1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nokia 5800, jatkuvia ongelmia.

Viestiketju Nokia - S60 / Symbian-puhelimet -osiossa. Ketjun avasi Meridiac 22.04.2010.

  1. Meridiac

    Meridiac Member

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joku saattoi minut nähdäkin kiroamassa "Nokia 5800 päivittyi" uutisen kommenteissa.

    Ongelmana ovat jatkuvat kaatuilut, "not responding"-tyyppiset ongelmat, lagaaminen... Mm. en saa musiikkikirjastoa päivitettyä eilisen 50.0.005 päivityksen asennuksen jäljiltä. Softa on asennettu kertaalleen uudestaan. Muutenkin tuntuu että jatkuvasti kaikki hidastelee (viestien avaamiseen menee oikeasti 10 sekunttia). Muistia on kyllä vapaana. Mikä neuvoksi? Auttaisiko puhelimen täysi nollaaminen?
     
  2.  
  3. Betrayed

    Betrayed Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    12.10.2004
    Viestejä:
    1,585
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Joillain ns. hardreset on auttanut, eli sitä kannattaa tietysti kokeilla:

    puhelin sammuksiin ja kun isket virrat päälle niin vihree+punanen luuri+kamera nappulat pohjaan. Backupit kannattaa tietysti tehdä ennen tätä :)
     
  4. necq

    necq Regular member

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    523
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ai jatkuvia ongelmia, enpä olisi uskonut! :) *SARKASMIA* Oma vuosi sitten hankittu kapulani ei sitten poikkea linjasta mitenkään. Tällä hetkellähän puhelin on huollettavana toista kertaa, viimeksi kun eivät tehneet muuta kuin päivittivät softan ja laittoivat uuden kuulokkeen puhelimeen vaikka viitteessä kerroin päivittäneeni softaa uusimpaankin versioon neljä kertaa eikä ongelmat hävinneet mihinkään.

    Laitan tässä osan vikalistasta joka puhelimen mukana lähti huoltoon (softaversio 40.0.005):

    - Puhelin ei aina hälytä tulevaa puhelua/tekstiviestiä. Värinä ei myöskään silloin värise.
    - Herätyskello menee sekaisin usean ajastetun herätyksen ollessa päällä. Jos painaa punaisesta luurista herätyksen sammuksiin (koska näytöstä painettaessa ei sammu), puhelin ei herätä sen jälkeen ollenkaan. Asian vuoksi olen myöhästynyt töistä. Töistä tuli tuolloin äkäinen puhelu että olenko herännyt, puhelun loputtua puhelimen herätykset alkoivat tulla peräjälkeen monta kertaa vaikka sammutti aina herätyksen.
    - Näyttöä koskettaessa ei aina värise vaikka värinä on päällä kosketuksesta.
    - Katkoo puheluita kesken puhelun.
    - Ääni häviää kesken puhelun.
    - Puhelin menee välillä täysin jumiin eikä vastaa mihinkään. Akun irroittaminen ja puhelimen uudelleenkäynnistys auttaa, kunnes jumittaa taas.
    - Näyttö ei aina reagoi kosketukseen vaikka miten näpyttäisi
    - Puhelin on välillä erittäin hidas, esim. avaa valikon usean sekunnin viiveellä
    - Musiikkisoitin alkaa joskus tökkimään (soi sekunnin, pätkäisee, soi taas sekunnin, pätkäisee) jonka jälkeen puhelin tilestää täysin ja taas akkua irroittelemaan.
    - Aloitusruudussa (jossa on kuvakkeet puhelinnäppäimistön esille saamiseksi ja puhelinmuistion kuvake) ko. kuvakkeiden näpytys ei aina auta mitenkään, akkua irti.
    - Puhelua aloittaessa usein tulee sanoma "järjestelmävika", "yhteysvirhe" tai "vain hätäpuhelut sallittu" jolloin useimmiten auttaa puhelimen reboot. Nyt viime aikoina ei edes tuo reboot ole auttanut, vaan on pitänyt laittaa tekstiviestiä että soittaisiko henkilö minulle kun puhelimella ei voi soittaa, joka on äärimmäisen noloa.
    - Puhelimen musiikkisoittimen kirjasto täysin sekaisin. Oletetaan että aletaan soittamaan biisiä A esittäjältä B (kirjaston mukaan). Soimaan alkaa kuitenkin täysin eri biisi. Lisäksi kirjastossa olevia biisejä on vajaa määrä verrattuna todelliseen määrään muistikortilla.

    Ja kuten todettua, puhelinta olen päivittänyt, resetoinut ja välillä on tehnyt mieli heittää koiralle leikkipalikaksikin. Hardresetit ei ole auttaneet, eikäpä myöskään softan uudelleenpäivitykset (joita olen vuoden mittaan tehnyt vajaan kymmenen kertaa, 4 kertaa silloiselle uusimmalle softalle 40.0.005).

    Jossain kai mättää? Kellään samanlaisia "ominaisuuksia" puhelimissaan? :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.05.2010
  5. Meridiac

    Meridiac Member

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Necq, kuullostaa tutulta :D

    Itse siirryin iPhoneen ja pakko myöntää että ero on kuin päivällä ja yöllä, liekö sitten vaikuttanut asiaan tuo jo valmiiksi huono asenne symbiania kohtaan mutta silti. Eipähän tarvitse enään itkeä nokian kanssa kun tuntuu toimivuus olevan yhtä varmaa kuin että VRn junat olisivat ajoissa.
     

Jaa tämä sivu