1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

utorrent portit auki silti lataus hidas

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi arniemi 23.03.2012.

 1. arniemi

  arniemi Member

  Liittynyt:
  23.03.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Palomuuri hidastaa utorrentin lataus/jako nopeutta, vaikka on portti avattu ja on sallittujen ohjelmien listalla. Asetusvelhokin väittää, että portti on avoin verkko on säädetty oikein. Parhaimillaan pääsen 100 kt/s latausnopeuteen, kun otan palomuurin pois päältä nopeus nousee parhaimillaan 1,1 Mt/s.

  Palomuurina on F-Secure Client Security 9.31(opiston kautta saatu). Olen kokeillut vaihtaa windowsin palomuuriin, mutta siinäkin ilmenee sama ongelma, vaikka portti on avoin. Olen uudelleen asentanut utorrentin ja kokeillut päivittää uudempaan versioon, mutta ongelma ei ole hävinnyt.

  F-securen hälytyslokissa on merkitty
  Kuvaus: Epäilyttävä datagrammiosio. Mahdollinen pirstoumahyökkäys.
  Toiminto: Palomuuri on estänyt tämän tietoliikenteen
  Suunta: saapuva
  Protokolla: UDP
  Etäportti: 0
  Paikallinen portti: 0

  Hälytyksen aiheuttama Ip osoite vaihtelee, mutta aina estetty yhteys on UDP protokolalla.
  Ihmetystä heräättä, kun kyseinen palomuuri ei aikaisemmin ole aiheuttanut ongelmia.
   
 2.  
 3. Make_72

  Make_72 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  1,666
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Avaa se µtorrentin käyttämä portti siihen f-secureen,se onnistuu sieltä asetuksista kohdasta palomuuri ja sieltä palvelut ja lisää palvelu laita nimeksi µtorrent tcp ja protokollaksi tcp ja sit sen µtorrentin portti ja lisää luetteloon ja sit teet toisen säännön nimeksi vaikka µtorrent udp ja protokollaksi udp ja portiksi se sama µtorrentin portti ja lisää luetteloon,nyt olet tehnyt ne säännöt sit valitset säännöt välilehden ja valitset lisää.. ja nimeksi vaikka µtorrent ja se "täppi" kohtaan salli,valitse seuraava ,siinä kaikki ip-osoitteet ja valitse seuraava ja sieltä listasta haet ne sun laatimasi säännöt eli µtorrent tpc ja µtorrent udp,laitat "täpin" niitten molempien eteen niin siihen ilmestyy semmonen tietokoneen ja maapallon kuva,niitten välissä on punanen kysymys merkki,klikkaa sitä kysymys merkkiä niin se muuttuu vihreeksi kaksuuntaseksi nuoleksi,tee se niitten molempien luomiesi palveluiden kohdalla,sit vaan valitset seuraava,sääntötyypiksi "ei hälytystä" ->seuraava ja Valmis,näin se sun uusi sääntö näkyy siinä listalla ja se µtorrentin portti on auki,enään ei pitäisi F-secure rajoittaa kyseistä porttia.
  tota ei kyllä ole tarvinnu moneen vuoteen laittaa f-secureen. tarkista myös µtorrentin asetuksista ettei sulla ole se portti asetukset silleen että se arpoo aina käynnistäessä uuden portin,käytä µtorrentissa vaikka porttia 12124 ja tee toi sääntö sille portille.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2012
 4. Genetti

  Genetti Regular member

  Liittynyt:
  27.10.2011
  Viestejä:
  167
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Windowsin oma palomuuri ei pitäisi vaikuttaa uTorrentin latausnopeuteen, kunhan palomuurissa on sallittu uTorrentin saapuva liikenne.

  Googlella löytyi tälläinen ohje:

  F-Secure Anti-Virus Client Security ohjelman palomuurin "Internet-suojaus" asetus on oltava "Toimisto" (oletuksena on "Koti"), niin p2p-ohjelmat toimivat. Client Security ohjelman asetuksiin ei tarvitse tehdä porttiohjauksia p2p-ohjelmille mikäli em asetus on "Toimisto".

  http://img89.imageshack.us/img89/1576/fsecureclientsecurityen8.jpg

  Tuo porttiohjauksen tekeminen F-Securen asetuksiin uTorrentille tarvittiin ainoastaan F-Secure 2007 versiossa.
   
 5. arniemi

  arniemi Member

  Liittynyt:
  23.03.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ogelmahan tässä onki juuri ollut, että olen avannut juuri tuolla tavalla portin f-securessa. Silti näyttää, että f-secure rajoitta latausnopeutta jonkin verran. Sama ongelma on ilmennyt windowsinkin palomuurin kanssa. Olen kyllä tarkastanut ja luonnut säännöt utorrentille. F-securessa palomuuri on toimistotasolla.

  Tämä ongelma on kestänyt noin viikon, mutta aikasemmin ei ollut ongelmia. Enkä ole muuttanut palomuurin asetuksia sen jälkeen, kun olin tehnyt portin ohjauksen F-secureen(ollut käytössä 7kk). En tiiä mikä on sitten muuttunut viime viikolta, kun lataus/jako nopeudet on romahtanut. Viime viikolla tavara tuli 1,1Mt/s nopeudella, kun palomuuri(f-secure) oli päällä.
   
 6. Genetti

  Genetti Regular member

  Liittynyt:
  27.10.2011
  Viestejä:
  167
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos sinulla aikaisemmin ei ollut nopeusongelmaa, mutta nyt uTorrentin latausnopeus on huono F-Securella tai Windowsin omalla palomuurilla vaikka et ole muuttanut palomuurin asetuksia, niin silloin vika ei ole palomuuriohjelmassa.
   
 7. arniemi

  arniemi Member

  Liittynyt:
  23.03.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuo kävikin itelläkin mielessä, että hitaus saataisi johtua esim. taloyhtiön verkossa hidastettaisiin p2p-ohjelmien nopeutta. En ole kuitenkaan vaihtanut taloyhtiötä enkä palveluntarjoajaa.

  Olen tässä viikon ajan toistanut kokeekis ottamalla palomuurin vähäksi aikaan pois päältä ja joka kerta nopeus on noussut merkittävästi. Sitten kun laitan palomuurin takasin päälle niin nopeus tippuu. Joten olettaisin, että palomuurissa on jotain häikkää mutta kun en vaan keksi missä on vika. Portti on avattu ja utorrent on sallittujen ohjelmien listalla.

  Ja eikös asetusvelho herjais, jos portti ei ole avoin tai jotain muuta häikkää on asetuksissa. Mulla kun näyttää pelkkää vihreää utorrent ja asetusvelho, joten asetukset pitäs olla kunnossa.

  Mutta nyt ku alkaa miettimään, niin olihan mulla saman ongelma syksyllä ja sillonkin yritin etsiä ongelman syytä tuloksetta. Sitten nopeudet nous ilman mitään syytä, jospa nytkin kävis samalla tavalla sitten ajan kanssa. Onkohan tämäkin näitä tietotekniikan erikoisuuksia, kun joskus asiat ei pelaa sitten millään ja yhtäkkiä ilman mitään syytä alkaa homma pelittää.
   

Jaa tämä sivu