1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

uTorrentin porttien avaaminen??

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi petomiku 13.10.2007.

 1. petomiku

  petomiku Guest

  Osaako kukaan auttaa??

  Mulla on Windows vista ja uTorrent käytössä siinä. Molemmat toimii ihan ok, mutta ongelma on siinä sillä yhteytenä on WLAN. MOdeemi ei tällöin varmaankaan päästä muita yhdistämään minun koneeseeni, eli portit pitäis aukaista varmaan manuaalisesti. Eli uTorrentin alapalkissa pieni punainen huutomerkki josta painamalla lukee; ei yhdistettävissä, palomuurisi/reitittimesi rajoittaa verkkoliikennettäsi, sinun täytyy avata portti jotta muut voivat ottaa yhteyttä sinuun.

  Siis kyllähän lataukset tulee mutta todella hiljaa. Niin modeemi on TeleWell EA-510v3

  Yritin katsoa ohjeita portforwardingista mutta ei tullu mitään.. Se on vaan niin pirun hankalaa kun ei oikein ymmärrä tekstiä.

  Olisin todella kiitollinen avusta???
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 13.10.2007
 2.  
 3. jugez

  jugez Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  104
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  meet modeemin asetuksiin ja siellä ohjelmallinen palvelin kohtaan ja laitat sinne mitä portteja µtorrent käyttää ja oman ip osoitteen.
   
 4. arskao

  arskao Member

  Liittynyt:
  20.07.2004
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  niinpä niin mutta neuvo ensin että miten kaveri edes päääsee modeemin asetuksiin yleensä......
   
 5. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  TW modeemiin yleensä pääsee käsiksi selaimella (HUOM. oletan että tuon modeemisi käyttöliittymä on lähes sama kuin tw716)
  http://192.168.0.254
  käyttäjätunnus- ja salasana on oletuksena admin joka tietenkin kannattaa muuttaa :)

  jos joku on konffannut tuon portteja ja asettanut palomuurin päälle, voi olla että tuo edellinen ei toimi vaan pitää ottaa yhteys tyyliin
  http://192.168.0.254:8080 joka on oletus jos modeemin etähallintaporttia munkailee.

  Seuraava ei kerro oikeita asetuksia, mutta tapa selkenee varmasti
  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/570900

  Ps. Wlan ei liity mitenkään tuohon ongelmaan, vaan sama pätee vaikka kytkeydyt letkulla. Toinen vaihtoehto on että katsot tuon modeemisi valikoista sen UPnP portin ja asetat sen päälle. Kun löydät tuon portin laitat sen utorrentin asetuksiin ja laitat myös sen UPnP asetuksen päälle samalla. Nyt kun käynnistät utorrentin katsot sen lokista että mitä ilmestyy. Pitäisi tulla jotain tyyliin ip port forwarded tms.

  Toivottavasti auttaa tai pääset edes eteenpäin. Itse kans tappelin oman 716 kanssa vuoden verran ennen kuin alkoi päästä jyvälle :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2007
 6. petomiku

  petomiku Guest

  Kiitoksia vain tähänastisista neuvoista. Ongelmia jatkuu, modeemin asetuksissa -> ohjelmallinen palvelin, kun laitaa että lisää ja siihen kyseinen uTorrentin portti, ja oma ip-osoite, ja tallentaa asetukset niin ei se tallennu minnekään?? ja kun yritin ottaa yhteytta tuohon 192.169.0.254:8080, niin ei se yhdistä siihen..

  Mikä neuvoksi??

  No niin, sain laitettua UPnP portin auki ja laitoin uTorrentin ->Käytä UPnP porttikartoitusta, kohtaan täpän ja se pelittää nyt!! Kiitoksia.

  MUTTA, miten tämä UPnP systeemi vaikuttaa toimintaan, vaikuttaako mitenkään vai onko ihan yhtä turvallinen tapa kuin muutkin??
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 14.10.2007
 7. qwerty83

  qwerty83 Regular member

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  159
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play#NAT_traversal
  Kyllä se on turvallinen mikäli et saa jotain erittäin ilkeää troijalaista/matoa koneelle. Tuo UPnP siis ohjaa aukaisee itsestään tarvittavat portit koneelle, toisin sanottuna jos laitat utorrentin imuttamaan jotain ja UPnP on päällä, niin menet tuonne modeemin asetussivulle ja avaat sieltä Asetustiedot --> UPnP portit näet mitä portteja UPnP on aukaissut. Luultavasti näet tuolloin kaksi avattua porttia sekä UPD ja TPC portit, eli tuolta kyllä näet jos joku troijalainen tekeytyy UPnP:tä tarvitsevaksi ohjelmaksi ja alkaa aukomaan portteja. Itse olen luottanut aikapaljon UPnP tapaan, mutta yleensä en auo epämääräisiä tiedostoja tms. Itseasiassa voit tehdä tilanteesta paljon pahemman jos et tiedä tarkalleen mitä olet tekemässä, voit mahdollisesti aukoa valmiiksi portteja vihulaisille jne. Siksi en edes ala neuvomaan miten asettaa portit utorrentia varten kun en ole itse vielä asiaan perehtynyt.

  Tuo 192.168.0.254:8080 tapa ei tosiaan välttämättä toimi, eli jos tuo pelkkä 192.168.0.254 toimi niin älä välitä asiasta toistaiseksi, se pitää laittaa etäkäyttöasetuskohtaan itse ja sitä ei tarvitse muuttaa ennen kuin / jos ohjaa portteja "päällekäin". Vaikea selittää Telewellin sivuilla oli muistaakseni juttua selkeästi esitettynä tuosta jos kiinnostaa :)

  Toki kannattaa katsoa myös tämä linkki missä varoitellaan UPnP:stä
  http://www.grc.com/unpnp/unpnp.htm

  Luulisin että UPnP on huomattavasti turvallisempi vistalla kuin xp:llä, koska se kysyy salasanaa järjestelmänhallintaan liittyvistä komennoista. Eikä siis vihulaiset voi ainakaan niin helposti hyödyntää järjestelmän komentoja/aukkoja.

  Tärkeintä on oma harkinta ja käyttöjärjestelmän pitäminen päivitettynä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2007
 8. petomiku

  petomiku Guest

  unohdin tietenkin sanoa että mulla on käytössä pöytäkone ja läppäri joissa molemmissa lataukset. Pitääkö molempiin laittaa eri portit kun ei tunnu toimivan sama portti. vähä aikaa pysyy vihreänä ja lataus toimii mutta sitten se taas muuttuu punaiseksi??
   
 9. jugez

  jugez Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  104
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  eiköhän jokainen sen verran osaa ohjekirjaa lukea mut eihän sitä ikinä tiedä.itsellä ko modeemi portit auki ohjekirjan avulla!!!!!!!
   
 10. petomiku

  petomiku Guest

  Nonniin !!

  Tuhannet kiitokset kaikille auttaneille ! Homma pelaa. näillä avuilla ja sitten löysin telewellin sivuilta ohjeet porttien avaamiseen ja onnistui!

  Eli routerin HTTP oletusportti on 80 ja tällöin se pitää muuttaa 8080 ja siltä uudelta sivulta pystyi ohjelmoimaan asetukset -> ohjelmallinen palvelin -> lisää ja niin edelleen. Kiitokset Vielä!
   
 11. oliow_1

  oliow_1 Member

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mullakin on uTorrent jonka lataukset tulee liian hitaasti ja uTorrentin alareunassa on sama ilmoitus kuin ketjun aloittajalla. Tiedän siis että mun pitää avata kyseinen portti mutta mitä teen? Miten sä petomiku nyt sitten sait nää toimimaan? t. nyyppä.

  Modeemina mulla on Telewell ea200 ja palomuurijuttuna Telewell ea645. Täytyykö jälkimmäiselle tehdä jotain? Noihin on muuten myös liitetty 2 pöytäkonetta joten vaikuttaako se mitenkään? Ohjeita on löytynyt paljon mutta en tiedä minkä niistä mukaan mennä ja usein ne on eri malliselle telewell modeemille=haittaako paljon? En myöskään pääse edes käsiksi modeemiin vaikka laitoin tuon osoitteen selaimeen ja poistin netin palomuurin päältä (kuten telewell sivuilla sanottiin, niin ja selaimen välityspalvelimet? koitin jtn ip-juttuakin mutta arvailuksi menee). Joten jos joku vaikka tietää kattavan ohjeen suoraan tähän mun ongelmaan niin linkki olis kiva ja muutenkin apu:). Haluisin vaan noiden latausten nyt menevän nopeammin enkä yksinkertaisesti osaa avata porttia. Menee liian vaikeeks maallikolle noi ohjeet varmaan. :/
   
 12. bonusman2

  bonusman2 Guest

  mulla kans on "pieni" ongelma näiden porttien kans.. ku mulla on käytössö huawei ec506, niin siihen ei löydy minkäänlaisia ohjeita miten sais ohjailtua nuita portteja. Kun pitäs utorrent saada pelittään paremmin ku lataukset tulee niin turhauttavan hitaasti :/ että jos joku vaikka tietäisi tuosta enemmän?
   
 13. jii72

  jii72 Member

  Liittynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jep..
  olen yrittäny kovasti ymmärtää tätä utorrent ja porttiongelmaa, mutta en ole päässy eteenpäin.. auttakaa ihmeessä?
  utorrent ilmoittaa et not connectible, reuter/firewall is limiting connection. mulla pitäis olla 30/1mb yhteys, mutta ei todellakaan ole. Elisan laajakaista ja netgear cm232 mallinen modeemi, jossa myös wlan reititin kiinni.
  sain jostain tämmöisen http://192.168.100.1 josta pitäisi päästä purkkiin sisälle, mutta sekään ei onnistu?
  tattis jo etukäteen kaikille avuliaille..
   
 14. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,299
  Kiitokset:
  195
  Pisteet:
  93
  @Jii72

  Jos yhdistät tietokoneen modeemiin suoraan piuhalla, minkä ip:n saat tällöin? Veikkaanpa että sekä modeemi että wlan-reititin ovat ns. NAT- tilassa, jolloin joudut joko tekemään porttireitityksen molemmille laitteille, esim:

  modeemin portti 13579 -> wlan -> wlanin portti 13579 oma ip:si

  Jos modeemissa ei ole mitään muuta kiinni kuin se wlan- reititin, kannattaa modeemin reititystapa muuttaa siltaavaksi, jolloin wlan-reititin saa aidon ip:n. Tällöin joudut lisäämään vain wlan- reitittimeen portin utorrentille ja jättää modeemin rauhaan.

  Voit vaihtoehtoisesti muuttaa wlan- reitittimen reititystavan siltaavaksi, jolloin wlania käyttävät laitteet saavat sisäverkon ip:n suoraan modeemilta. Tämä on suositeltavaa jos modeeemissa on muita laitteita kiinni eikä niitä voi siirtää wlan- reitittimeen.
   
 15. bfr

  bfr Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2003
  Viestejä:
  130
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun modeemin asetuksiin on päässyt, on porttien ohjaaminen lähes samanlaista kaikissa merkeissä ja malleissa. Termit vain saattavat hiukan vaihdella.

  Mikäli ette pääse modeemiin ollenkaan käsiksi, tehkää näin:
  1. Menkää komentokehoitteeseen:
  start -> run.. > cmd [enter]

  2. Tarkistakaa ip-asetukset:
  ipconfig [enter]

  3. Etsikää kohta "default gateway" ja kirjoittakaa sen perässä
  oleva ip osoite ylös.
  yleisimmät:
  10.0.0.1
  192.168.0.1
  192.168.0.100
  192.186.0.254

  Voi olla myös joku muu, mutta tuon näköinen 4 osainen numerosarja jokatapauksessa.

  4. Kirjoittakaa k.o osoite internet selaimen osoitekenttään.
  Pitäisi aueta sivu jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa.
  Nämä ovat siis modeemisi/reitittimesti tunnukset, jotka löytyvät ohjekirjasta.
  Jos ei löydy, voi löytyä googlella.
  Yleisimmät:
  Koodi:
  Nimi     Salasana
  
  admin     admin
  admin     password
  admin     [tyhjä]
  [tyhjä]    [tyhjä]
  [tyhjä]    admin
  [tyhjä]    password
  Administrator [tyhjä]
  Administrator admin
  Administrator password
  
  jne.
  Yleensä olen aina löytänyt oikean muutamalla kokeilulla.
  Tuolta löytyy pitempi, mallikohtainen lista. Noita saa googlella lisää.
  http://www.phenoelit-us.org/dpl/dpl.html

  Ja vielä lopuksi: YRITTÄKÄÄ EDES. Yleensä kysellään jo "tarkempia" neuvoja tai jopa luovutetaan ennenkuin on vaivauduttu yhtään kokeilemaan. Pitkänkin kuuloiset prosessit vievät yleensä näissä asioissa vain muutamia sekunteja.

  Etsikää siis kohtaa johon voi selvästi kirjoittaa ip osoitteita ja portteja niin olette 99% varmasti oikeassa paikassa.
  Telewelleissä yleensä kohdassa "virtual server", joissain malleissa "port forwarding", "NAT", jne.

  Ja ainiin, kannattaa tuossa kohdassa 3 ottaa ylös myös oma ip osoitteenne(yleensä ip address tai ipv4 address).
  Se täytyy syöttää sitten tuossa varsinaisessa porttien ohjausvaiheessa kun olette päässeet niin pitkälle.


  edit:
  Jos teillä on useampi loota koneen ja "netin" välissä, niinkuin useammalla tuntuu olevan, pitää tietenkin asetukset tehdä jokaisesta laatikosta erikseen.

  eli esim. Jos ketju on:

  puhelinpistoke -> modeemi -> wlan reititin -> tietokone

  ei auta että pelkästään reitittimestä ohjaa portit, vaan ensin pitää ohjata modeemista portit reitittimelle, ja sitten reitittimeltä tietokoneelle. eli sama portti pitää olla auki koko matkalta, ja ohjata siis aina laite kerrallaan eteenpäin(eli modeemille kerrotaan reitittimen ip osoite ja ohjattava portti, ja reitittimelle tietokoneen ip osoite ja ohjattava portti)

  Jos taito loppuu kesken, kannattaa hommata adsl modeemi wlan ominaisuuksilla, niin lähtee yksi linkki välistä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2008
 16. vville123

  vville123 Member

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten tää nyt niinku tapahtuu voisko joku ihan numeroitten mieluiten kuvien kera,Ja käytössä on TW-EA520
   
 17. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48

Jaa tämä sivu