1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

apua koneen ostoon

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jounas103 12.02.2015.

  1. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Moi. tarttisin prosessorin, emon, näyttiksen ja virtalähteen.
    oon miettinyt tällästä kokoonpanoa jos joku viittis neuvoa että olenko aivan hukassa vai onko tämä toimiva paketti.

    ensinnäki vanhasta koneesta tulisi kiintolevy ja ramit. vanhassa kiintolevyssa windows 8. ja ensimmäiseen kysymykseen toimiiko se windows ihan normaalisti uuden emon, näyttiksen ja prossun kanssa siis jos vain laitain tuohon kokoonpanoon kiitolevyn kiinni?

    ja mikä olisi hyvä näytönohjain? hinta luokkaa 100- 180e

    komponentit

    vanhat: ram 8gb ddr3 ja teran kiitolevy

    uudet
    prossu: http://hinta.fi/771635/intel-pentium-g3258
    emo: http://hinta.fi/777623/asrock-z97-anniversary
    näyttis:????????
    virtalähde: http://hinta.fi/14514/xfx-proseries-450w

    tuon prossun kellotus on ilmeisesti todella helppoa

    kiitos paljon jos joku viitsii auttaa.

    -joonas
     
  2.  
  3. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Ite sanoisin, että kannattais asentaa windows uusiksi.
    Missä käytössä kone on?
    Budjetti?
     
  4. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    tulee pelaamiseen. ja budjetti on jtn 400e luokkaa. muuten tuo kokoonpano kiinnostaa mutta näyttistä en tiedä minkälainen? ja jos tuo toimii pelaamiseen. e: tietty jos löytyy parempi kokoonpano niin ehdotuksia?
    kiitos
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2015
  5. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Hiukan hankala budjetti, mutta eikö tuohon jotain keksi.
    Mitä pelejä on aikomus pelata?
    Ja minkälainen kotelo on valmiina?

    Tuota G3258:ia ei kannata/pysty kellotella vakio jäähyllä.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  6. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    oikeestaan tulee varmaan pelattua aika laidasta laitaan. bf3 kiinnostais.
    kotelon jouduu varmaan ostamaan myös, mahdollisimman halpa.
     
  7. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Viimeksi muokattu: 13.02.2015
    jounas103 kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,641
    Pisteet:
    223
    Tuplaydinprossun kellottelu ei paljon mieltä lämmitä kun uudet pelit eivät edes käynnisty sellaisella. Joo ei, yritetäänpäs kasata jotakin toimivaa.

    Prossu: http://www.systemastore.fi/product_...70448&osCsid=4a1d664f64124db06fcd8daedba1c564.
    Emo: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=54485.
    Poweri: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=49872.

    Näyttikselle jäisi 160 euroa, mikä on kyllä turhan vähän. Ehkäpä tämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_540&products_id=106848.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  9. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Joo sepä siinä.. Hankala vaan tolla budjetilla saada hyvät osat pakettiin.
    Sun paketista muute puuttuu kotelo.
    Miten olis APU-setti?
    Sillä varmaan pääsis alkuun ja ostais sitte myöhemmin erillisen näyttiksen kun on rahaa.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,641
    Pisteet:
    223
    Sekin vielä, perhana. Jos kenkälaatikkoon kasaaminen ei innosta niin ei muuta kuin näyttistä karsimaan vaikka alkaa jo pahaa tehdä.
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=105027. Tuollaisen jälkeen jäisi nelisen kymppiä koteloon, mutta sitä saa kyllä joku muu suositella jos siihen hintaan löytyy kunnollista.

    APU olisi tietenkin yksi mahdollisuus.

    Edit: Eipä hätiä mitiä, NH91 suositteli jo ihan sopivan hintaista.

    Edit2: 2 gigaa muistia sentään: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=96940.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2015
    jounas103 kiitti tästä.
  11. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    kiitos asiallisista neuvoista. tarviiko tuossa NH91 kasaamassa kokoonpanossa ottaa mitään suurempaa huomioon, muutakun laittaa komponentit yhteen ja painaa virtanappia ja kone toimii?
    ja viellä yksi kysymys on se intel vaiko amd kumpi kannattaa laittaa tolla rahalla
     
  12. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Bitfenixin Neos olisi nelisen kymppiä.
    Apu setille saisi olla nopeeta muistia tosin.
    Minkälaiset muistit @jounas103 sulla on?
    Ja saahan tuota 260(X) kelloteltua hieman kovemmaks.

    Ei siinä sen kummempaa ole kun osat koteloon, johdot paikoilleen ja ajurit.
    Amd on yleensä enemmänkin näihin budjetti koneisiin.
    Tolla Intelilläki menee, mutta tosin kuten wwallu mainitsi, kaikki uudet pelit ei välttämättä toimi.

    Jatkossa jos on halua päivittää niin tuon wwallun ehdottaman FX-4300:n voi vaihtaa FX-8320/8350:iin. Ton intelin taas voi vaihtaa esim i5:een.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  13. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    juu, no kaikki muu on oikeestaa aika selvää mutta näytönohjain viellä ku ajattelin suomesta kuitenkin tilata koneen ja mieluiten samasta kaupasta kaikki osat ja en löydä tuota nh91: ehdottamaa näyttistä esim systmastoresta
    muistit ovat ddr3 4gb kampa ja ovat hp:n perus pöytäkonepaketista joka on ostettu 2014. noissa ei lue sen kummempaa
    e:http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=111480 onko tuo vastaava sille saksasta tilatulle?
    e2: niin ja pääasia olisi että sais jonkunlaisen koneen nyt aluksi pelaamiseen ja myösemmin päivitellä sitä aina sen mukaan kun kiinnostusta ja ylimäärästä rahaa
     
  14. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Jos suomesta ja samasta kaupasta niin sitten tuo wwallun ehdottama setti.

    http://www.systemastore.fi/product_...70448&osCsid=4a1d664f64124db06fcd8daedba1c564
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=54485
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=49872
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=96940

    Koteloksi vaikka :
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_21_549&products_id=118005
     
    jounas103 kiitti tästä.
  15. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    tuossa on vielä sellanen juttu että mulla tulee siihen kaksi näyttöä kiinni ja tässä kokoopanossa ei emossa ole näytölle liitäntää? joten ei toimi tuo minulle, ja jtnkin mua vakuuttaa enemmän toi intel. kun vaan tietäis minkälainen näyttis että hyöty hinta suhde järkevä
    e: ja toimiiko toi radeon näyttis yhdessä intelin kanssa?
    sori oon ihan pihalla näistä osista viellä.
     
  16. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Näytöt tulee näytönohjaimeen kiinni.
    Ja tuossa 260X kortissa on 2xDVI, 1xHDMI ja 1xDisplayport, joten saat kyllä näytöt kiinni.
    Ja jos tuolla intelillä aiot mennä nii menee budjetista kyllä yli.
    Radeoni toimii kyllä intelin kanssa.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  17. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    no perhana sentään. kokeillaan tuolla setillä sitten vaikka päästä alkuun. tuossa taisi olla viellä jonkun verran varaa kellotella jos tarvitsee.
    kiitän asiallisesta avusta.
     
  18. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Joo kyllä voi kellotella.
    Tosiaan prossua voi vaihtaa sitten 8320/8350 ja uutta näytönohjainta on tulossa loppukeväästä/alkukesästä.
     
    jounas103 kiitti tästä.
  19. jounas103

    jounas103 Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    kone tilattu kysellään lisää kun saapuu.
    kiitos vastanneille
     
    Felipe1 kiitti tästä.
  20. tombba123

    tombba123 Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toi prossu ja emo on ihan ok mut virtalähde kannattas vaihtaa parempaan esim.
    http://www.atksuperpalvelu.fi/zalman-zm700glx-700w-nonmodular-p-957.html

    ja näyttis vois olla radeon 285 jos meinaat yhtään pelailla toki joku nvidian gtx750ti riittää tai gtx960 ni on sitten directx12 tuki
    http://www.atksuperpalvelu.fi/gigabyte-radeon-285-2gb-gddr5-p-1675.html
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2015
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,439
    Kiitokset:
    2,641
    Pisteet:
    223
    NH91 ja S11l1 kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu