*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kiintolevyn osioimisesta

Tässä viestiketjussa on 21 viestiä.

#1
Crrc Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Mietin tässä sellasta että kun tuo kiintolevy tuppaa olemaan aika täysi ja se hidastaa windowsia aika paljon, niin jos osioi kiintolevyn kahteen osaan, windows + muut, niin kuinka suuri osa siitä pitäisi varata windowsille?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2006 @ 07:20
▼▼ Tässä viestiketjussa on 20 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;fi;313348

Tuolta löytyy.

e. on siellä kun kehtaat kaivaa. Kiireessä tuo.

http://support.microsoft.com/kb/314878/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2006 @ 07:57

Mustang is best!!!
#3
Crrc Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
ei tuolta kyllä löytynyt sitä mitä hain, eli kuinka suuri osio pitäisi windowsille tehdä?
#4
Minkä kokoinen kiintolevy käytössä ja mille windowsille?
#5
Camee Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Kannattaa osioida kahteen, jos on isompi levy. Itellä on 200 Giganen, C: on 61Gt ja D: loput. Ceellä nyt tavaraa 45 Gt.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2006 @ 10:37

Camee
#6
Crrc Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
kiitos shelbylle tuon suoran linkin pistämisestä, tuoltahan nuo löytyivät.
Ja kiintolevy on 120g ( joten 61g kuulosta aika paljolta yhteen osioon ;) )

PS. 45g ? jos mulla olisi windowsin käyttöjärjestelmän tiedostot noin suuret niin kovolta olisi tila loppunut aikaa sitten.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2006 @ 15:36
#7
120 kiintolevyllä 20 - 30 gigaa on soppeli c-asemalle.
#8
Kertokaapa mitä hyötyä kiintolevyn osioimisessa on.
#9
Kiintolevy toimii nopeammin ja data pysyy varmemmin tallessa. Jos esim. joudut formatoimaan windowsin, niin formatoit vain sen windowsin osion, et koko kiintolevyä. Näin ollen toisilla osioilla oleva data pysyy tallessa.
#10
Camee Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Mulla tuo iso C-asema, koska on paljon ohjelmia (pelejäkin) käytössä. Otan sitten ajoittain varmuuskopion koko asemasta ulkoisellle levylle.

Camee
#11
No eipä 45 ole vielä edes suuri jos ajattelee sitä, että kun ostat pakettikoneen 250 gigaisella kiintolevyllä, niin sitä ei ole osioitu yleensä mitenkään. Eli 250 gigainen c-osio. :)

Kokenut käyttäjähän toki osioi heti samantien tuon, mutta moni matti meikäläinen ei tuota asiaa ymmärrä tehdä kun hän kävelee citymarketista koneen kanssa tyytyväisenä kotio.
#12
Onhan se osioitu. Eihän kovolle ilman osiointia asenneta yhtään mitään. Ellei sitten halua, että se on kahdessa tai useammassa osassa niin sitten.

Intel Core 2 Duo E7400, Asus P5QL PRO, 2x2 GB DDR2 800 RAM, WD 250 GB SATA2 + WD 500 GB SATA2, ECS nVidia GeForce 9800 GT 512 MB, Antec Sonata III

Seuraa eroseteleiden matkaa http://www.eurobilltracker.eu/?referer=107869
Kinroad-foorumi http://kinroad.freezoy.com/
#13
se 20-30 gigaa ainakin riittää, mutta ajatuksena se, että ohjelmat asennetaan windows osiolle, kannattaa vilkaista sitä omien ohjelmien määrää ja vähän laskea mitä ne vie. Voihan ne asentaa toisellekkin osiolle, mutta formatoinnin sattuessa ne täytyy asentaa udelleen kuitenkin. Mutta aika massiivisia ohjelmistoja saa olla monta jos ei 30 gigaa riitä.
Mutta jos omaa dataa on paljon eikä halua uhrata windowssille liikaa ja ohjelmiakin on siedettävä määrä niin 10 gigaakin riittää hyvin. pari gigaa windowssille ja vaikka giga page filelle... jää vielä muutama giga ohjelmille ja windowsin päivityksille. Ja 30% sais aina olla tyhjää windows osiolla. 20% taitaa olla "vaatimus".

--
#14
Itsellä 10Gt kiintolevy kaapissa varuilta kopioituina jossa windows+ tärkeimmät ohjelmat+päivitykset. Koneessa 20Gt varattuna vastaaville, käytetty tila n.12Gt. kyllä suosittelen vähintään sitä 20Gt windowsille.
#15
Oleppas hyvä vaan Crrc. Itsellä 160G, siinä XP:lle ja turville osioitu 30G ja loput muille ohjelmille. Varmuuskopio tikulla. Onko muuten toi tikku turvallinen, eli säilyykös kuinka kauan?

Mustang is best!!!
#16
Kokeilin tuota osioimista kun täytyi asentaa winkku uudestaan. Jaoin asennuksen yhteydessä kovon kahteen yhtä suureen osaan,ja asensin windowsin toiseen, mutta kun sain asennuksen suoritettua ja menin omat tietokone ja sieltä katsoin kovon tiedot niin se näyttää vaan puolet muistista. Minne se toinen puolikas hävisi? Koneen muistikapasitanssi putosi puoleen. Mitä nyt????
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2006 @ 07:27
#17
Et varmaan alustanut sitä toista osiota laisinkaan. Eli mene levynhallintaan ja alusta se osio NTFS tiedostojärjestelmälle.

Käynnistä -> Suorita -> diskmgmt.msc
#18
en muuten alustanutkaan. Mutta miten sen voi tuolla alustaa?
EDIT: löysin ja sain alustettua
EDIT2: Sitten syntyi toinen ihmetyksen aihe.
Kummaksi tuo toinen osio pitäisi osioida, ensisijaiseksi osioksi vai jatko-osioksi? Mitä ne tarkoittavat?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2006 @ 08:03
#19
Ensisijainen osio ei ole riippuvainen muista osioista. Toissijainen osio on riippuvainen ensisijaisesta osiosta. Eli jos poistat ensisijaisen osion, niin siinä samalla lähtee myös toissijainen.

Windowsissa pystyy pitämään 4 ensisijaista osiota kerralla, joten suosittelen luomaan ensisijaisia niin monta kuin mahdollista.

Jos luot osiot windowsin asennuksen yhteydessä, niin windows tekee lopuista osioista automaattisesti toissijaisia, mutta jos teet windowsin asennuksen aikana vain yhden osion, niin voit asennuksen jälkeen tehdä tuolla levynhallinnassa lisää ensisijaisia osioita.
#20
Kuinka noi osiot saa sitten poistettua ja yhdistettyä? Ei onnistu tuolla ohjelmalla jolla osioiminen.
#21
Sen toisen osion voit kyllä poistaa windowsin levynhallinnassa, mutta c-osion poisto ei tietystikkään onnistu koska windows käyttää sitä.

Yhdistäminenkään ei onnistu jälkeenpäin windowsin omilla työkaluilla. Siihen tarvitaan erillistä ohjelmaa kuten Partition Magic. (maksullinen)
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.