Kaikki keskustelu foobaarin ulkomuodon ehostuksesta ja säädöstä sekä mielipiteet ohjelmasta tänne. siinon mun foobar. http://foobar.nub4life.net/columns/pafiledb.php?action=download&id=89 ja siinä se .fcs tiedosto jees...
Toi Foobar toimii ehkä parhaiten tässä mun koneessa.On nimittäin aikas vanha =) Ulkoasu on ruma mut eiks seki oo muunneltavissa?
En kyllä ite kato soittimen ulkoasua kun musiikkia kuuntelen eli ihan sama mulle miltä se näyttää. Foobar käytössä enkä pois vaihda
Tuleehan tuota Foobaria käytettyä silloin kun Windows puolella on. Eihän sen ulkoasu nyt niin ruma ole eikä sitä tule edes katsottua.
Kai paras musan toistoon M$ puolella. Linuxin Amarok kuroo kovasti rakoa kiinni. Amarokkiin kaipaan enää käteviä replay gain toimintoja, jotka löytyy foobar200. Eikä ulkonäkö merkkaa mitään. suosittelen asentamaan asion tai jonkin muun palikan jolla ohittaa M$ mikseri. jos pitää hyväsvästä äänestä. 192kbit mp3 ei ole musan ystäviä varten...kuin tuossa kuvassa on.
ASIO:sta nyt ei ole juuri mitään hyötyä, jos sitä käytetään musiikin toistoon. M$:n Direct Sound on ihan yhtä hyvä, jos vaan äänikortin ajurit ovat kunnossa. Molemmilla saadaan "bit perfect" ulostulo. Sellaiset tapaukset, että tarvitsisi käyttää AISO:ta tai Kernel Streamingia ovat todella harvinaisia.
Foobariahan tuota tulee käytettyä, kun on kerran aika kevyt ohjelma. (Verrattuna esim WinAmp) Ja kyllähän tuota ulkonäköä voi muuttaa, eihän se mikään ongelma ole...
Nämä musa ja äänijutut usein sellaista mutu juttua.. Linux systeemissä on oletuksena, että käytetään äänikortin mikseriä, eikä softa mixausta. XP:ssä käsittääkseni softamiksausta. Ja on tietty korttikohtainen juttu, mikä ajuri/tapa on paras äänen kannalta. Mutta monet on sitä mieltä, että ASIO parantaa äänenlaatua. Tuossa linkki yhteen asio juttuun http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=478749 tuossa linkki äänikortti keskusteluun: http://www.hifilehti.fi/keskustelu/tm.asp?m=24614&mpage=1&key= josta voi saada ideoita... Enenpi ääneen vaikuttaa kunnon piuhat, maalenkeistä ja eri sähkölaitteiden häiriöistä eroon pääseminen. Itse käytän vesijäähyä, jotta itse kone olis hiljainen. Mutta television päällä olo aiheuttaa vielä häiriöitä. Yöllä kun on hiljaista sen aiheuttaman hurinan voi kuulla.
Tiedän kyllä ASIO:n tekniikan, mutta kukaan ei ole pystynyt sokkotestissä todistamaan, että ASIO tuottaisi "parempaa" ääntä kuin M$:n Direct Sound. Omistan itsekin tuollaisen E-MU:n 0404 äänikortin, että olen kyllä tutustunut aiheeseen enemmän kuin tarpeeksi. Tämän takia uskaltaisin väittää, ettei ASIO:n tuoma etu ole niin "maaginen" kuin juttuja lukemalla voisi kuvitella.
Hieman OT, mutta kumminkin. Miten varmistan, että ääni kulkee tämän "rautamikserin" kautta? Olisi kiva myös saada selville, miten resamplauksen 44 kHZ -> 48 kHz saisi pois päältä. Korttina on SB Live!.
Millä olisi mahdollista saada enemmän bassoa kuulumaan Fuubaarissa? Jotenkin ei lähde bassoääniä ollenkaan, mutta esim. BSPlayerilla bassot kuuluu loistavasti.
Foobarihan se on itselläkin ollut käytössä,lähinnä koneen rajatun nopeuden takia.Ainoa asia,mistä en ole oikein pitänyt on ohjelman hieman karuhko ulkonäkö.Joten voisiko joku ystävällinen henkilö kertoa,miten ja millä välineillä Foobarista saisi muokattua tyylikkään näköisen? Ehkäpä hieman samannäköisen kuin viestiketjun aloittajalla.Vai onko foobaria edes mahdollista muokata ulkonäön suhteen,juuri muuten kuin taustanväriä vaihtamalla? Ja tiedän,että ohjeita ja vinkkejä löytyy tuohon muokkaamiseen monilta sivustoilta vaikka kuinka,mutta pitkällisistä perehtymisjaksoista huolimatta en ole ymmärtänyt,että miten tuota foobaria saisi muokattua.En tiedä sitten,johtuuko siitä että olen melko kehno tuon englannin kielen osaamisen suhteen vai siitä,että olen suhteellisen tyhmä. Eli tiivistetään nyt vielä lopuksi.Kaivattaisiin,mielellään kotokielellä vinkkejä/ohjeistuksia Foobarin ulkoasun muokkaamiseen.Kiitos jo etukäteen.
Ulkoasu on täysin kustomoitavissa. Ulkoasun tekeviä komponentteja on olemassa kaksi, Columns UI ja Default UI. Colunms UI on saatavissa erillisenä komponenttina. Columns UI:lla voi ulkoasusta tehdä "iTunesmaisen", eli sellaisen erillisistä kolumneista koostuvan kokonaisuuden. Viestiketjun aloittajalla on selvästikin käytössä Columns UI. Lisäksi muutamaa pluginiä käyttämällä foobariin saa dynaamisesti päivittyvät soittolistat esimerkiksi kappaaleen soittomäärän suhteen. Minulla on esimerkiksi yksi sellainen soittolista, joka ottaa listalle sellaiset kappaleet, joita on soitettu yli kuusi kertaa. Listan voi vielä järjestää niin, että suosituin kappale on ensimmäisenä. Default UI:lle on olemassa "formatting stringejä", eli koodinpätkiä, joilla ulkoasun saa muutettua: http://pelit.koillismaa.fi/fb2k/index.php Sama homma Columns UI:lle: http://foobar.nub4life.net/columns/ http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=43077 Minulla on käytössä tällainen ulkoasu: http://personal.inet.fi/koti/kettunen/fb2k.png http://personal.inet.fi/koti/kettunen/fb2k 2.png Jälkimmäisenä kuvana on esimerkki dynaamisesta soittolistasta. Kaikki linkit ovat tosin englanniksi, joten kysy ihmeessä jos on jotain kysyttävää.
Tuo on valitetteva ominaisuus kaikissa SB korteissa. Sitä sitten osaa sanoa kuinka paljon tuo huonontaa ääntä. Yli 48 kHz ei resamplata. Jos epäilee kortin kykyä resamplata, niin aina voi resamplata softalla. Muistaakseni foobar2000 pystyy tähän. Mulla on kyllä mielikuva, että joku SB ei resamplaisi jos kaikki efektit on pois päältä. Mikä on kyllä omituista, että kalliissakaan kortissa ei saa 44 kHz ääntä ulos suoraan. Foobarista on ilmestynyt uusi versio! Pitänee päivittää, kun tuo XP tulee avatuksi...
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic ei resamplaa, jos vaan oottaa resamplauksen pois päältä. Kyseisessäkin kortissa resamplaus on oletuksena päällä (AFAIK). Ja muun muassa kaikki Audigy-sarjan kortit resamplaavat aina (myös digitaalisella ulostulolla).
Sound Blaster X-Fi sarjan kortit resamplaa jos efektit on käytössä? Muuten taitaa olla mahdollisuus suoraan ulostuloon ilman resamplausta. Varmaan ovat hyviä, mutta itsellä ei ole omaa kokemusta. Toinen juttu sitten taas on - onko tuo resamplaus kuultavissa. Parempien äänikorttien osat usein paremmat kuin CD-soittimissa tai vahvistimissa. Saa olla aiha hyvä CD-soitin joka päihittää n. 100 eur äänikortin. Siinä mielessä musan kuuntelu tietokoneella voi olla ihan hyvä ratkaisu. Levyjen rippauksessa vaan täytyy olla huolellinen.