Olen siis yrittänyt asentaa Windows XP:tä, mutta tuloksetta. Käytän tällä hetkellä Windows ME:tä ,joka ei taida olla sieltä parhaasta päästä. Kun asennan XP:tä, alku sujuu hyvin, mutta ensimmäisen buuttauksen jälkeen asennus loppuu ja musta ruutu tulee koneen käynnistyttyä. Ja ainut millä olen päässyt eteenpäin on ollut Windows ME:n asentaminen uudelleen. Mikä on ongelma? (Windows XP Professional)
Jotkin näytönohjaimet eivät toimi windows XP:n asennuksen aikana oikein. Asennuksen jälkeen oikeilla ajureilla ne kyllä alkavat toimimaan. Jos näyttää siltä että ratkaisua ei löydy, lainaa vaikka kaverin näytönohjainta (toivottavasti erilainen kun omasi) ja kokeile asentaa sen avulla. Jos onnistuu, asennuksen jälkeen vaihdat omasi takaisin paikalleen. Ainakin jotkin Geforce 2 MX 200/400 näytönohjaimet eivät toimi XP:n asennuksen aikana. Merkkejä en muista.
Joo mulla oli tommonen GeForce 2 MX mutta nyt on GeForce Ti 4200 128mb. Eikä auttanut mitään kun koitin asentaa uudestaan.
minulla oli vastaava ongelma ja jouduin disabloimaan asennuksen ajaksi emolla olleen äänipiirin. asennuksen jälkeen sain asennettua oikeat ajurit, mutta asennus kaatui aina mustaan ikkunaan
Koneen biossista disabloit, jos siis sinulla on emolla oleva integroitu äänikortti. Yleensäkkin, jos käyttiksen asennus takkuaa niin kannattaa karsia kaikki ylimääräiset kortit sun muut pois ja yrittää ihan yksinkertaisella kokoonpanolla. Samoin biossista disabloida kaikki integroidut ominaisuudet joita saattaa olla esim äänikortti, verkkokortti, modeemi. Näytönohjainkin voi olla integroitu, mutta sitä et voi disabloida jos sinulla ei ole toista näytönohjainta. Jos tämän jälkeen asennusonnistuu niin sitten vain yksitellen otat taas ominaisuudet ja kortit käyttöön.
Jep, tommonen integroitu äänikortti löytyy. Voiko XP:tä asentaa ME:n päälle tai jotenkin että ei tarvitsisi formatoida kovoo?
XP.een voi päivittää tai asentaa puhtaasti uutena käyttiksenä. Eli ME:een päälle voi päivittää, mutta päivityksessä jää aina vanhaa tauhkaa entisestä käyttiksestä, jolloin levytilaa mene pikkasen enemmän. Päivityksessä taas säilyy kaikki sovellukset ja asetukset, joten se on helpompi tapa. Parhaan tuloksen saa kuitenkin uudelleen asennuksella.
Nonih, koitin asentaa sitä XP:tä "OnChip Sound" disabloituna, ei onnistunut: 1. Windows kopioi asennus tiedostot onnistuneesti 2. Tarkasteli konetta 3. Buuttasi koneen 4. Tuli valikko, jossa kysyttiin jatketaanko asennusta 5. Näytön alareunaan tuli edistymispalkki ja teksti "Jatketaan Windowsin asennusta" (tms.) 6. Tuli se XP:n käynnistyskuva jossa on windowsin logo ja siinä liikkuu se palkki 7. Näyttö meni mustaksi ja jäi siihen Mitäs sitten koitetaan?
Eli eli.. Tässä yleispätevä ohje millä XP asennetaan tyhjälle osiolle korvaten aiempi windowsin asennus. (Paras ja vähiten harmaita hiuksia tuova tapa) C-asemalla olevat tiedostot poistetaan, joten varmuuskopiointi on tarpeen. Oletuksena ohjeissa on, että koneellasi on vain yksi käyttöjärjestelmä, ja se on asennettu C-osiolle. 1. Tee varmuuskopio tärkeistä 'C-osion' tiedoista. 2. Käynnistä tietokone Windows XP:n bootti-CD:llä (asennuslevy). 3. Seuraa asennusta. Kun voit valita osion, mille asennetaan, poista koko sen hetkinen 'C:n' osio. _ÄLÄ_ tee korjaus/päivitysasennusta, _ÄLÄkä_ asenna toisen käyttöjärjestelmän rinnalle/viereiselle osiolle. 4. Luo 'C:n' osio uudelleen. 5. Asenna XP juuri luomallesi osiolle. Jos asennuksessa ilmenee yhä ongelmia, kytke biosista kaikki integroidut ominaisuudet pois päältä. (mahdollinen äänikortti, näytönohjain, modeemi, verkkokortti jne..) Samoin poista kaikki lisäkortit näytönohjainta lukuunottamatta ja yritä uudestaan. (Myös ainakin jotkin Geforce 2 -näytönohjaimet ovat pimeinä asennuksen aikana, lainaa vielä kaverilta toisenlainen näytönohjain ja kokeile uudelleen ennen kuin heität pyyheen kehään.) Ohje ei ole aivan tarkka vaihe-vaiheelta kuvaus, sillä en nyt viitsi asentaa XP:tä tämän vuoksi uudelleen ja muistikuva on hiukan hämärä.. Ja _OMALLA_ vastuulla tietenkin..
Eli siis toisin sanoen format c:tä? Kokeiltiin me sitäki (ei kyllä ollut se äänikortti disabloituna), pitää kai koittaa, ei oikeen toi formatointi innosta . Kovoa ei ole osioitu, joten oisko mahdollista, että tekisin jotenkin d-aseman ja siirtäisin sinne varmuuskopiot? (Partition Magic?, eheytys?, siinä ennakkoaavistukseni)
Se että kannattaako kiintolevy osioida, riippuu sen koosta. Yleensä osiota kuitenkin on enemmän kuin yksi. Sopiva osioiden määrä on 2-5 kiintolevyn koosta riippuen. Suurempi määrä osioita hankaloittaa tietokoneen käyttöä jo käyttäjänkin kannalta. Eri asia on kuinka helposti osiointi onnistuu, sillä joudut pienentämään nykyisen osion kokoa saadaksesi tilaa jatko-osiolle. Tietenkin jotkin kaupalliset partitiointiohjelmat hallitsevat tämän toimenpiteen, mutta dosin fdisk ei sitä osaa. Jos saat asennettua XP:n koneellesi, sen kautta voit helposti muutella osioiden kokoa/luoda uusia osioita Jos uskot vian olevan pohjalla olevassa ME:ssä, etkä halua poistaa osiota/formatoida, voit kokeilla poistaa Windows-hakemiston dos-tilassa käynnistyslevykkeen avulla (deltree windows) ja aloittaa xp:n asennuksen sitten alusta. Tämä menee kuitenkin vähän 'kikkailuksi' enkä voi suositella keinoa ellet ole varma, että osaat asentaa/saat apua asennukseen, jos jokin meneekin pieleen. Itse ottaisin joka tapauksessa tärkeimmistä tiedostoista varmuuskopiot ihan aluksi.
tuli mieleen että ethän vaan käytä monitorina TV:tä minulla on yksi PC video käytössä ilman normaali monitoria ja huomasin sitä asentaessa että XP disabloi oletuksena TV outin. Mutta tämä nyt ei varmaankaan koske sinua.
Mullaki on ollu ongelmia asentaa tää XP.. Ja jos muistan oikein niin tää Xp ei suostu asentuun dos tilassa? Muistaakseni tuli joku teksti että "Cannot run DOS-mode" tjsp.. Ja sitte taas kun käynnistää asennuksen Windows ME:een kautta niin käy juuri niin että asennus pysähtyy mustaan ikkunaan.. Vaikka ittelläni ei oo mitään integroituja osia, yritin myös ilman äänikorttia.. näytönohjain on Geforce-ti4200.. Ei voi taas muuta sanoo ku että HYVÄ MICROSOFT!!
Windows XP kannattaa nimenomaan asentaa suoraan koneen käynnistyessä CD-levyltä (ns. bootti-CD). Tämä onnistuu, kun bios -asetuksista vaihdetaan ensimmäiseksi boottaavaksi laitteeksi CD-rom -asema. Asennus ei onnistu mistään dos-tilasta eikä käytännössä välttämättä myöskään edellisestä w95/98/ME -järjestelmästä käynnistettäessä. Sensijaan NT/2000 -järjestelmän päälle asennettaessa ei pitäisi olla suuria ongelmia. Mikäli asennus entisen käyttöjärjestelmän päälle ei onnistu myöskään bootti -CD:ltä, kannattaa C-osio poistaa ja luoda uudelleen XP:n asennuksen alkuvaiheessa (kuten jo sanottua). Tämä on muutenkin suositeltavaa, sillä asennus 'puhtaalle pöydälle' on aina varmempaa ja yleensä vie myös vähemmän tilaa. Miinuspuolena tietysti on tarpeellisten tiedostojen varmuuskopiointi pois C-asemalta ja se, että kaikki ohjelmat täytyy asentaa uudelleen. Monesti tämä on kuitenkin kivuttomin ja nopein keino, vaikkei siltä kuulostaisikaan.
Oon yrittänyt asentaa XP:tä formatoidulle kovalevylle, mutta ei siis onnistunut. Asentaessa oli kyllä OnChip Sound enabled (en tiennyt siitä silloin mitään). Pitäs kai yrittää uudelleen, mutta en haluais formatoida kovoo. Eheytin kovalevynkin tänään, kesti 10 tuntia
Joopa joo... Yritin asentaa XP:een nyt tyhjälle C:asemalla niin että käynnistin koneen uudestaan xp:een levy asemassa... MUTTA... Asennus ohjelma tarkistaa tai käy läpi siinä alussa koneen osat ja sitten tulee teksti "open windows" tai jotain siihen suuntaan, mutta taas kerran siihen jämähtää... Koneessa ei oo mitään integroituja osia ja kokeilin myös ilman äänikorttia... Se on vähän vaikeeta disabloida verkkokortteja ja muita kun ei siitä oikeen ota selvää missä on mikäkin siä biossissa..
"Koneessa ei oo mitään integroituja osia.." Jos ei ole, niin eipä niitä sieltä biosista voi kytkeä silloin pois päältäkään Emolevyn mukana tulleessa ohjekirjasta näkee onko emolla integraatioihmeitä ja jos on, niin siitä näkee myös miten ne kytketään pois päältä. Perusperiaate on, että Enabled=kytketty ja Disabled=pois päältä. Myös 'Auto' tarkoittaa kytkettyä, eli sekin pitää vaihtaa toiseksi. Ja tosiaan ne lisäkortit. Jos asennus kaatuu, kannattaa tosiaan ruuvata kaikki muut kortit irti koneesta lukuunottamatta sitä mihin se näyttökaapeli kiinnitetään. Myös ylimääräiset kiintolevyt/CD-rom ym. laitteet kannattaa kokeilla irroittaa. Jos asennus löytää aiemmin asennettuja windowsin osia ennen jumiutumistaan, tarkoittaa tämä, että C-osiota ei ole kunnolla tyhjennetty (formatoitu) tai sitä, että jollakin muulla osiolla kuin 'C' on/on ollut jokin windowsin versio asennettuna. 'Opening Windows' voi kuitenkin tarkoittaa ihan hyvin myös sitä, että asennusohjelma käynnistää jo jonkin asentamansa osan, ja jos kaikki ei ole kohdallaan, kone saattaa hyvinkin kaatua tässä vaiheessa. Kuten myös pariin kertaan todettua, kannattaa se näytönohjain vielä kokeilla vaihtaa asennuksen ajaksi, ennen kuin kiikuttaa koneen huoltoon - jos kaikki muu on jo mielestäsi kokeiltu.