1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Arvio kone paketin hinta/laatu suhteesta

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Banaanisplitti 16.07.2015.

  1. Banaanisplitti

    Banaanisplitti Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei!

    Ajattelin kasata uuden pelikoneen vanhan tilalle. Vanha kone on noin 6v vanha ja tietoni osien laadusta on saman verran jäljessä.
    Tein sitten Jimssiin 1700-1800€ max budjetilla jonkunlaisen paketin ja haluaisin kysyä hieman arviota osien laadusta. Eniten arveluttaa näytönohjain ja emolevy. En pyri järkyttävän suureen resoluutioon vaan yleensä hyvään suoritustehoon nykyaikaisille peleille. Jos löytyy ehdotuksia muidenkin osien korvaamiseen paremmalla jaa toki mielipiteesi. Olen todella avun tarpeessa, koska en halua ostaa mitään sikaa säkissä ja itkeä sitten kun jokin ei toimi.


    Ostoskori.
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tuolla budjetilla intelin 2011-3 6-core prossu ja ddr4- muistit.

    Ssd crucialin 256 tai vaikka 512gigaseen

    Ei corsun poweria.

    Saksasta tulis paketti huomattavasti halvemmalla
     
  4. Banaanisplitti

    Banaanisplitti Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia vastauksesta!

    Tein pieniä muutoksia ehdotuksesi mukaan. Totesin että en välttämättä tarvitse ssd:tä ollenkaan. otan mielummin enemmän tallennustilaa. Yhden ddr4 kamman luulisi riittävän?
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Yhellä pärjää ainaki aluks hyvin. Jos jostain syystä tarvii lisää muistia niin on helppo ostaa toinen kampa viereen.
    Ssd tuo käyttömukavuuden ihan uudelle tasolle mut jos et tahdo sellasta niin... Ite en tulis enää toimeen ilman
     
  6. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,685
    Kiitokset:
    365
    Pisteet:
    93
    qwqw.
    Tuossa olis kaikki SSD:tä myöten Hardwariumista.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ehdottomasti yhtä kampaa vähempää ei kannata ostaa.
    Mutta Vertaas hintoja http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i7-5820K-6x-3-30GHz-So-2011-3-WOF_974991.html
    ja sitten http://www.mindfactory.de/product_i...11-3-Quad-Channel-DDR4-ATX-Retail_999920.html toi on sitten semmoinen Quadchannel USB 3.1 emo
    Ja keppipaketti kerralla http://www.mindfactory.de/product_i...-rot-DDR4-2666-DIMM-CL15-Quad-Kit_974809.html
    Hinnat menee tasan tuon Jimms in mainospaketin kanssa

    Persjalka ehtikin väliin esittelemään laatupoweria
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mikä noissa muistivikasissa GTX970 korteissa viehättää? Kortti on todistettu kusetusmalli alle 4 gigan muistilla, luulis et sitä suositeltais kaikkein viimesenä. Jimmsiltä esim http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/112166

    Kaikkiin DDR4 setteihin sama juttu. Muistia 8 gigan kampoina 1 tai 2. 4 gigaset liian pieniä ja quad channel käytännössä täysin turha.
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,780
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Löytyiskö tälle väittämälle jotakin faktaa, vai onko tämä omaa mutuiluasi. Faktaa pöytään, että quad channellia ei pidä käyttää, että kahden kanavan käyttö on parempi ja miksi.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    4 gigan kammat liian pieniä. Intelin ja AMD:n saattaa pistää sellasen rajotuksen et kelpaa vaan 1 kampa per kanava. Sit tulee ikävä 4 gigasella kammoilla.

    Aika turhalta vaikuttaa quad channel jo DDR3:lla http://www.legitreviews.com/ddr3-memory-performance-analysis-on-intel-x79_1779/3

    Ja DDR4:llä eron pitäis olla tostaki pienempi. Ts täysin turha pistää konetta täyteen pikkukampoja.
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,780
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei osuni, hirveetä itkua mut asiaa ei tuu yhtään.

    Eikä tässä mitään jatkamista oo. Quad channel DDR4 on vähän sama ku LGA1366 triple channel. Toiset osti 3*1GB "koska triple channel", toiset osti 2*2GB. Tuskin tarvittee sanoo kummassa oli enemmän järkee.

    Koska dual channel DDR4 riittää, ei se auta vaikka olis tuhat muistikanavaa lisää.
     

Jaa tämä sivu