1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Voiko läppärini näytönohjaimen vielä pelastaa vai pitääkö ostaa uusi?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi voikka 27.02.2017.

 1. voikka

  voikka Member

  Liittynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikkäs Läppärini on Saksasta ostettu schenkerin kustomoitu peli kannettava XMG p502 mallia, jossa barebonena on Clevo p150em, prosessori intel i7-3630qm, näyttis integroidun intel HD 4000 lisäksi AMD radeon hd 7970m ja käyttöjärjestelmänä windows 7. Näytönohjaimen ajurit olivat uusimmat mitä koneen valmistajalla on tarjota tähän läppäriin.

  Jo jonkin aikaa sitten yritin läppärilläni pelata Witcher 3:sta minimiasetuksilla. Valitettavasti en päässyt main menusta pidemmälle videoasetusten muokkaamisen jälkeen, nimittäin kun palasin main menuun meni pari sekuntia ja ruutu meni kokonaan mustaksi. Tämän jälkeen kun yritin käynnistää konetta windows jäätyi logon ilmestyessä ennen kuin on kunnolla käynnistynyt. Käynnistyksen korjauksen jälkeen windows kykeni käynnistymään, mutta ei tunnistanut enää AMD:n näytönohjainta ja device manager sanoi "device could not start (code 10)".

  Näytönohjain on putsattu asiallisesti eikä siinä näyttäisi olevan mitään selkeitä vaurioita. Olen kokeillut ajureiden puhtaasti asentamista DDUn ja CCleanerin kanssa ja myös koko kiintolevyn formatointia ja windowsin uudelleen asentamista ennen ajureita. Olen kokeillut viimeisimpiä ajureita sekä AMD:ltä että koneen valmistajalta ja myös koneen mukana tulleita (windowsin uudelleen asennus kokeiltu myös joka välissä). Uudemmat ajurit ovat aiheuttaneet saman ongelman, kuin witcherin peluuyrityksen jälkeen. Koneen mukana tullella levyllä olleet ajurit ovat toimineet parjaiten tähän mennessä. Windows käynnistyy normaalisti ja windows tunnistaa näytönohjaimen eikä mitään pitäisi olla pielessä, mutta selkeästi AMD:n näytönohjain ei kuitenkaan ole käytössä ja Catalyst Control Centeriä avatessa tulee ilmoitus "Catalyst Control Center: host application has stopped working". Eli CCC ei toimi minkä seurauksena ilmeisesti myöskään Switchable Graphics ei ole käytössä, minkä seurauksena kone ei tajua ottaa AMD:n näytönohjainta käyttöön esimerkiksi pelien kanssa. Muuten läppäri toimii ihan hyvin ja normaalisti pelkillä intelin integroidun näytönohjaimen ajureilla.

  Onko vielä jotain mitä voisi kokeilla näyttiksen tuomiseksi eloon vai kannattaako luovuttaa? Voiko vika olla jossain muualla kuin näyttiksessä?

  Kaikkein tärkein kysymys: Voiko olla mitään apua, jos saan ostettua ja asennettua uuden 7970m näytönohjaimen?

  Jos on mitään toivoa, että uusi näytönohjain toimisi aion kokeilla sitä (ellei selkeästi ole tehtävissä jotain nykyiselle). Olen vihdoinkin löytänyt mistä sellaisen voisi ostaa sopuhintaan uutena luotettavalta yhtiöltä. Heillä ilmeisesti on niitä enää vain yksi kappale jäljellä enkä usko heille tulevan niitä enää lisää, kun on sen verran vanha näytönohjain. Asialla olisi siis hieman kiire.

  Jos on tarpeen annan lisäinfoa tietojeni ja taitojeni puitteissa.

  Kiitoksia jo etukäteen kaikista vastauksista!
   
 2.  
 3. Persjalka

  Persjalka Active member

  Liittynyt:
  07.06.2011
  Viestejä:
  1,702
  Kiitokset:
  371
  Pisteet:
  93
  Siinäpä onkin melkoinen purkaminen että saa läppärin näyttiksen vaihdettua,ja jonkin verran kolvaamista.
   
 4. voikka

  voikka Member

  Liittynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siis kyseessä on näitä kasattavia läppäreitä tyylillä alienware ja on suunniteltu sillee et voi halutessaan upgradee. Ei ole siis mistää gigantista ostettu acerin läppäri. Helposti saa otettua tuon dedicated näytönohjaimen ulos ja olen muutaman kerran jo ottanutkin (muunmuassa putsausta varten) eikä se siis ole ongelma. Muutamalla ruuvilla on kiinni ja sen päällä muutamalla ruuvilla heat sinkki. Ei sen kummempaa.
   
 5. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,346
  Kiitokset:
  422
  Pisteet:
  143
  Ebaysta jos löytää toimivan niin mikäs siinä, toki kun katselet nykyisen koneen myynnin aikaisia kasausosia näyttiksien jne customointipuolelta, että mitä tukee niin voihan sinne jonkun toisenkin kortin, noissa rajoissa koettaa, muitakin jos uskoo että tuurihaukka on toimivuuden puolelta mukana
   
 6. voikka

  voikka Member

  Liittynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Saisihan tuohon läppäriin foorumeiden mukaan geforce gtx 980m:n halutessaan pienen kikkailun jälkeen.

  Oliko mitään hajua siitä, että korjaisiko uusi näytönohjain tilanteen vai jatkuisiko se vain samanlaisena uuden näytönohjaimen kanssa? Kuulostaako tilanne siltä, että vika olisi fyysisesti näytönohjaimessa?
   
 7. voikka

  voikka Member

  Liittynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ostin sen uuden näytönohjaimen ja kaikki ongelmat korjautui.
   

Jaa tämä sivu