1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

W7 -> W10 ja selainsovellukset eivät toimi oikein

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi AaIiGee 03.12.2018.

  1. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Päivitin yli vuoden käyttämättömänä olleen pöytäkoneeni W7:stä W10:een, mutta nyt kaikki selainpohjaiset sovellukset eivät toimi oikein etenkään Firefoxilla. Edgellä sivut sen sijaan toimivat paremmin, mutta sitäkin käyttäessä on muistaakseni tullut joitain ongelmia eteen. Ongelma on siinä, että osa kuvista jää latautumatta ja esim. kirjautumiskentät eivät näy kunnolla.

    Ensimmäisissä kuvissa on samat kohdat sivuista sekä Edgellä että Firefoxilla katsottuna. Viimeinen esimerkki on Cubase 9.5 äänitysohjelman mixeri sellaisena kun sen pitäisi näkyä ja miten se minulla näkyy. Mikä kumma tällainen ongelma voi olla, onko asennuksessa jäänyt joku palikka uupumaan? Ei kai tämä näytönohjaimesta voi johtua (sen ajuri on päivitetty)?

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Nuo päivitykset, etenkin noin suuri kuin Win7 -> Win10 saattaa aiheuttaa ohjelmien toimimattomuutta. Niissä tapauksissa ohjelma kannattaa asentaa uudelleen.
    Näin on ainakin minulle käynyt muutamien ohjelmien kanssa.
     
  4. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kiitos vastauksesta! Asensin Firefoxin nyt uudelleen, mutta tulos on edelleen sama. Cubasen asensin koneelle vasta W7 -> W10 -päivityksen jälkeen.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Minusta vaikuttaisi, että kyse on Firefoxin asetuksista. Esimerkiksi nuo kirjautumisjutut eivät avaudu, jos javascript on estetty. Onko käytössä joku lisäosa tai mahdollisesti private browsing?
     
  6. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kiitos edelleen jeesistä, Javasta on valittuna "Enable Java content for browser and Web Star applications". Firefoxin plugarit näkyvät kuvasta ja private browsing ei ole käytössä.

    [​IMG]
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    "Java" on eri asia kuin "JavaScript". Tarkista, ettei javascript ole estetty Firefoxin asetuksissa:

    Kirjoita Firefoxiin osoitteeksi about:config
    Aukeaa varoitus. Lupaa olla varovainen ja jatka.
    Kirjoita (tai kopioi ja liitä) Etsi-riville javascript.enabled

    Kyseinen rivi aukeaa ja sen tilan pitää olla oletus ja arvon true
    upload_2018-12-3_22-59-41.
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,834
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    93
    Sanoisin että johtuu ongelmat javan ja silverlightin luonnollisesta poistumasta. Npapi-lisäosat happanivat tämän vuoden alussa lähes kaikilla selaimilla. Ainut selain missä molemmat edelleen toimivat taitaa olla IE ja firefox esr:n 52-buildi:

    https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/52.0esr/win64/en-GB/

    Edit: Cubasen ongelmat voisivat johtua vaikka puutteellisista näyttiksen ajureista, foorumit ovat ainakin täynnä siihen liittyvää ongelmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2018 klo 15.18
  9. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Tein esittämäsi tsekkauksen 1pertti ja kaikki kohdat ovat samoin kuin kuvassasi.

    Lettas, en ihan hahmota mitä ajat takaa viitatessasi Javan ja Silverlightin luonnolliseen poistumaan? Kyllähän nuo Garmin connectin sivut toimivat vallan mainiosti kannettavaltani Firefoxilla. Intuitio sanoo, että Cubasen ja Firefoxin ongelmat liittyvät toisiinsa. Käytin Cubasea ja Firefoxia ennen läppärillä ja molemmat toimivat OK. Näyttiksen ajuri on päivitetty enkä oikein tiedä mistä siltä puolelta voisi lähteä etsimään vikaa.
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,834
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    93
    Jos nettisivun appi toimii selainjavalla, silverlightilla tai jollain muulla npapi-lisäosalla, mikään moderni selain ei niitä enää tue. Jos läppärissä on tuoreimmat selainten versiot ja sillä toimii, syy ei ole sitten siinä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Muuten sellainen huomio jos Firefox on jotenkin päivityksessä rikkoontunut niin, ei sen poistaminen ja uudelleen asennus korjaa vikaa.
    Koko selain pitäisi palauttaa default asetuksiin ensin, nyt vaan en sitä osaa sanoa miten, koska itselläni se ei nyt ole käytössä. Netistä löysin seuraavan ohjeen: https://support.mozilla.org/fi/kb/firefoxin-palauttaminen-lisaosat-poistetaan

    Ymmärrän että ongelmat ovat 7 -> 10 päivityksen peruja, niin siinä tapauksessa saattaisi olla viisainta tehdä kympin asennus täysin puhtaalta pohjalta, siis puhtaana asennuksena, ei päivityksenä.
    Kympin uudelleen asennus menee ilman tuoteavaimen antamista jos kone kerran on aktivoitunut kympille.

    edit: oletko kokeillut miten IE11 toimii. Se löytyy ohjelmavalikosta "Windowsin apuohjelmat".
    Se tukee vielä noita vanhoja java ym.toimintoja, mitä muut ei enää tue.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2018 klo 17.39
  12. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Tein Firefoxille tuon virkistyksen, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Sitten kokeilin IE11:sta, ja kappas, lähes yhtä heikosti toimi kuin Firefox, tosin muutama yksityiskohta enemmän latautui sillä. Tästä voi kai päätellä, ettei vika ole Firefoxissa vaan jossain selaimien käyttämässä elementissä? Mutta mikä on selaimien ja Cubasen välinen yhteys? Käyttääkö Cubase selainta "pohjana"? Siellä ongelmat tuntuvat oleman erityisesti "pop-up-sivuissa".

    Kuinka harmiton toimenpide tuo W:n puhtaana asentaminen on; huuhtoutuuko siinä jotain oleellista mukana?
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Minulla on Firefox ESR 60.3.0 ja sillä esimerkiksi kirjautumissivut toimivat ongelmitta, kunhan scriptit estävä lisäosa ei ole päällä. "Kirjautumissivulla" tarkoitan sellaista kuin tuo Garmin tai esimerkiksi tämä, jonka vasen puoli jää tyhjäksi, jos javascript on estetty:
    http://www3.vectorworks.net/webinar...m_medium=email&utm_content=3dsitemodeling0824

    Firefoxin ponnahdusikkunoiden estovalinnalla ei ole vaikutusta edellä kuvatussa tapauksessa.

    Kun Fifefoxin poistaa ja asentaa uudelleen, se ei tule täysin uutta asennusta vastaavaan tilaan, vaan hakee vanhasta profiilikansiosta kirjainmerkkien ja vastaavien lisäksi myös käyttäjän tekemät aiemmat asetukset. Jotta tältä välttyisi, pitää Firefoxin poistamisen jälkeen poistaa myös vanha profiilikansio, joka löytyy sijainnista:
    C:\Users\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

    Jos haluaa asentaa Firefoxin uudelleen varmasti täysin perusasetuksin, kannattaa ensin poistaa vanha asennus normaalilla tavalla Windowsin Ohjauspaneelin Poista asennettu ohjelma -toiminnolla ja sen jälkeen poistaa vielä tuo koko Firefox-kansio em. polusta C:\Users\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox
    AppData-kansio on normaalisti ilmeisesti piilotettu, joten sen saamiseksi näkyviin täytyy Kansion asetuksissa ensin laittaa valinta kohtaan Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.

    Jos Firefox ei tämän jälkeen uudelleen asennettuna toimi oikein, on vika jossain muualla kuin Firefoxin asetyksissa.

    Muokkaus. Nyt kun luin tuon aloittajan edellisen viestin uudelleen vähän tarkemmin, niin sehän jo kertookin, ettei ongelma ole yksin Firefoxissa.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Se poistaa kaikkien ohjelmien asennukset, joten ne pitää asentaa uudelleen. Samoin kaikki tärkeä oma data pitää ottaa talteen, ettei häviä kuin tuhka tuuleen.
    Asennus pitää tehdä "Mukautettu" muodossa, jossa koko käyttöjärjestelmälevyn osiot poistetaan ja aletaan asennus täysin tyhjälle osioimattomalle levylle.

    Siksi lähdin aikaisemmassa viestissäni tuota ehdottelemaan, koska firenfox ei ole ainoa ongelma koneella kirjoittamasi mukaan.

    Asennusmedian voi ladata Microsoftin sinulta.
     
  15. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Jaa a, aika savotta olisi edessä joten katsotaan nyt vielä ottaako Steinbergin Cubase supportti asiaan mitään kantaa. Pahaa pelkään, että viittaavat vain W10-ongelmaan...
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
  17. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kiitos, listauksen mukaan viimeisin varmasti sopiva versio olisi Windowsin 1803 / Redstone 4, mutta ei tuolla tukifoorumilla ole juuri valitettu toimimattomuudesta. Cubase toimi myös mainiosti vielä 27.11. kannettavalla, josta siirsin sen pöytäkoneelle. Yleensä yhteensopivuusongelma Windows päivityksissä tulee äänisoftien kanssa, kuten kevään Windows-päivityksen yhteydessä kävi. Ja edelleen jää tuo selaimien kanssa oleva ongelma.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    1809 päivitys julkaistiin vasta n.kuukausi sitten ja ei ole ehtinyt varmaan vielä päivittyä kaikille. Osalla käyttäjiä saattaa olla vielä 1803 käytössä.
     
  19. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Soitin Microsoftin tukeen, huh huh... Oli aika monotooninen keskustelu joka ajautui hokemaan päivitä bios… Oli sitä mieltä, että vuodelta 2014 peräisin oleva bios voi olla liian vanha W10:lle. No, kannettavani on tuota vanhempi ja W10 sekä muut ohjelmat toimivat kuten pitääkin. Tuntui kaukaa haetulta vakiovastaukselta vai mitä mieltä olette?

    Toinen ohje oli että päivitä kaikki ajurit, koska W10 ei tunnista vanhimpia ajureita. Mutta miten tuo käytännössä tehdään, miten löytää kaikki laitteen ajurit? Onko tällainen ohjelma esim. hyvä? Entä löytyykö hommaan ilmaisia ohjelmia? Tosin en kyllä ihan ymmärrä miten tämä voisi johtua muusta kuin näytönohjaimen ajurista, joka on siis päivitetty...
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,165
    Kiitokset:
    1,089
    Pisteet:
    223
    En oikein uskoisi että homma on tuosta kiinni. Kakkosmasiinassa tällä hetkellä bios vuodelta 2010 ja mitään ongelmaa ei ole esiintynyt.

    En lähtisi kovin herkästi noita ajureita päivittelemään kolmansien osapuolien avustamana. Win 10 tai näytönohjaimen valmistajan ajurit ovat yleensä toimineet.

    Olisiko mitenkään mahdollisuutta kokeilla Chrome-selainta? Saisi hieman vertailupohjaa. Tuo vain tilapäisesti kirjanmerkit tämänhetkisestä selaimesta.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Älä misään nimessä käytä vaan tuota ohjelmaa jonka linkkasit, siitä ei välttämättä hyvää seuraisi.
    Jos tietäisin tarkaan, mikä kone sinulla on, niin voisi tarkistaa, mitä bios päivityksiä sille on tullut.
    On täysin mahdollista, että se voisi korjata tilanteen. Biosseihin tehdään mikrokoodi ongelmien korjaavia ja uusien laitteiden soveltuvuuspäivityksiä.
    Kyllä varoiksi voit näytönohjaimen ajuripäivityksenkin tehdä, kun ne ovat helppoja pikku juttuja kokeilla.

    Tuosta DRIVER REVIVER ohjelmasta varoitan vielä.

    Ei biossin ikä yleensä ole ongelma, vaan merkittävää on, mitä korjauksia siihen on tehty.
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2018 klo 11.42

Jaa tämä sivu