1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ZyXEL NBG-416N ja CampusNet

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Reitit 17.01.2014.

  1. Reitit

    Reitit Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asun PSOASin tarjoamassa asunnossa, johon kuuluu tämä ilmainen 10Mbit/s CampusNet.

    CampusNettiin ei tarvita mitään reitittimiä, netin voi kytkeä suoraan piuhan kautta koneelle, halusin kuitenkin WLANin kännykkää ja tablettia varten myös kotiin, joten päätin ostaa halvimman mahdollisen reitittimen WLAN-ominaisuudella Verkkokaupasta (ZyXEL 416-N. Sieltä tietenkin luvattiin sen toimivan moitteettomasti.

    Noh, aluksi taistelin ylipäänsä netin päälle laittamisen kanssa, ja sain sen laitettua vaihdettuani yhteysmuodoksi PPP over Ethernet. Nyt on ongelmana saada WLANia päälle, olen yrittänyt muuttaa kaikkea ja laittaa kaiken päälle ja pois päältä, en sain saa WLANia millään toimimaan. Tavallinen netti toimii kyllä moitteettomasti pöytäkoneella.

    Tällä hetkellä reititin näyttää kutakuinkin seuraavaa Status- kohdassa:

    Interface - Status - Rate
    WAN - Up - 100M
    LAN - Up - 100M
    WLAN - Down - NA

    Luin jo, että DHCP pitää olla päällä ja ei saa jakaa ulospäin. Mistä moinen laitetaan päälle vai johtuuko reitittimen toimimattomuus jostain muusta?

    Neuvoja kaivataan, kiitos!
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2014
  2.  
  3. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    Tuossa lontoo ei ole vahvaa täällä päässä joten en edes ala suomentelemaan, sen joudut itse tekemään tai hankkimaan apua joltakin.

    Kyllä se varmaa toimii kun saat asetukset ja salasanan kohdalleen, myös siihen koneellesi tai mikä nyt sitten onkaan kyseessä.
     
  4. Reitit

    Reitit Newbie

    Liittynyt:
    17.01.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vika olikin reitittimessä, WLAN ei toiminut kun laite oli sökö. Kävin vaihtamassa Verkkokaupassa. ^_^
     

Jaa tämä sivu