1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BSA:sta

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi pallokoi 21.06.2005.

  1. pallokoi

    pallokoi Member

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei
    Sellaista vain tiedustelisin että miten tuo BSA:n toiminta käytännössä toimii. Eli siis jos ne epäilee jonkin firman käyttävän laittomia ohjelmia niin voiko ne tulla kotietsintäluvan kanssa tonkimaan koneita vai miten ne menettelevät. Tilanne kuitenkin tietojeni mukaan on se että yritys ei käytä laittomia ohjelmia vaan toimisto-ohjelmistot ym. ovat openofficea ja käyttiksenä linux jonka päällä pyörii photoshoppi joka on lailinen. Miten tuollaisessa tilanteessa epäilystä tmv. on voinut tulla. Voiko BSA:lle tehdä esim. nimettömänä ilmiantoja tmv?
     
  2.  
  3. LcD

    LcD Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    1,214
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Eiköhän se olisi mahdollista, en tosin asiasta ole yhtään varma. Jossain oli juttu jostain kamppaniasta, missä bsa pyysi ilmiantoja yrityksistä jotka käyttävät laittomia ohjelmia. Suurin vihjepalkkio oli muka jotain 25 000.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2005
  4. Ley

    Ley Regular member

    Liittynyt:
    04.03.2004
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei BSA:lla ole käsittääkseni mitään valtuuksia tulla kenenkään kotiin minkään luvan kanssa. Mikäli BSA saa vihjeen laittomasta ohjelmien käytöstä tai piraattisivustoista, se voi ko. maan viranomaisia pyytää selvittämään asian.

    Suomessa asia eteni esim. Fintorrentin osalta niin, että Suomen poliisi sai tutkintapyynnön joltain taholta (en tiedä oliko BSA) ja laki määrää että jos poliisi tällaisen tutkintapyynnön saa, se on velvoitettu tutkimaan asiaa. Ja poliisilla on valtuudet tulla kotiin / työpaikalle selvittämään mahdollisia laittomuuksia, mikäli se tutkimuksissaan epäilee että lakia rikotaan. Eikä Suomessa poliisi ymmärtääkseni tarvitse mitään kotietsintälupia... se on amerikkaa ja tv-sarjoja se.

    Korjatkaa jos olen väärässä.
     
  5. JullePuh

    JullePuh Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    303
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

Jaa tämä sivu