1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vanha Fujitsu Amilo vielä eloon - miten?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi redekin 07.04.2013.

 1. redekin

  redekin Member

  Liittynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei.
  Tämä nyt koskee todella ”antiikkista” konetta, mutta toivon kuitenkin apua. Onko vanhalla koneellani vielä eloon heräämisen mahdollisuuksia:
  Windows XP Home Edition Amilo A Tyyppiä en tiedä, mutta sarjanumero 3636170068. Reg No. CY 26
  Kone on siis varsin iäkäs, mutta Firewire-kytkentänsä kanssa se palveli hyvin minua videointitöissäni, mm. kulki autossa ja käytin paljon myös autossa maastossa liikkuessani. Jos se saataisiin vielä eloon, se olisi kolmoskoneenani hyvä juuri ja pelkästään videointitöissäni, taas.
  Tilanne: Kone seissyt täysin käyttämättömänä jopa vähintään yli 10 vuotta. Oli ”lopuksi” hyvin epävakaa, näyttö vilkkui ja taisi jäätyäkin välillä. Nyt ei kone Tilanne nyt: Kone eikäynnisty lainkaan. Latasin akun (lataus kesto 3,5 tuntia). Koetin starttia ilman akkua ja akun kanssa. Tulos nolla. Kun irrotin latauslaitteesta hetkeksi johdon ja panin sitten takaisin, välähti Käytön merkkivalo oranssina (koneen käytössä ollessa merkitsee, että kone on energiansäästötilassa) ja Akun merkkivalo välähti sekin oranssina, mutta heti muuttuu vihreäksi (eli akku on täysi). Kiintolevyn merkkivalo ei (tietenkään) pala lainkaan, kun kone ei pääse käynnistymään. Levykeasemassa ei ole levykettä (mainitaan että sekin voisi estää koneen käynnistymisen). Ohjeissa mainittua järjestelmälevykettä (jolla käynnistää konelevykeasemasta) puolestaan ei ole sitäkään.
  Ohjeissa mainittua CD:tä ”Windows Recovery-CD” ja ”Drivers and Utilities” minulla ei ole. Tulikohan CD koneen mukana, en enää parka muista. Itse en muistaakseni mitään boottaus-recovery-levyä tehnyt.
  Olisin täysin valmis boottaamaan koko käyttöjärjestelmän, jos siihen vain pääsisi käsiksi.
  Mitä voitaisiin tehdä? Lienee kai niin että ensin pitää päästä käyttöjärjestelmän recoveryyn?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,699
  Kiitokset:
  1,129
  Pisteet:
  243
  Kuvauksestasi päätellen edes BIOS ei käynnisty. Ei kone silloin boottaa, vaikka asennus/recovery-levy olisikin käytettävissä. Niinpä veikkaan, että koneet tunnit ovat peruuttamattomasti tulleet täyteen.
   
 4. ernold100

  ernold100 Member

  Liittynyt:
  04.06.2009
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Akku on ilmeisesti oikosulussa jos mahdollista saatko toisen akun jostain jollain keinolla ja virta lähde onko se varmasti tarpeeksi tehokas.
   
 5. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Aikanaan raato compaq läppäri, jonka akku oli entinen, ei lataantunut yhtään. Kone ei käynnistynyt jos se akun raato oli kiinni, mutta toimi ilman akkua laturin kanssa.

  Onko toi läppäri kettumaisesti tehty akun ja laturin suhteen toisin?
  Vai olisko, että itse kone on lopullisesti sippi.
  Sieltä on voinnu vaikka konkat hyytyä jos on seissyt täysin käyttämättömänä jopa vähintään yli 10 vuotta. Tai on sipannut lopullisesti kun taas sähköä kehiin tuli.
   

Jaa tämä sivu