1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 Ultimate 64bit + Gigabyte HD7970 näytönohjain ajurit?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi TEFiNi 26.09.2013.

 1. TEFiNi

  TEFiNi Member

  Liittynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  80
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli ongelma on tämä... Juuri asensin windows 7 ultimate 64bit version ja aiemmalla näytönohjaimella useampi vuosi sitten kun testailin silloinkin tätä windowsia, niin kaikki toimi hyvin. Nyt kun vaihdoin tuossa joku aika sitten näytönohjaimen ATi HD5870 -> HD7970, niin nyt en löydä mistään enää ajureita tätä windows 7 64bit varten.

  AMD Catalyst 13.9 versiota oon kokeillut, asentuu kyllä, mutta kun kone käynnistyy uudelleen niin tulee vain tuo windows 7 taustakuva näytölle, mutta ei tervetuloa tekstiä, ei mitään kuvakkeita eikä valikoita ja se jämähtää siihen, hiiren osoitintakaan ei tule näytölle.

  Vaihtoehtona kokeilin eräällä palstalla ehdotettua 12.9 beta versiota, mutten silläkään saanu toimiin, ei tainnut tulla kun musta ruutu vaan kun se tervetuloa ilmoitus piti tulla.

  Entä jos on waretettu windows versio? Kaikki näyttää toimivan muuten hyvin mutta tuo näytönohjaimen ajurit on yks iso ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2013
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kyllä tuosta hommasta pitäisi normaalisti selvitä ajurien poistolla ja uudelleenasennuksella. Atin ajurit oli joskus aiemmin hankalahkoja poistaa kun piti Driver Sweeperillä poistaa asennuksen jättämät rekisterimerkinnät, ettei tullut ongelmia asennuksen kanssa.

  Waretettu windows voi tietysti olla syyllinen tähänkin ongelmaan. Useimmien näissä on jos jonkinlaisia ongelmia, kun joku on niitä ehtinyt muokata ja säätää ties miten. Oletko sen itse ladannut jostain torrentista, vai onko asennusmedia peräisin laillisilta lataussivustoilta? Laillisilta lataussivustoilta ladatuissa versioissa on harvemmin ongelmia, sillä ne pohjautuvat virallisiin valmistajan asennusmedioihin, joihin ei ole tehty muutoksia.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2013
 4. TEFiNi

  TEFiNi Member

  Liittynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  80
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Atin ajureissa huomasin juu kyllä jos ajurit olivat väärät. Kauhee säätäminen aina että sai koneen palautettua takas aiempaan toimivaan tilaan. Windows ei käynnistynyt enää työpöydälle asti, niin piti mennä vikasieto tilaan ja sieltäkään atin ajureiden poisto-ohjelma ei suostunut käynnistyyn kun herjasi siitä, että kun kone on vikasietotilassa ja blaa blaa. Piti siis aina käyttää tuota windowsin palautuspistettä.

  Latasin tuon version joskus 2-3 vuotta sitten "vähemmän laillisesti" torrentzin sivuilta. Siellä oli Windows 7 Ultimate 64bit suomenkielinen versio. Nykyään sitä ei taidakaan enää olla siellä.

  Mutta hieman epäilyttää tää homma. Aiemmin kun käytössäni oli Windows XP Pro ja tämä HD7970 näytönohjain, niin siinäkin oli se ongelma, että kun atin sivuilta koitti ladata uusimpia ajureita, niin se ilmoitti jotain että tälle näytönohjaimelle ei ole saatavilla ajureita kun käyttöjärjestelmänä on Windows XP Pro. Sitten latasin jonkun vanhemman version ajurit ja sillä lähti jotenkin toimimaan, mutta sillon tällön näytönohjain jumittui ja tajusin sillon, että ei nekään ajurit oo sopivat. Jouduin kikkaileen ja ettiin vissiin Guru3d sivustolta ajurit juuri tälle näytönohjaimelle + xp:lle. Tuolla sivustolla taisi olla jotain juttuakin siitä, että tämä HD7970 näytönohjain on koitunut monelle hieman ongelmalliseksi joissakin tilanteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2013

Jaa tämä sivu