1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uudistuksia foorumeille -topic

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi Amsodite 11.05.2006.

 1. Amsodite

  Amsodite Guest

  Tämän ketjun ideana on kertoa jokaisen henkilön omakohtaisia toiveita/lisäyksiä ynnä muuta kivaa näille foorumeille.

  [bold]Itse toivoisin, että tänne tulisi ainakin jotakin näistä:[/bold]

  [bold]-Tähdet:[/bold] Olisi mukavaa, jos jokaisella näkyisi oman nimimerkkinsä alla vaikkapa viisi tähteä, jotka syttyisivät sitä mukaa, mitä asiallisemmin/epäasiallisesti henkilö käyttäytyy foorumeilla.

  [bold]-Edellinen -painike:[/bold] Tämä on näköjään unohtunut foorumeilta kokonaan. Olisi siis hyvä, jos aiheessa, johon on vastannut olisi "edellinen" -painike, josta pääsisi takaisin sille alueelle, jolle on vastannut.

  [bold]-offline/online-valo:[/bold] Tämä olisi myös hyvä lisäys tänne. Tämän avulla näkisi, onko henkilö foorumeilla, vaiko jossain muualla. Tämä toimisi vaikkapa sillä tavalla, että nimimerkin vieressä näkyisi vaikkapa valo, joka palaisi vihreänä, jos henkilö olisi paikalla ja punaisena, jos hän olisi offline tilassa.

  [bold]-Avatar:[/bold] Olisi myös kivaa, jos tänne pystyisi lisäämään avatarin netistä taikka koneelta, kuten monilla muillakin foorumeilla.

  [bold]-Allekirjoitukseen pystyisi lisäämään URLin:[/bold] Tämäkin olisi ihan hyvä lisäys. Allekirjoitukseen pystyisi lisäämään linkin, joka näkyisi suoraan linkkinä, josta painamalla pääsisi samantien sille sivulle, mille linkki johtaa.

  ----------

  Nyt on teidän vuoronne. Kertokaa, mitä lisäyksiä itse haluaisitte tänne tai mitä haluaisitte täältä pois.
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,229
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
 4. Amsodite

  Amsodite Guest

  No kyllä tuo pahasti samanlaiselta aiheelta näyttää :) Eipä voi mitään. Pistäkää lukkoon jos haluatte. Tuo vähän hämäsi, kun asetuksissa lukee, että allekirjoituksessa ei toimi HTML-koodi. Luulin, että se meinaa myös urlia (mutta eipä sitten meinannutkaan).

  Tuo hakukin on vähän epäluotettava. En löytänyt samankaltaista aihetta millään.
   
 5. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,229
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Annetaan nyt olla auki jos vaikka joku innostuu kommentoimaan noita ehdottamiasi asioita. :)

  HTML ei tosiaan pelaa, mutta linkki muodossa http://jnejne toimii
   
 6. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Tuohon on tulossa jonkinlainen ratkaisu ns. peer review -systeemillä tämän vuoden aikana.

  Katsopas tuolta sivun yläreunasta, oranssi alue ennen tätä "sivun pääosaa", siellä on ns. crumbtrail, jossa kukin osa on linkki. Vastaisiko tuo sitä mitä haet?

  Tuo vaatii ihan järjettömän määrän tietokantakäsittelyä -- koodi tuohon on olemassa ja tuo toiminto on ollut tavallaan olemassakin sivuilla, mutta vedettiin pois sen huonon hyöty/haitta -suhteen takia (eli siitä ei ole varsinaisesti mitään merkittävää hyötyä kellekään, mutta vastaavasti sitä varten pitäisi päivittää Dual Xeon -kantaserverit vähintään Quad Opteroneiksi sivuston piikkiaikoina, jolloin yhtäaikaisia käyttäjiä on sivuilla noin 10,000..).

  Inhoan henkilökohtaisesti yli kaiken avatareja ja en ole ko. helposti toteutettavaa toimintoa tähän päiväänkään saakka suostunut lisäämään edes to-do -listalle. Avatareilla saa sivustosta todella nopeasti mikkihiirikerhon fanisivustojen näköisen hässäkän.

  Kuten todettiin, ns. UBB-tagit, siinä muodossa kuin ne sivuillamme ovat käytössä, toimivat myös allekirjoituksissa ja sama koskee URLien autotaggaytymista linkeiksi.

  Mutta kiitoksia palautteesta, muutenhan tämä ei kehity, jos käyttäjät eivät kerro selkeästi mitä sivuille tarvitaan lisää. Kaikki nämäkin, huolimatta mahdollisista "alkutyrmäyksistä" päätyvät kuitenkin ehdotuslistoillemme, jotka käsitellään aika ajoin ja sieltä napsitaan kasa toivottuja toimintoja koodiruuvipenkkiin viilattavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2006
 7. teppoI

  teppoI Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  4,166
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Samaa mieltä, ei avataria. Tekevät mielestäni foorumeista tahmeita ja kuvottavia. Noh, onhan se periaatteessa sama kuin tuo kuvakin tuossa allekirjoituksessa mutta...

  En syty myöskään tuolle online etc napulalle. Koska siitä ei mielestäni ole mitään hyötyä.

  Mutra noita tageja saisi tulla lisää. lisäksi www.wwww.com. Mutta värejä en toiovisi kuitenkaan enkä fontin suurentamista.
   
 8. Marku2

  Marku2 Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  1,259
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  [bold]-Nimimerkin vaihto[/bold]
  Pystyisi vaihtamaan nimimerkkiä. Meinaan sellanen ei varmaan ole mahdollista, jos tekee uuden käyttäjän niin voisi siirtä vanhasta käyttäjästä statuksen uuteen.
   
 9. teppoI

  teppoI Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  4,166
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Nimimerkin vaihto olisi ihan hyvä, mutta vain tietyllä ehdolla. Nimittäin sen voisi vaihtaa vain kerran. JOllei olisi mitään rajoitusta niin uskoisin että enkkupuolella (miksei myös täällä) olisi porukkaa joka vaihtaa joka kolmas minuutti nickiä.

  Mutta ehkä parempi ettei pysty sillä helpompi tunnistaa henkilö. Esim jos muutan nickini niin silloin tuskin kukaan tietää kuka minä olen ja voiko minuun millaisella todennäköisyydellä luottaa.
   
 10. Marku2

  Marku2 Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  1,259
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Se olisi hyvä juttu.
   
 11. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,229
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Ehkä se nick kannattaisi vain miettiä sitä mukaan ettei sitä tarvitse vaihtaa. En kyllä näe edes syytä miksi se pitäisi saada vaihdettua....
   
 12. Iisalmi

  Iisalmi Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nimimerkki pitäis saada vaihtaa.. Kerran vuodessa tai ainakin yhden kerran. Ja kenties vaikka vasta sitten kun on member tai senior member. Ja mielellään niin että vaikka automaattisesti vaihdon jälkeen näkyy pienellä nimimerkin alla se entinen nimimerkki vaikka kuukauden tai kaksi (siitä syystä että tietää kuka on kyseessä ja oppii tuntemaan uuden nimen).

  Syy miksi nimimerkki pitäisi vaihtaa ja miksi sitä ei ole kerralla mietitty riittävän hyväksi niin että se kelpaisi lopun elämää:

  Moni kuten myös minäkin eksyy tänne siitä syystä että tulee jokun "tietokone" aiheinen ongelma johon haluaa NOPEAN vastauksen.. Yritä siinä sitten kiireessä joku järkevä nimimerkki keksiä.. Itsekkin kokeilin vaikka mitä mutta kaikki "järkevät" oli jo varattuja..
  Ja näin minusta tuli sitten lopulta IISALMI..

  Se että näkyis tähtiä, on mielestäni huono idea(koska kaikilla muilla foorumeilla on sellainen systeemi) Ja mielestäni se on aika hölmöä olla niinkuin muut.

  Se edellinen nappi on hyvä idea ja olen sitä itsekkin aiemmin tänne ehdottanut.
   
 13. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  harvempi meistä kyllä vaihtelee etunimeäänkään ;-)
   
 14. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,229
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Jos kerkeää tänne forumille itsensä rekisteröimään, niin on varmasti myös aikaa miettiä sellainen nick joka itseä mielyttää. Vältetään samalla asiattomat nickit kun ei sitä voi vaihtaa.
   
 15. Iisalmi

  Iisalmi Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En yhdy edelliseen, ainakaan oman kokemukseni perusteella..
   
 16. Marku2

  Marku2 Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  1,259
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Olen samaa mieltä kaikessa Iisalmen kanssa
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2006
 17. Siku

  Siku Regular member

  Liittynyt:
  05.10.2002
  Viestejä:
  822
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mitä tähän käyttäjätasojärjestelmään tulee, niin nykyisen systeemin johdosta foorumi alkaa muistuttamaan yhä enemmän pikkupoikien leikkikenttää kuin keskustelufoorumia (ainakin joiltain osin). Useisiin viestiketjuihin vastataan vain sen takia, että status muuttuisi nopeammin. Eikä suinkaan sen takia, että olisi jotain oikeata sanottavaa viestiketjuun. Tämä taas heikentää keskustelun tasoa merkittävästi.

  Olen useaan otteeseen huomannut, että joku tulee IRC-kanavalle mainostamaan, että hänellä on x-määrä postauksia ja viikonlopun tavoitteena on nousta "Senior Memberiksi". Järkyttävää toimintaa. Tästäkin syystä "peer review"-systeemi olisi huomattavasti parempi. Tätäkin systeemiä voidaan toki käyttää väärin, mutta väärinkäytösten mahdollisuus on huomattavasti pienempi kuin nykyisen systeemin kanssa.

  Nykyisen systeemin säilyttäminen vaatisi huomattavasti agressiivisempaa moderointia, jos kaikki "statuksenkasvatuspostaukset" haluttaisiin karsia pois. Käytännöllisyys lienee aika kaukana tästä ratkaisusta.

  On myös syytä miettiä, mikä käytännön hyöty statuksilla on. En ole vielä keksinyt mitään konkreettista hyötyä. Onhan se tietenkin yksi virtuaalipippelin mittari, mutta muuhun siitä ei ole. Admin, Moderator ja muut vastaavat statukset tulee tietenkin säilyyttää. Afterdawn Addict-statuksen voisi myös säilyttää, mutta sen myöntäminen pitäisi jättää ylläpidon käsiin. Muut statukset voisi minun puolestani poistaa kokonaan. Onhan se status joillekin kunnia-asia, mutta kunnioituksen voi saavuttaa myös muulla tavalla, kuten postaamalla järkevästi ja asiallisesti.
   
 18. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Myös minun mielestäni avatarit ovat aivan turhaa roskaa. Nickin vaihto on nyt ihan yksi ja sama mulle, kuhan ihmiset ei saa vaihdella sitä tunnin välein. Edellinen painike täysin turha kun oikeessä ylänurkassa on jo toi navigointirivi, esim nyt: afterdawn.com / keskustelu / vastaa viestiketjuun / ja siitä voi sitten klikata mihin haluaa. Itse pidän mielummin online/offline valon pois foorumeilta koska yksinkertaisuus on yleensä paras vaihtoehto. Tähdet olivat hyvä idea :)
  Näin siis minun ajatusmaailmassani.
   
 19. heiksi

  heiksi Regular member

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  840
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mutta sitten jos täällä foorumilla käy vaikka 3 vuoden ajan niin ehtiihän siihen nickiin kyllästyä. Itsekkin olen jo hieman alannut inhoamaan tätä nickkiä :p
   
 20. Osku87

  Osku87 Regular member

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  2,634
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ei nikin ole tarkoitus olla mitään käyttötavaraa vaan tunnistamista vartenhan se on kehitetty. Mielestäni tuohon nikin vaihtoon voisi tehdä sellaisen systeemin, että 2 viikon aikana rekisteröitymisestä saa sitä vaihtaa. Tällä systeemillä käyttäjää ei vielä tunneta hyvin, joten nikin vaihtamisesta ei ole niin hirveästi haittaa ja samalla on mahdollisuus metsästää itselle mieleinen.
   
 21. Iisalmi

  Iisalmi Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sama juttuhan se on niiden pirun tähtienkin kanssa, mitä enemmän kirjoitat sitä enemmän on tähtiä? Vai eikö se muka sillä menetelmällä toimi? Kun kerran vertaat tähän Afterdawnin nykyiseen menetelmään..

  Vittu mulla se nyt on yks helvetin hailee.. Pääasia että apua tulee niille jotka sitä eniten kaipaa ja mielellään nopeasti.. Ihan sama se on mitä tänne ehdottaa, kun ei se kumminkaan toteudu..
   

Jaa tämä sivu