1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Asus ja Kernel data error

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jabetti 04.06.2015.

  1. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kannettava siis jumittaa vähän väliä, sitten tulee näyttöön Kernel data error ja kone käynnistyy uudestaan. Kone ei anna minun poistaa asennettuja ohjemia, väittää erroria aina vaan, virukset skannattu ja korjattu, Avast ohjelmalla, Cc cleaneriä käytetty. Koittanut katsoa netistä ohjeita, mutta en ole saanut selkoa. Osaisiko kukaan sanoa suomeksi miten tuon saisi korjattua? Tuolta koitin katsoa http://www.reviversoft.com/fi/blog/2013/05/kernel-data-inpage-error/ oli jokin komento keskuksen kautta suoritettava toiminto, tämä ei antanut minulle mitään, siis tuo Kirjoita komento “chkdsk C: / f / r / x” Tai sanoo että invalid parameter, sit muutin noi yhteen niin Acces denide, vaikka suoritin tuon kyllä järjestelmävalvojana?
    Kiitos jos joku osaa neuvoa :)
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,274
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Jos aloitetaan tuosta check disk -komennosta, niin toimi seuraavasti:
    Klikkaa komentokehotetta (cmd.exe) oikealla ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana
    Kirjoita komento chkdsk c: /f /r
    Laita välilyönnit oikeisiin kohtiin: ennen c: ja ennen /-viivoja

    Komento chkdsk tarkistaa kiintolevyn tiedostojärjestelmän eheyden. Parametri /f korjaa virheet ja parametri /r paikantaa vialliset sektorit ja palauttaa luettavissa olevan tiedon. Korjauksia ei voi tehdä käytössä olevalle levylle, joten Windows kysyy, tehdäänkö korjaukset uuden käynnistyksen yhteydessä. Vastaa Kyllä (K tai Y).
     
  4. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt sain vihdoin tuon toteutettua, en tiedä korjaako kernel virhettä, mutta ei ainakaan auttanut ohjelmien poistoon. Eli en siis pääse ohjaus paneelista siihen poista asennettu ohjelma valikkoon vaikka kuinka painan. Sama cc cleanerillä, en pääse poistamaan asennettuja ohjelmia. Tai siis kun painaa että poista, mitään ei vain tapahdu :eek: Äsken tämä kone narisi. siis aivan kuin olisi jokin levyke tuolta sisältä kirjaimellisesti rikki. Kun koitin tuota poisto hommaa saada toimimaan.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,274
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Viittaa mielestäni johonkin haittaohjelmaan. Onko kyseessä juuri jonkin epäilyttävän ohjelman poisto?

    Windowsin järjestelmätiedostot voit tarkistaa ja usein korjatakin System File Check -komennolla, eli aiemman ohjeen mukaisesti käynnistä komentokehote järjestelmänvalvojana ja suorita komento sfc /scannow.

    Voit kokeilla ongelmaohjelman poistoa myös vikasietotilassa. Jos sekään ei pure, skannaa mahdollisia haittaohjelmia. Lataa ja asenna Malwarebytes Anti-Malware. Poista asennuksen lopussa valintamerkki ilmainen kokeilujakso -ruudusta, päivitä MBAM ja aja Uhka Scan (Threat Scan). Jos jotakin löytyy, anna poistaa.
     
  6. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei, ei taas anna tuota Scannausta tehdä, jumittanut pitkään ja kernel data error tulee vieläkin vaikka aiemmilla ohjeilla korjasin. Nyt komento kehoite sanoo että : windows resource protection could not perform the requesteed operation. minulla on cc cleaneri ja avasti, jos lataan malwaren pitääkö avasti poistaa?
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,274
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Koita ajaa tuo sfc /scannow vikasietotilassa. Paina koneen käynnistyessä F8 päästäksesi vikasietotilaan ja jatka sitten edelliseen tapaan eli klikkaa komentokehotetta oikealla jne.

    Malwarebytes Anti-Malware on haittaohjelmien etsintä- ja poistotyökalu, joka ei aiheuta ristiriitoja varsinaisen virustorjuntaohjelman (esim. Avast) kanssa.
     
  8. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei, en saanut aluksi konetta käynnistymään edes vikasietotilassa, sitten yhtäkkiä eräällä käynnistys kerralla käynnistyi. en muista tuliko kesken taas kernel data error. Malware käyty läpi eikä vaikuta. Yhä useammin tulee, hyvä kun pääsee edes tänne. Voiko c asema olla vain niin vahingoittunut?
     
  9. pequ

    pequ Member

    Liittynyt:
    09.03.2013
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    18
    Kiintolevy rikki tai muistivika.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,961
    Kiitokset:
    607
    Pisteet:
    123
  11. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    tommonen tuli musiikin kera, pitäskö ymmärtää jotain? :) jos on muisti/kiintolevy sökö, miten onnistuu vaihto, helpompi ostaa uus? kone ostettu uutena alle 2v sitte lähes 800e..
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,961
    Kiitokset:
    607
    Pisteet:
    123
    Joo lyllä se taitaa kiintolevy olla hajoamassa
    Pistäkö vielä sillain ton kuvan että siitä näkyy alaosa tuosta diskinfosta, niin näkee tarkemmin mikä siellä on vikana, ja että onko se lopullisesti hajoamassa.
    Mietin että toi saattaisi mennä vielä takuuseenkin kun on alle 2 vuotta vanha kone, en kyllä varma oo mikä noilla on takuuaika.
     
  13. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    oisko tossa? kyl se takuu taitaa olla 2v mut en tiedä miten ne suhtautuu kun tää on korjattu eri ruuvillapohjasta kun kaveri heitti maahan. mites tommonen kiintolevyn vaihto itse?
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Viimeksi muokattu: 13.07.2015
  15. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tommosta
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,961
    Kiitokset:
    607
    Pisteet:
    123
    @verovanki Miksi Combofix kun kiintolevy on rikki?

    @jabetti Alla englanniksi selitys tuolle C5 virheelle.

    https://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.#ATA_S.M.A.R.T._attributes

    Eli siellä on huonoja sektoreita mitkä pitäisi ylikirjoittaa, mutta, sitä ei välttämättä pysty tekeen ilman levyn formatointia. Ja jokatapauksessa se levy on huonolla tiellä.

    Voit koittaa seuraavaa komentoa komentokehotteeseen.
    chkdsk C: /B
    Kun kysytään ajoitetaanko seuraavan käynistyksen yhteyteen niin valitse kyllä, ja käynnistä kone uudelleen.

    Kun tarkistus on ohi ja olet taas työpöydällä kirjoita hakuun
    PowerShell - paina Enter
    Kopioi PowerShell:iin alla oleva komento

    Koodi:
    get-winevent -FilterHashTable @{logname="Application"; id="1001"}| ?{$_.providername –match "wininit"} | fl timecreated, message | out-file Desktop\CHKDSKResults.txt
    Paina Enter työpydälle ilmestyy CHKDSKResult niminen tekstitiedosto, liitä se tänne.
     
  17. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Viimeksi muokattu: 14.07.2015
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,961
    Kiitokset:
    607
    Pisteet:
    123
    Siis mitä? Aloitit siten taas nimittelyn vaikka kysyin ihan aiheellisen kysymyksen.
    Miksi combofix, kerrotko syyn siihen?
    En puuttunut mitenkään muihin antamiisi ohjeisiin.

    Kyllä minä tiedän miten DISM:ä käytetään, mutta tässä on siis kiintolevyssä vikaa. Ei niitä DISM:lä korjata

    Näkyy ihan tuosta crystaldiskinfosta

    Toki on mahdollista että on muitakin ongelmia, mutta ne on tällä hetkellä toissijaisia jos levyä ei saa toimimaan kunnolla.
     
  19. pequ

    pequ Member

    Liittynyt:
    09.03.2013
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    18
    Rikkinäisen kiintolevyn kanssa ei kannata alkaa kikkailemaan, tiedot talteen ja uutta tilalle. Samalla voi päivittää SSD-levyyn.
     
  20. jabetti

    jabetti Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toi chdsk pyörii nyt kolmatta tuntia, jumissa 15%. Osaisiko joku linkittää minkälaisen kovalevyn kannattaisi vaihtaa tuohon? Ja onnistuu siis ilmeisesti ihan itse?
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,961
    Kiitokset:
    607
    Pisteet:
    123
    Joo se vie useamman tunnin,, mulla samankokoisella ulkoisella levyllä arvioitu aika samalla komennolla on melkein 5 tuntia.

    Toi kiintolevyn vaihto on helppoa.
    Se minkälainen olisi hyvä riippuu siitä haluatko SSD levyn, ne on paljon nopeampia, mutta ei sisällä niin paljoa tilaa suhteesa hintaan, kun tas HDD:t on halvempia ja tilavempia mutta paljon hitaampia.
    Itse ostaisin SSD levyn, mutta en sen tarkemmin osa sanoa mikä olisi hyvä, siihen saa joku mu antaa vinkkejä.

    Onko sulla Windowsin asennus levyä vai onko tuossa esisasennettu Windows?
     

Jaa tämä sivu