1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus turboV kellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pelittaja1 27.10.2014.

  1. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Morjesta vaa.
    Kokeilin tuossa eilen illalla ihan vaan piruuttani kuinka tuo jo mainittu asuksen turboV ohjelman automaatti kellotus toimii. Itse kun en niin ole mitään kellottanut, tuntu hyvältä idealta tulla kyselemään täältä josko joku tietää paremmin noista asioista. Se "kellotus" kyllä onnistu mutta en ole ihan varma että miten noiden voltti määrien yms pitäisi mennä. itsestä nuo voltti määrät tuontuivat ainakin vähän liian korkeilta?

    http://aijaa.com/c3bWu7

    Kuva siis otettu AIDA64 päällä siksi cpu usage täysillä
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Voltit voisivat olla toki hieman alemmat, mutta kyllä nuokin "menettelevät"
    Itsellä on FX8350 prossuna, 4.6Ghz kelloilla 1.45V, tosin jotkut saavat tuolla 1.45V:llä 4.8Ghz-5Ghz jopa irti
     
    pelittaja1 kiitti tästä.
  4. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    harmi kun itellä ei taito riitä tuohon oikeaan kellotukseen niin ei viitsi ruveta räpeltään. minäki luulin että menis johki 4,5Ghz asti mitä oon muilla kattellu olevan...toki tuommonen ohjelman tekemä kellotus taitaa olla vähän mitä on.
    Kiitos kuitenkin vastauksesta. täytyy jatkossa katsella jos joku viittisi tulla näyttämään miten se kellotus todellisuudessa toimii :D
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    @pelittaja1

    Lähdetäämpäs kattelemaan joskos saataaisiin sinne kohtuu kellot. Hieman eroaa tuo bios omasta emostani mutta yritetään. :rolleyes:

    Ohjauspaneeli auki ja virranhallinta-asetukset --> paras suoritusteho.

    Mars biosiin. Sieltä välilehti Ai Tweaker Menu auki.

    Ai Overclock Tuner --> manual
    Cpu ratio --> 22.5
    Amd Turbo core... --> disabled
    Memory Ferquency... mitkä ramit?? Hmmm. muuten nuo ovat "auto" - tilassa.
    CPU Spread Spectrum --> disbled
    kelaa alaspäin...
    CPU & NB Voltage --> manual
    CPU Manual Voltage --> hmmm, vaikkapa 1.4250 V.

    Sitten Advanced menu auki.
    CPU configuration --> Cool´n quiet --> always disabled.

    F10 ja enter.

    Tuossa nyt jotain aiheeseen liittyvää. Laita vaikka lapulle mitä arvoja olet muutellut. Vakauden testaamiseen voi käyttää vaikkapas tuollaista ohjelmaa: http://www.download.fi/jarjestelma/sekalaiset_jarjestelmatyokalut/prime95_64-bit.cfm

    Muista myös tuuletinproliilit kellotuksessa tuolla Ai Suite - ohjelmalla, sieltä tools --> fan xpert, varmasti tiedätkin.

    Jos pysyy kuosissaan niin sitten voit hieman pienentää pykälän verran voltteja prossulle.

    Emo sekä jäähy vaikuttaisi ihan ok olevan pikku fiilaukseen.

    Kokeileppas noilla. :)

    Mikäs koppa ja sen tuuletus??
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2014
    pelittaja1 kiitti tästä.
  6. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Jeps. Kokeile ensin noilla, pitäisi nousta 4.5GHz:iin. Katsellaan niitä rameja sitten myöhemmin. Jaa, olivathan ne sigussasi nuo 1866HMz. OK.
     
  8. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    mites tuosta si lähetään eteneen kun on nuo asetukset biosii laitettu?
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
  10. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    avautuu... lähinnä tarkotin että miten noita arvoja ruvetaan nostamaan? kiitos kärsivällisyydestä :D
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Eipä mithään... eli noilla kelloilla (4,5GHz) ollaan työpöydällä. Tarkasta vakaus tuolla aiemmin laittamallani prime95 - ohjelmalla. Vaikka tunti tms... Hmm, joku jäsen voisi mainita minimiajan tuossa hommassa. Nostat sitten kerrointa (cpu ratio) biosissa puoli pykälää + näppäimellä ja toistat testin. Kun ei enää kulje (sinistä kuolemanruutua eli bsod) niin hieman cpu:lle ripaus voltteja lisää.

    Tämä on kylläkin melkoisen pitkäjännitteistä puuhaa joskus mutta tavallaan mielenkiintoista. Biosissa voi myös laittaa (olikohan "tools") erilaisia kellotusprofiileja joihin voi tallentaa omia asetuksia niin ei tarvitse aina rukata alusta asti noissa muutoksissa. Tutustu niihin niin huomaat. :)
     
  12. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Äsken viä toimi noilla ja sitten jääty. Eli mikä eteen nyt. Laskemaan jompaa kumpaa? Mutta kumpaa :D
     
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    volttia lisää mahdollisesti :rolleyes:
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Ajelitkos sitä prime juttua vai kippasikos muuten vain? Kevyttä juttua + netti taustalla? Juu, Geretin kanssa samoilla linjoilla. ripaus voltteja 1.43 V... ensin noin.
     
  15. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Kevyttä juttua tuli vasta tehtyä.
    Edit. Jäätyy vieläkin :/
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Hmm. Tokihan kaikki prossutkin ovat yksilöitä. On pirun hankala etänä sanoa kuinka homma toimii sielläpäin.

    Täällä mennään näillä http://kuvapilvi.fi/k/yhPk.png

    Olen joskus noilla primeäkin ajellut jonkin aikaa ja propelit huusivat hoosiannaa. +5GHz menee isommilla volteilla muttei kestä tuota primeä enää, muuten kaikki toimii suhteellisen nopeasti.

    Aina on myöskin ajateltava kuinka järkevää on ajella isommilla kelloilla. Kokeilut ovat asia erikseen, välillä pitää poistella karstoja koneesta. :rolleyes:

    Joku 4.3 tai 4.4GHz nostaa jo paukkuja jonkin verran eikä tuulettimien tarvitse huutaa kuin viimeistä päivää. Kyllä ne arkikellot löytyvät, ei kellotus ole puolen tunnin juttu. :D

    Kärsivällisyyttä kehiin.
     
  17. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Mitä toi sun kuvan ht link tarkottaa..se on sulla pienempi aika paljoki
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Olen tuossa vain nostellut hieman voltteja sekä kerrointa (multiplier).

    Wiisaammat voisivat vastailla kysymykseesi HT linkistä. @BPVest ehkäpäs? :rolleyes:
     
  19. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    Musta tuntuu että toi aikasempi auto kellotus sekottaa tätä operaatioo
    Edit.
    Joo elikkäs tuo asuksen turboV evo säätää kaikkea jännää tuonne jotka taas estää tuota kellotusta... nyt on 4.5Ghz ja rasitus testi jaksaa pyöriäkki
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Saatkos otettua kuvakaappauksen cpu-z:sta? Veikkaan myös noita auto-juttuja. Laita vaikka ensin biosista default sieltä exit-kohdasta ja sitten nuo mainitsemani muutokset uudestaan. Mutta kuva kertoo aina enemmän...

    Näin ssd:n aikakaudella on aikas nopeaa touhuta tällaisia juttuja... :D
     
  21. pelittaja1

    pelittaja1 Regular member

    Liittynyt:
    06.03.2014
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    http://aijaa.com/tMMH1S
    tossa otin puhelimella nopeen kuvan tän hetken tilanteesta... piru ku en muista säätää kameraa nii ottaa noita 4k kuvia jota joutuu vähä korjaa.
    piti tosiaa käydä AI suitesta laittaa digi+ asetukset uusiks nii rupee toimiinki :D
     

Jaa tämä sivu