1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutisointi Ruotsin antipiratismilaista

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi perhana 28.05.2005.

 1. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Luin tuota afterdawnin versiota tuosta uutisesta, ja koska omaan käyttöön kopioinnin kieltäminen kuulosti jotenkin melko jyrkältä toimenpiteeltä, luin myös sen afterdawnin uutisen lähteeksi mainitun englanninkielisen uutisen läpi, ja minun mielestäni se alkuperäinen uutinen oli aivan erilainen asiasisällöltään, siinähän sanotaan että uusi laki ei kiellä kopioimista omaan käyttöön, ja myöskin teksti hyvitysmaksusta menee alkuperäisessa uutisessa melko erilailla kuin afterdawnin versiossa, eli kumpi uutinen nyt sitten pitää paikkansa vai onko suomentajalle tosiaan käynyt virhe. Vai halutaanko vaan muuten paisutella uutista ja herättää hälyä antipiratismilakien ympärillä?
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,804
  Kiitokset:
  172
  Pisteet:
  143
  Tuo uutinen eli hieman editointivaiheessa eli suomenkielisten uutisten toimittajamme käsittääkseni käytti hieman eri lähdettä alkuperäisessä uutisessaan. Itse menin noin 0300 yöllä lukemaan uutisen, luin ABC:n sourcen (ja vaihdoin sen uutisessa päälähteeksi) ja lisäsin tuon maininnan yksityiskäytön kopioinnin kiellosta, koska näin luulin lukeneeni uutisen. Myöhemmin Ankle, joka siis kirjoitti originaalin jutun ilman em. "bugia", korjasi sekoilujani uutisesta.

  AftonBladetin ja parin muunkin ruotsalaismedian mukaan uutisointimme hyvitysmaksujen suuruudesta on oikea -- sekoilumme yksityiseen käyttöön kopioinnin laittomaksi muuttamisesta taas oli allekirjoittaneen moka.

  Emme koskaan "paisuttele" uutisia tietoisesti, vaikkakin luonnollisesti uutisissamme on yleensä tietty "kaikkea vastaan"-asenne. Eli "objektiivinen, mutta vahvasti asenteellinen" on ollut uutisointimme linja viimeisen 6v.

  Kuten tarkimmat lukijamme ovat huomanneetkin, on uutistoimitukseemme tullut uusi kasvo lisää eli Ankle, joka hoitaa nykyisin uutisointimme pääosan, allekirjoittaneen ja Ketolan keskittyessä enemmän saitin muuhun toimintaan. Eli uutisten painotuksissa, kielessä, jne on luonnollisesti tiettyä muutosta tapahtunut viimeksikuluneiden 3-4kk aikana.

  Otan aina vastaan kritiikin ja parannsuehdotukset uutisointimme linjasta -- ja luonnollisesti uutisissa esiintyvistä mokista kannattaa ilmoittaa samantien, ne korjataan heti kun niistä saadaan tietoa. Ja ei, emme pyri olemaan maailmanlopulla pelotteleva sekopäiden uutissaitti, lähinnä pyrimme tuomaan esille sitä puolta uutisissa, jota valtamedia ei uutisoi koskaan. Ja kuten useimmat tietävätkin, uutisoimme myös paljon aiheista, joista Suomessa mikään muu media ei kirjoita, johtuen siitä, että kaikesta rönsyilystämme huolimatta pyrimme pysymään uskollisena "digitaalinen multimedia"-konseptillemme.

  -Petteri Pyyny, webmaster/"päätoimittaja"/CEO
  AfterDawn Oy
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2005

Jaa tämä sivu