ja tosiaan winukassa ohjauspaneelista paras suoritusteho.

    Kerro auttoiko.
     
    lanimies kiitti tästä.
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    814
    Pisteet:
    173
    Tuplat, sorry.

    Tosiaan tuolla jäähyllä saa kuu pysyä paikoillaan...

    En tunne emoa sen tarkemmin, toivottavasti virransyöttö kestää. Jäsen @wwallu tietää paremmin.

    Onhan se mielenkiintoista hommaa mutta en kuitenkaan toisten romppeilla ala nakkelemaan parametreja noin vain. itse hommasin aikoinaan emon jossa Phenomit (2) ja FX:t saivat kyytiä jopa liki 1.6 voltilla. Bitti liikahtaa, hoplaa.

    Pointti on vakaudessa.
     
    lanimies kiitti tästä.
  21. lanimies

    lanimies Member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    kippas jo tolla prime95 enkä nostanut 3.7 ylemmäks ghz
     

Jaa tämä sivu