1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 -lisenssin siirto uuteen koneeseen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Sammaell 24.03.2014.

  1. Sammaell

    Sammaell Regular member

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Minulla on HP:n tietokone jossa on Windows 7. Asennuslevyä ei mukana tullut, jotain palautuslevyjä on.

    Kun tutkin asiaa netistä, niin tämä näyttäisi olevan sallittua, jos kyseessä on retail-lisenssi.

    Voinko siirtää tämän Windows-lisenssini uuteen koneeseen, jonka ostan ilman käyttöjärjestelmää?
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2014
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Voit. Tarvitset vain saman windows-version asennustiedoston (englanninkielisen saa helposti netistä, suomenkielisen voi lainata vaikka kaverilta, jos sattuu olemaan) ja lisenssikoodin, joka on varmaan liimattu koneen kylkeen.
     
  4. Sammaell

    Sammaell Regular member

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pitääkö version olla sama myös bittisyydeltään? Nykyinen on 32- ja uuteen tarvitsisin 64-bittisen.

    EDIT: Ei väliä, muistin väärin, nykyinenkin on 64.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2014
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    On erittäin todennäköstä että aktivointi pitää tehdä puhelimen kautta mut se on ihan iisi juttu.
     
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Suomenkielisestä Windows 7 Pro versiosta saa minkä tahansa version asennettua kun poistaa sen ei.cfg tiedoston. Helppoa jos tekee boottaavan USB-tikun siitä .iso tiedostosta kun asennustiedostot ovat suoraan tikulla muokattavissa/poistettavissa.

    http://forums.mydigitallife.info/th...1-and-SP1-Media-Refresh-Direct-Download-Links

    Tuolta "Windows 7 SP1 Media Refresh (5/13/2011 new releases with KB2534111 included) Digital River Direct Links" alapuolelta se Finnish-versio minkä haluat. Boottaavan USB-tikun voi tehdä Rufus -nimisellä softalla (esimerkiksi).

    http://rufus.akeo.ie/

    Tikun teon jälkeen poista tikulta ei.cfg-tiedosto sources-kansion sisältä niin asennusohjelma kysyy asennuksen aikana minkä version haluat asentaa. Muuten asentaa tuon Professional version.


    Ei ole mitään väliä. Kunhan vaan on sama käyttöjärjestelmäversio, eli Professional, Home Premium, Ultimate, tms. Muuten voi olla vaikka kiinankielinen 32-bittinen vaikka koneessa oli suomenkielinen 64-bittinen.
     
  7. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Tuo tehdään silloin jos aktivointi ei onnistu ja aktivointi-ikkunassa on näkyvissä valinta "Käytä automaattista puhelinjärjestelmää".

    Win7:ssa valitaan aktivointi-ikkunassa "Käytä automaattista puhelinjärjestelmää".

    Muista antaa numero 1 jos aktivointirobotti kysyy moneenko koneeseen Windows on asennettu.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2015
  8. L_Laffer

    L_Laffer Member

    Liittynyt:
    02.03.2009
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ihan vain muistin virkistämiseksi, retail-lisenssin voit asentaa uuteen koneeseen, OEM lisenssin asentaa ja aktivoida uudelleen vain siihen koneeseen jossa se on ensimmäisen kerran aktivoitu.

    Tuotetunnus kertoo onko sinulla Retail- vai OEM-versio, se on muodossa XXXXX-YYY-XXXXXXX-XXXXX. Retail-versiossa sekä X että Y ovat aina numeroita, OEM-versiossa YYY on korvattu tekstillä OEM.

    Kuva näyttää mistä löydät tuotetunnuksen (Product ID). Tämän esimerkin Seiska on siis Retail-versio, koska YYY on numerosarja.

    [​IMG]

    Larry
     
  9. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Periaatteessa näin, mutta käytännössä avaimen voi siirtää toiseen koneeseen. Muuten joutuisi aina ostamaan uuden Windows lisenssin kun vaikka emolevy hajoaa, kiintolevy hajoaa tai muuten päivittelee konetta.

    E: Ja lisäksi OEM käyttöjärjestelmiä myydään ihan kaupoissakin eli käy myös uuteen koneeseen.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014
  10. L_Laffer

    L_Laffer Member

    Liittynyt:
    02.03.2009
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ei "periaatteessa näin" vaan juuri näin. Yleensä OEM-lisenssiä ei voi siirtää toiseen koneeseen. Koneellinen puhelinaktvointi ei onnistu missään tapauksessa ja jos puhuu Microsoftin edustajan kanssa puhelinaktivointilinjalla pitää tarinan olla ihan älyttömän hyvä ja kestävä että onnistuu, on paljolti kiinni Microsoftin päässä puhelimeen vastaavan henkilön mielialasta.

    Sillä ei ole mitään merkitystä onko käytössä koneen mukanan tullut laitevalmistajan OEM Windows vai kaupasta ostettu ns. System Builder OEM Windows. OEM-lisenssi on OEM-lisenssi miten tahansa hankittuna, sen edullisempi hinta perustuu juuri tuohon että se on sidottu yhteen koneeseen tai paremminkin laitekokoonpanoon.

    Esim. juuri emolevyn vaihdon jälkeen voit olla melkoisen varma että sinun pitää hankkia uusi lisenssi. OEM-lisenssi laskee laitekokoonpanolle lukuarvon pisteyttäen eri komponentit. Tämä lukuarvo saa muuttua määrätyissä rajoissa lisenssin vielä kelvaten. Emolevyllä on suurin yksittäinen pistearvo ja sen vaihtaminen riittää yksinään tuon raja-arvon ylittymiseen, prosessori samoin kun taas esim. kovalevyn tai muistikamman voi vaihtaa arvon pysyessä vielä sallituissa rajoissa ja lisenssi kelpaa.

    Tämä screenshotti sivulta http://www.microsoft.com/finland/li.../hankintamallit/oem_tuotepaketti/oem_faq.html

    [​IMG]

    Larry
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Omat kokemukset ovat juuri päinvastaisia. Monta OEMia on tullut siirrettyä emosta/koneesta toiseen ja suurin osa on mennyt jopa ilman puhelinaktivointia ja nekin, kun on pitänyt soittaa ovat onnistuneet hyvin robotin kanssa höpötellessä.

    E: Microsoftilta kysyttäessä OEMia ei tietty voi siirtää, mutta käytäntö osoittaa päinvastaista.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014
  12. L_Laffer

    L_Laffer Member

    Liittynyt:
    02.03.2009
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tämä piti jossain määrin paikkansa vielä XP:n ja jopa Vistan kohdalla, lisenssiehtoja ei valvottu niin tarkasti, mutta Seiskan myötä Microsoft on selkeästi tiukentanut otettaan. Ainoa mahdollisuus onnistua OEM-lisenssin uudelleenaktivoinnissa emolevyn vaihdon jälkeen on puhua henkilökohtaisesti Microsoftin aktivointilinjan työntekijän kanssa, jolloin "hellyttävä" tarina saattaa toimia. Itselläni on sekä työn vuoksi että henkilökohtaisesti takana noin pari-kolmekymmentä Windows 7 OEM-lisenssin uudelleenaktivointiyritystä, niistä kaksi on onnistunut, molemmat juuri henkilökohtaisen keskustelun perusteella. Loput eivät ole menneet läpi.

    Molemmissa onnistuneissa tapauksissa oli kysymyksessä ns. "hyvä tarina" eli molemmissa tapauksissa uudelleenaktivoimassa samaa erään yleishyödyllisen laitoksen lahjoituksena saamaa OEM Windows Seiskaa samoin lahjoituksena saaneeseen koneeseen jonka emolevy kärähti, vaihdettiin se ilmaiseksi ja tämä uusi emokin kärähti ennenkuin selvisi että vika oli virtalähteessä. Kaksi uutta emoa viikon sisällä, molemmilla kerroilla automaattinen puhelinaktivointi epäonnistui mutta henkilökohtaisen kontaktin jälkeen saimme aktivoitua.

    Nämä siis ainoat Windows 7 OEM uudelleenaktivointini jotka ovat onnistuneet.

    EDIT:nyt jokunen päivä myöhemmin törmäsin muissa asioissa nettiä selatessani tähän artikkeliin: http://www.zdnet.com/blog/bott/what-microsoft-wont-tell-you-about-windows-7-licensing/1514

    Kannattaa lukea. Tämä info on aika yksilelitteisen selkeää:

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2014
  13. Late X

    Late X Member

    Liittynyt:
    06.11.2015
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Voi. Samalla tavalla ku muutenki asentaisit.

    Liekkö provoa vai jotain muuta paskaa mutta kyllä ne oem-lisenssit saa aktoivoitua ihan niinkö muutki. Mulla on yks oem-seiska joka on ollu varmaan kymmenessä eri kokoonpanossa ja vaatii joka kerta puhelinaktivoinnin, sen jälkeen toimii normaalisti.

    Toi ettei oem-lisenssiä voi siirtää uuteen koneeseen on ehkä pahinta paskanjauhantaa ever tällä saitilla :D
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. Late X

    Late X Member

    Liittynyt:
    06.11.2015
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos!
     
  16. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Nyt vielä pitää vääntää tyhmälle rautalangasta. Mulla on vuonna 2011 levyllä ostettu Windows 7 home premium oem lisenssi. Se oli asennettuna nykyiseen koneeseen ja on päivitetty edelleen Windows 10:ksi. Jos ja kun nyt ostan uuden koneen, voinko käyttää tuota ostamaani Windows 7 lisenssiä ja päivittää uuden koneen sitten kymppiin tässä heinäkuun aikana. Jos vastaat "kyllä voit", niin kuinka varma olet vastauksestasi? :D
     
  17. NoBS

    NoBS Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2003
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kyllä voit 99,9% varmuudella. Itse pistin koneen uusiksi, vain koppa, näyttis ja poweri tuli vanhasta. Ja koodi kelpas, tosin vaati puhelinaktivoinnin. Pari viikkoa sitten kokosin ylijäämäosista toisen koneen, siihen sain win7 koodin broidin vanhasta HP:n pakettikoneesta. Yritin asentaa win10 suoraan, ei koodi kelvannut. Sitten kokeilin asentaa win7, taas koodi kelpas puhelimen kautta. Eipä herjannut win10 enää, meni heittämällä. Se täytyy vaan muistaa että win7 pitää olla aktivoitu ennen kuin asentaa win10.
     
    venalaine kiitti tästä.
  18. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Onko siellä nykyisin joku robotti toisessa päässä vai pitääkö ihan ihmiselle joku koskettava tarina kertoa?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Nimensä mukaan robotti eli kone, jos sen kysymyksiin ei vastaa, niin jonkin ajan kuluttua vastaa ihan oikea ihminen.
     
  20. NoBS

    NoBS Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2003
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kuten IlmoPJ totesi niin robotti, ihminen vastaa siis vain "virka-aikana", ei muistaakseni enää iltaisin eikä viikonloppuisin.
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Minulla taas on käsitys, että siellä on lähes aina joku päivystämässä ainakin englannin kielellä (yöajasta ei kokemusta) .
     

Jaa tämä sivu