1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XVID vs. RMP4 / Sigma X-Card / Quarter pixel ongelmat

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi oh4kju-2 08.11.2003.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. oh4kju-2

  oh4kju-2 Guest

  Hei!

  XVID-koodekista kyselisin "newbie-kysymyksiä"... Pakkailin tässä erästä videopätkää XVID-muotoon ja tarkoitus oli aikaansaada tiedosto joka olisi toistettavissa useimmissa koneissa (XVID-koodekeilla varustetuissa) sekä Sigman X-Cardin kautta. Ongelmaksi kuitenkin näytti tulevan se, että toisinaan XVID-koodekki käyttää "quarter pixel" moodia jota X-Cardin rautapohjainen purkupiiri ei vielä tue. Näyttäisi myös ettei tälle ole mitään asetusta XVID-koodekissa, jonka täältä latasin?

  Olen ladannut netistä lukuisia XVID-tiedostoja ja nämä toimivat X-Cardissa ok, ei koskaan valita tuosta Qpixel hommasta. Eli jossain on selvästi koodekki, jossa sitä ei käytetä - mistä sellaisen saa?

  Toinen omituisuus liittyy laatuun. En saa XVID-koodekilla mitenkään yhtä hyvää laatua kuin Sigman RMP4-koodekilla, vaikka käsittääkseni molemmat koodekit pohjautuvat samaan julkiseen (GPL) lähdekoodiin. En tajua mikä asetus voisi olla pielessä, XVID-koodekilla tulee liikkuvien kohteiden reunoihin kauhiat häiriöt, kun taas RMP4 koodekilla ei. Ei auta, vaikka käyttäisi julmettua bittinopeutta (jopa tuplasti korkeampaa kuin RMP4:ssä), laatu ei parane lainkaan. Käytin apuna mm. DVD-Digest sivulta löytämiäni asetusohjeita XVID-koodekille.

  Peritaatteessa voisin toki käyttää RMP4:stä, mutta ongelmana on että koodekki lienee hyvin harvinainen eikä sillä tehdyt tiedostot toimi käytännössä oikein kenelläkään. Siksi käyttäisin mieluummin XVID-koodekkia. Ehdin jopa testata sellaista että pakkaan videon RMP4:llä ja muutan FourCC-tunnisteen XVID:ille; homma pelaa muutoin mutta toistettaessa kuva nykii joten selvästikin koodekeilla eroja vaikka ovatkin samaan lähdekoodiin perustuvia.

  Tiedosto, jota koodailin oli ihan simppeli Sky Newsiltä kaapattu uutispätkä, jossa kuvassa on kaksi uutistenlukijaa. Jopa näin yksinkertainen materiaali (ainoastaan uutistenlukijan pää liikkuu, ei muuta liikettä) riitti aikaansaamaan hirmu häiriöt XVID-versiossa! Kaikki ei voi olla kohdallaan... Kyseinen videopätkä on 720x576 muodossa ja lomitettua videota. (valitsin tietenkin lomitetun tilan XVID-koodekista).

  Työkalusoftana videopätkän käsittelyyn käytin VirtualDubMod softaa.

   
 2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu