1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videokameran hankinta pulma (JVC GR-D23)

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi mikko51 19.05.2005.

 1. mikko51

  mikko51 Guest

  Elikkä olisi tässä videokameran osto edessä... Mutta huomasinhan minä yhtäkkiä, etten näistä(kään) vempaimista tiedä enää mitään.
  Eli tuollaista GR-D23 mallista JVC:n kameraa ajattelin, mutta tuli mieleen muutama kysymys. Pystyykö tällä videokameralla ottamaan ns. normaaleja kuvia, niinkuin digikameralla? En älynnyt tuoteselostuksen termeistä niin paljoa, että olisin huomannut tätä juttua. Sitten toinen juttu oli se, että videokameralla nauhoitetaan siis "vanhanaikaisesti" kasetille, mutta onnistuuko videoiden siirtäminen myös suoraan koneelle?
  Videokameran hintaluokka on ~400€, joten ei mikään markkinoiden kallein vekotin(?). Onko kellään kokemusta kyseisestä vempaimesta? Videokamera ei tule mihinkään ammattikäyttöön, vaan sillä olisi tarkoitus mm. ikuistaa juhlia, matkoja... Joten tuon videokameran tason pitäisi varmaankin riittää tällaiseen tarkoitukseen, koska siinä on 16xoptinen zoom ja 700xdigitaalinen zoom?
  Mikäli tässä videokamerassa ei ole tuota normaalin kuvan otto systeemiä, niin laittakaahan linkkiä vastaavan hintaisiin laitteisiin, joissa tämä mahdollisuus on, mikäli viitsitte.
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  GR-D23 mallissa ei näytä STILL kuvien ottoa olevan.
  GR-D230 mallissa on (reilusti kalliimpi).
  Tuohon digitaalisen zoom:in numeroihin ei kannata paljoa tuijottaa.
  Eli noi DV kamerat nauhoittaa sen materiaalin digitaalisena sille nauhalle joten onnistuu siirto suoraan tietokoneelle Firewire kaapelilla ja sopivilla ohjelmilla. Vanhojen kotivideoiden digitointi ei tuolla kameralla ainakaan onnistu kun kuvaa ei voi kierättää tuossa kamerassa kameran kautta (eikä siinä ole mitään sisääntuloja videolle, eli koneella editoitua materiaalia ei saa kameralle takaisin)
  Melkein suosittelen erillisen digitaalikameran ostoa kaveriksi. Kuvanlaatu kun on parempi ja tod näk halvemmaksi tulee ostaa molemmat kuin yhdistelmä.
   
 4. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Oletko mitään muita merkkejä katsellut? Esim. Canonilla on kanssa ihan päteviä kameroita, eikä ole hinnalla pilattuja. Panasonic on kanssa hyvä, tosin siinä maksaa myös se merkki.
  Jos mahdollista, osta kamera jonka Firewire-portti on kaksisuuntainen, jotta saat tarvittaessa videon tietokoneelta takaisin DV-nauhalle.
  Ja jos löytyy nurkista vanhoja VHS-kasetteja, jotka tekisi mieli saada digitoitua, silloin kannattaa katsella kameraa, jossa on AV-in.
  Suosittelisin katsomaan Canonin nettisivuilta. Valikoimaa ainakin löytyy. Ja tosiaan, tuo digizoom kannattaa unohtaa, sillä ei tee mitään ja kannattaa still-kuvia varten ostaa erillinen digikamera, videokamera on videota varten, ei still-kuvia.
   

Jaa tämä sivu