1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 01.06.2016.

  1. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,055
    Kiitokset:
    112
    Pisteet:
    73
    Joku oli tuota asiaa kysynytkin kommenteissa, ryzen testissä kyseinen prossu olikin paljon kovempi . Sampsa sanoi tarkistavansa asian
     
  2.  
  3. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,305
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    "Päivitimme tänään io-techin artikkeliin testitulokset Core i5-7600K:lla Battlefield 1- ja The Witcher 3 -peleissä, sillä alkuperäisissä testiajoissa oli ilmeisesti ollut jokin bitti vinossa ja tulokset olivat liian alhaiset".

    [​IMG]
    [​IMG]
    Lähde: https://www.io-tech.fi/uutinen/nakokulma-vuorokausi-coffee-laken-julkaisun-jalkeen/
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Onhan tuo 8700K kova prossu mutta se yhteensopivuus wanhemmilla emoilla... prkl. Uutta settiä laitettaessa ei haittaa niinkään paljoa. Toisaalta esimerkiksi jo olemassa olevat 1151 emo sekä vanhempi prossu myyntiin ja sijoitus uudempaan rautaan. Vaihtoehto tuollainenkin, varsinkin pelaajille. Yleiskäyttöön ehkäpä kuitenkin Ryzen-setti. Tämmöisiä aamun mietteitä.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Ei siellä mikään bitti ole vinossa ollut. Windows touhunnut taustalla jotain ja se sitten näkyy neljän säikeen prossulla noin. Pienemmät tulokset paljon realistisempia, vaikka oikeasti pelatessa 7600k on vielä sitäkin huonompi.

    Nyt kun näki virrankulutuksen niin uusi emolevymallisto oli ainoa oikea ratkaisu. Seuraavaksi sitten syynäämään niitä. Yksikin coffee lake -levy myyntiin alle 12-vaiheisella virransyötöllä niin Intel sujahtaa ikuiseen boikottiin.
     
  6. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,305
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    Windowsin taustalla on aina paljon prosesseja (ei tunnu missään) itselläkin n. 170 prosessia ja n. 2000 säiettä. Muuta ei ole käytössä nyt kuin selain.
    Nehän riippuvat täysin emon valmistajan ratkaisuista. Sekä virransyötön laadusta esim. hyötysuhteesta. Pelkkä vaiheluku ei kerro kaikkea. Asrokin 370 emossa (134€) on 10- vaiheinen virransyöttö.
    Kalleimmissa emoissa virransyötöt onkin aina ylimitoitettuja.:)

    Ps. Tuntuu hyvin myyvän sumppijärvet kun Verkkiksessä ja Jimsillä molemmissa yli 25 tilattu.
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2017
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Eihän ne tunnu silloin kun on tarpeeksi hyvä prossu.

    Toki virransyötön vaiheet ei vielä kaikkea kerro, mutta jämerä levy pitää olla. Suurin osa ostajista varmaan katsoo pelkän tdp:n ja pulttaa 8700k:n keskitason b350-levyyn (mikä yleensä olisikin järkevää). Aijai.
     
  8. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,305
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    Kun 2000 säiettä, niin on ihan sama onko 4 vai 8- ydin prossu.
    Ostajan pitää hankkia vain prossulle sopiva emo, TDP: stä huolehtii emon valmistaja. Esim. Jimms ilmoittaa:
    HUOM! Coffee Lake -prosessorit toimivat vain Z370-piirisarjan emolevyjen kanssa.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Kun peli vie prossun kaiken kapasiteetin (ja enemmänkin kelpaisi jos vain olisi) niin kaikki ylimääräinen tuntuu. Yksikin ht-ydin pyhitettynä taustaprosesseille auttaisi kummasti.

    Sampsan sori, bitti vinossa -selitys ei anna vaikutelmaa uskottavasta sivustosta.

    Miten pirussa ostaja voi valita sopivan emon kun Intel valehtelee virrankulutuksen?
     
  10. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,305
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    Kuten sanottu, kannattaa kerrata mitä Intellin TDP tarkoittaa.
    Muistaakseni TDP on mitattu peruskelloilla, tietyllä rasituksella ja piirin keskeltä. Sen takia mitä enempi ytimiä, sitä pienemmät peruskellot, jos TDP halutaan pitää samana.:cool:
     
  11. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,415
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Ei tarvitse muuta tehdä, kuin valita prossulle yhteensopiva emo ja se kyllä toimii. Ostajat ei nyt yleensäkkään tiedä paljonko emo pystyy prossulle syöttämään virtaa. Vai haluatko kertoa paljonko sun emo pystyy syöttömään siten, että se kestää 24/7 käytössä vähintään 5 vuotta?

    Mietitäänpäs? Kummalla on uskottavuutta enemmän Sampsa Kurrilla vai jollain perus AD tyypillä joka ei ymmärrä mitä TDP tarkoittaa?

    Tietokoneiden kanssa on sen verran aikaa säädetty, että tiedossa on, että mikä tahansa on mahdollista. Joskus homma toimii hyvin. Toisella kertaa ei vaikka kaikki asetukset on samat.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Eipä se sitten paljoa vaadi. Sen kun vaan ostaa viiden kympin perskiven ja 160 watin prossun niin toimiihan se. Yhteensopiva ja kaikkea.

    Riippuu keltä kysyy. Sampsan uskottavuus oli muropaketin loppuvuosina tosi heikoilla kantimilla. Nyt uuden saitin kanssa oli taas vähän yritystä, mutta näkyy sattuvan bitit vinoon vähän testissä kuin testissä (ja tuplaydinintteliä testatessa ei ohjelmat toimineet jotta olisi voinut edes 99. persauksen tiilen kertoa, kuinka sattuikaan).

    Tdp:n merkitys selviää ihan wikistäkin https://fi.wikipedia.org/wiki/TDP.

    Osta parempi kone.
     
  13. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,415
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Jos tietokoneen osaa itse rakentaa ja suunnitella, niin tuskin kalliille ja tehokkaalle prossulle kaupan huonointa emoa ostaa. Oman järjen käyttö on sallittua ja jos siihen ei pysty niin kysyy sitten apua. Omasta tyhmyydestä ei muita voi syyttää. Ei varsinkaan silloin kun oma valinta ei perustu mihinkään muuhun kuin siihen, minkä kuvittelee olevan järkevää...
    Kun sun ymmärrys ei riittänyt siihen, että coffeelake prossut eivät ole fyysisesti yhteensopia vanhojen emojen kanssa, niin ei me voida puhua edes samana päivänä sun ja Sampan tietämyksestä tietotekniikasta. Tietotekniikasta ei edes tarvitse tietää mitään, että tuon pystyy ymmärtämään...
    Miksi? Jos väität että sun kone toimii aina täydelllisesti niin olet tän foorumin suurin valehtelija.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2017
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Voi siitä Inteliäkin syyttää silloin kun se valehtelee juuri sen luvun minkä perusteella emolevy ja jäähdytys valitaan.

    Sun ymmärrys ei riittänyt ymmärtämään mitä en ymmärtänyt.

    En väitä, mutta pelatessa se toimii aina samalla tavalla. Aina.
     
  15. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    207
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    @jartar ja @wwallu jatkakaa tuota turhaa lässytystä yksityisviestein.
     
  16. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,415
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    Pelkät käytetyt ajurit, Windowsin päivitykset, pelin päivitykset jne. voivat vaikuttaa pelin toimivuuteen ja ruudunpäivitysnopeuteen paljon. Pelit eivät varmasti toimi samalla tavalla aina!

    Intel ei anna suosituksia emolle, joten kyllä se valinta pitää itse osata tehdä. Vakiojäähy varmasti riittää. Jos päätyy aftermarket jäähyyn, niin todennäköisesti osaa valita oikeanlaisen.

    Ei siitä voi lähteä, että tietokoneen rakentaja on automaattisesti aivokuollut, eikä osaa käyttää omia aivojaan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2017
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Mistään tuollaisesta ei kuitenkaan ollut kyse. Bitit meni vinoon vain resursseiltaan riittämättömän prossun kanssa.

    Pitää, annettujen tietojen perusteella. Jos tiedot ei pidä paikkaansa niin ostajaa ei voi syyttää vääristä valinnoista.

    Ei varmasti riitä. Sen vuoksi vakiojäähyä ei ole tullut mukana pitkiin aikoihin.
     
  18. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,415
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    143
    :D Jos tietokone ei toimi niinkuin pitää niin syy on siinä, että prossussa ei ole HT:tä. Ihmettelen, miten mun koneessa mikään edes toimii :D :D :D :D Ihmetyttää miten syvälle ihmiset kaivaa itsensä, kun eivät osaa myöntää puhuvansa roskaa?!?
    Sanoo ihminen joka ei edes ymmärrä mitä TDP tarkoittaa Intelin kohdalla, eikä osaa sanoa paljonko oma emo pystyy syöttämään tehoa prossulle, siten että emon kesto ei kärsi. Kaikille tuli selväksi, että sua itkettää kun coffee lake prossu ei sun emolle sovi. Itkuilla ei kuitenkaan faktat muuksi muutu. Edes se fakta ei muuksi muutu, että nyt ei ole coffee lake prossuille olemassa muita kuin Z370 emoja.
    Ei näköjään tule tuon mukana, mutta jos ei edes jäähyä osaa prossulle valita, niin ei sitä konetta osaa muutenkaan suunnitella.

    Äkkiä muuten Intel omistajasta tulee Intel vihaaja. Kun uusi prossu ei toimi omalla emolla, niin viha leimahtaa kehiin. Tämä siitäkin huolimatta, että Skylake tai Kaby Lake ei muutu prossuna yhtään huonommaksi Coffee Laken julkaisun vuoksi...
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2017
  19. PerttiGG

    PerttiGG Regular member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    173
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    28
    Miksihän Intel ei voi ruveta merkkaamaan TDP arvoja samalla tavalla kuin muut jos se on nyt eri tavalla?
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Eihän sitä nyt voi mennä sanomaan että oma 6-ydin vie kolme kertaa enemmän virtaa kuin naapurin 8-ydin. Parempi pistää määritelmät uusiksi, mutta siinä taitavat lyödä kirveensä kiveen jos kuvittelevat porukoiden edelleenkin ostavan kärynneiden tilalle aina vaan uutta inteliä.
     
  21. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,305
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    Kyllä se Rysenkin vie enempi kuin TDP: n. :)
    [​IMG]
    https://www.io-tech.fi/artikkelit/testissa-intel-core-i3-8350k/
    Kun vielä Ryzen vaatii omat säädöt Prime95: en, että on verrannollinen
    Määritelmiä ei ole nyt uusittu.
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2017

Jaa tämä sivu