eli mites tää kone kellottuu... (huomhuomhuom: turha ruveta vikisee että osta se ja se osa, ei maksa kuin 100€, tyhjästä on paha nyhjästä) eli tässä näitä jotain speksejä, en tiiä mitä pitäs tuohon tietää, enkä oo ennen kellottanu joten tästäpä näitä. memory bus: 133mhz DRAM:FSB ration 4:3 memory modules: DIMM1: kingston K 521mb pc3200 DDR SDRAM DIMM2: infineon 256mb (everest ei kerro tuon enempää tästä :S) memory clock: 166Mhz Video adapder: Sapphire radeon 9200 SE CP name Intel Celeron 2.4Ghz (northwood-128) CPU clock 2400MHz CPU multiplier 24x CPU FSB 100Mhz tuossapa noita, tarviiko tuohon jotain muuta tietoo? mitä tuosta kannattaa / kannattaako mitään kellottaa? Hakisin siis hieman lisää potkua koneeseen mahdollisimman riskittömästi. Mistä ois hyvä alottaa ja miten...?
Ensin kannattaa katsoa prosessorin lämmöt vakiona. Jos käy kuumana, niin ilman uutta jäähyä ei kannata. Prossun kerroin on varmaankin lukittu, joten helpoiten onnistuu FSB:tä nostamalla. Muistin FSB kerroin kannattaa laittaa 1:1 jolloin kellotetaan pelkkää prosessoria, ei muisteja. Tällä hetkellä muistit toimivat 1,3 (prosssu 100 ja muistit 133) kertaisella nopeudella verrattuna prosessoriin, eli muistin kertoimeksi 1. Vakiomuisteja ei kannata kellottaa, siinä on aina omat riskinsä. Pikkuhiljaa prosessorin FSBtä nostamalla ja lämpöjä katsomalla (rasituksessa) saat nähdä mitä kestää ja kuinka vakaa se on. Eikös nuo Celeronit kellottuneet ihan hyvin?
eli tämmöset lämmöt on motrherboard: 31c CPU:36C AUC33C ja nämä työpöytä käytössä, tarvitseeko tuohon tietää rasituslämmöt myös? voiko nuo jollain ohjelmalla testata vai pelaa vaan jonkun aikaa aja tsekkaa sitten
Prossun saat helposti lämpimäksi esim. Super PI ohjelmalla. Ohjelma siis laskee piin desimaaleja. http://www.xtremesystems.com/pi/ Toki voit lämmittää sen prossun myös esim. pelaamalla mutta Super Piitä käyttäessä näkee sitten paremmin eron vakion ja kellotetun välillä.
Kyllähän tuossa sitten ainakin vähän on varaa. Intelin prossut on siitä fiksuja että sammuttavat itsensä kun lämpenee liikaa. Kokeile nostaa hiukan sitä FSBtä ja kokeilet miten toimii. Mutta älä hirveän paljon yli 60 päästä lämpöjä.
Juu BIOSiin vaan. Juu muistikerroin 1:1 ja FSBtä nostamaan. Jos kone ei jostain syystä käynnisty niin BIOSiin saa palautettua vakioasetukset emolevyllä olevalla jumpperilla. Jumpperi löytyy jostain läheltä patteria ja sillä on 2 asentoa. Rittää kun käytät jumpperin toisessa asenossa ja sitten takaisin.
eipä ollu BIOS:ssa mitään FSB:n viittavaa... että pystyykös tuota jollain ohjelmalla sitten kellottelee?
http://plaza.fi/muropaketti/tiedostot/tiedostot Tuolta EMOLEVYT kohdasta löytyy ohjelmia kellottamiseen Windowsista käsin. Itsellä ei kyllä ole mitään kokemusta noista.