1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Viruksista

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi salora 20.07.2004.

 1. salora

  salora Regular member

  Liittynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  263
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Koneeni kaatuu silloin tällöin, ohjelmat jumittavat paikalleen ja media playeri ei toimi. Nortoni ei ole löytänyt mitään koneelta kuukausiin, vaikka päivittää viruksia koko ajan. Imin AVG:n antivir-ohjelman, joka löysi välittömästi pari troijalaista koneeltani. Missähän syy tähän mahtaa olla? Kaikki lähti liikkeelle siitä, että käytin järjestelämn palutusta koneessani ja menin typeränä pakkaamaan vielä c-aseman tiedostot. Järjestelmän palautusta käytin, koska olin ensin ýrittänyt eheyttää pirstaloituja tiedostojani. Kone meni aivan sekaisin tästä. Asensin muutama päivä sitten xp:n uudestaan vanhan päälle ja kone on ollut ehkä pikkaisen paremmin toimiva, mutta ei toimi kuitenkaan niinkuin ennen. Esim. jotkin ohjelmat jumittavat edelleenkin, media player saattaa lakata toimimasta välillä ja kone sulkeutuu todella hitaasti, yrittää sulkea ohjelmia, jotka eivät vastaa ja jotka eivät ole edes olleet päällä. Mystisiä tapauksia, löytyykö apuja?
  Myös avatessani koneen on kone sekaisin. Messengerin pitäisi käynnistyä heti, mutta siihen menee noin neljä minuuttia, enkä pysty käyttämään nettiä, ennenkuin messengeri on päällä. Järki tahtoo mennä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2004
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Formatoi kovalevy ja asenna käyttöjärjestelmä puhtaalle levylle, varmuuskopiot kaikeasta tärkestä aluksi.
   
 4. neptunus

  neptunus Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  157
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo toi formatointi ei ois varmaan huono idea.....
   
 5. vaaris

  vaaris Guest

  XP uusiksi, siis täysin puhdas asennus!

  Huh kun kuulosti karmeelle -> meni ihan iho kananlihalle...
   
 6. salora

  salora Regular member

  Liittynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  263
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mikähän helvetti tossa järjestelmänpalautus-modessa on, kun se on muillakin aiheuttanut ton kyseisen reaktion koneeseen? Windows rules.
   
 7. DVDR(W)

  DVDR(W) Guest

  Kannattaa kääntää se pois päältä. Tällaista tapahtuu jos se on päällä:

  Sinun koneella on virus.exe, jonka virustutkasi löytää ja mahdolllisesti tuhoaa. Nyt kuitenkin taustalla pyörivä järjestelmänpalautus systeemi tallentaa sen exe-tiedoston piilossa olevaan kansioon kovalevylle. Eli virus on edelleen koneellasi. Taas kun skannaat koneen niin hyvä virustutka kyllä löytää tämän tiedoston, mutta ei voi tuhota sitä, mutta voi esim uudelleen nimetä sen. Virus on jälleen vaaraton. Kestää taas hetken ja sama virus löytyy sieltä kansiosta kiitos järjestelmänpalautuksen :) Eli kannattaa ainakin kytkeä se pois päältä jos löytää viruksen ja haluaa päästä siitä eroon lopullisesti :)
   
 8. salora

  salora Regular member

  Liittynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  263
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo, olen kyllä poistanut ton järjestelmän palautus-osion koneelta kokonaan, joten se ei varmaan silloin voi vaikuttaa tuohon edellä kuvailemaasi? Virustutkani on muutenkin löytänyt vain yhden kerran nuo pari troijalaista koneeltani. Ei huvittaisi millään lähteä formatoimaan myllyä, on jo pari kertaa tullut tehtyä ja tällä hetkellä koneella on jo aikaspaljon matskua, mitä pitäisi varmuuskopioida..Tosin pakko kai se on jossain välissä..Aargh. Tosin kevennykseksi voin laittaa kaverini toilailut. Hän oli käyttänyt konetta netissä nyt parin vuoden ajan ilman mitään suojaa. Hän kyseli minulta mikä voisi olla syynä netin hitauteen, ja kerroin hänelle, että syynä on varmasti paska koneella. Hän ei uskonut aluksi viruksiin koneellaan ja paremman puutteessa käskin hänen imaista Ad-awaren ja AVG:n itselleen. Ad-aware löysi masiinasta 300 erilaista ohjelmaa ja kansioita, viruksia oli vajaa 800. Että semmoista.
   
 9. salora

  salora Regular member

  Liittynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  263
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tehtävienhallinnasta löytyy koneelta system.exe, joka ainakin googlettamalla osoittautuu security riskiksi. Miten tämän voisi poistaa koneelta? Pelkästään prosessin lopettamalla se palaa käynnistyksen jälkeen aina omalle paikalleen, Käynnistä->Etsi->system.exe ei löydä koneelta mitään, paitsi Windowsin oman Temp-kansion oman systemosion. Eikä piilokansioitakaan löydy. On kooltaan 3800 kilotavua.
   
 10. neptunus

  neptunus Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  157
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  avaas ohjauspaneelissa Kansion asetukset ja laita päälle: Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot

  Ja myös ota pois ruksi kohdasta: piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot (suositus)

  Nyt pitäs näkyä kaikki töhnä mitä siellä on...

   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2004

Jaa tämä sivu