1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

UNITED DVX4067K

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi viuhti 10.08.2004.

 1. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tämäkin laite ollut jo kaiketi kuukauden markkinoilla, joten avataanpa uusi ketju sen ominaisuuksista. Mielestäni ihan toimiva laite, tosin levyjen lataus on mielestäni tullut aikaavievämmäksi sitten 4066:n. Paha miinus tulee siitä, että vaikka Dangaardin kotisivut väittävät, että laitteesta löytyy tuki srt-tekstityksille, ei sitä useasta kokeilusta huolimatta tunnu löytyvän. Mitään netistä löytyviä päivityksiäkään ei arvaa asentaa, koska siitä saa heti tekosyyn takuun raukeamiselle. Kokemuksia?

  EDIT: No niin, maahantuojalta tietoa, firmwarepäivitys tarvitaan, sen saa tilata ilman lisäkustannuksia maahantuojalta, kunhan sellainen heille saapuu, ei vielä tarkkaa tietoa milloin. Tarkkailkaamme Dangaardin sivuja...
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2004
 2.  
 3. DuCe

  DuCe Member

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kokemuksia laitteesta (yhden päivän käytön perusteella):

  Todella hiljainen laite (hiljaisessa huoneessakaan ei käyntiääni kuulu) ja erinomaiset liitännät.

  Laite tukee kyllä "periaatteessa" .srt -tekstityksiä, mutta jostain syystä tekstityksestä ei näy kuin ensimmäinen rivi. Siis koko elokuvan aikana jokaisesta ruudulle ilmestyvästä tekstistä jää puolet (alempi rivi) näkymättä.

  Lähetin kyselyn tuosta maahantuojalle ja jos ongelma/syy ei selviä, menee laite vaihtoon koska .srt -tekstitys on luvattu eikä laitetta voi pitää toimivana jos tekstitys toimii vain puoliksi. Sama kuin myytäisi auto neljällä renkaalla joista vain kahdessa pysyy ilmat :)

  viuhti: Syy miksi et ole saanut mitään tekstejä näkymään johtuu todennäköisesti tekstitiedostosi nimestä. Testailtuani totesin että tiedoston tulee olla sekä saman niminen kuin itse videotiedoston, mutta lisäksi tiedostonimessä EI saa olla tyhjiä välejä, esim:

  jedin paluu.avi
  jedin paluu.srt
  ..teksti ei toimi, mutta

  jedin_paluu.avi
  jedin_paluu.srt
  ..teksti näkyy, mutta tosiaan vain se ensimmäinen rivi.

  Onko kellään kokemuksia tai ratkaisuja tähän ongelmaan? Tulisiko esim. .srt tiedostoja muokata jotenkin että tekstit näkyisi kokonaan?
   
 4. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse asiassa kokeilin muun muassa filettä Trainspotting.avi ja tekstitystä Trainspotting.srt, mutta tekstityksestä ei näkynyt vilaustakaan, eli vika ei ole (ainakaan pelkästään) tuossakaan. Näkyykö se srt-filu sinulla siinä soittovalikossa?

  PS. Srt oli konvertoitu alkuperäisestä subista Subtitle Workshopilla...
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2004
 5. DuCe

  DuCe Member

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  .srt -filu ei näy ikinä valikossa vaikka se levyllä onkin.

  Yritän ratkaista ongelmaa (yritä sinäkin), ja ilmoitan täällä heti jos jotain löydän.

  Onko muilla kokemuksia tästä laitteesta (UNITED DVX4067K)?
   
 6. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No, sainpa Evil Dead.srt:n toimimaan kun korvasin blancon alaviivalla, eli tuo pelittää nyt samoin kuin sinullakin, eli eka rivi näkyy. Tuo toinen tekstitys meni siis vituralleen jollain lailla kun sen konvertoisin. Jatketaan testausta. Mutta ilman firmware updatea tuosta tuskin selvitään...

  Väliaikaisapu firmwarea odotellessa on tietty se, että Subtitle Workshopilla rivittää tekstitykset yksirivisiksi, tosin saattaa joskus käydä niin ettei kaikki mahdu ruudulle. Ajattelin kuiteskin tehdä tälleen...ei muuten näytä Subtitle Workshopissa konvertoidut (sub ---> srt) tekstitykset pelittävän. Löytyiskö jotain toista ohjelmaa jolla vois konvertoida?
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2004
 7. Dude84

  Dude84 Guest

  Onko tätä ollut netanttilan valikoimissa?
   
 8. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei ainakaan viimeksi katsoessani. Noita aikaisempia malleja kyllä taisi aikanaan olla.
   
 9. timtu

  timtu Guest

  Palautusoikeuden innostamana hain sitten minäkin eilen koneen Tampereen Anttilasta tuolla satkulla. Siellä niitä oli parikymmentä, mutta ei yhtään hyllyssä, joten ajattelin, että parempihan tuota on kokeilla kotona.

  Arviot täällä ovat paljolti ainoastaan mpeg4-maailmaan liittyviä, joten laitetaanpa vaihteeksi vähän muutakin.

  Etumaskin suojamuovia en ole rohjennut poistaa mahdollista palautusta ajatellen, mutta Kodin ykkösen hyllylaitteessa on tuo kaunis peilipinta jo aika naarmuinen.

  Laite on halvan oloinen, halpahan se onkin. Levykelkka tuntuu huterahkolta ohuudessaan ja yksi aikaisemmissakin malleissa ollut piirre hämää: Kelkka ei tule kokonaan ulos, vaan levy on lievästi pujotettava paikalleen. No, ehkä tuo päinvastoin estää levyn huolimattoman paikalleen sijoittamisen.

  Kaukosäädin on kelvollinen. Vastaanottokyky on riittävä eikä säädintä tarvitse tähdätä erityisen tarkasti laitetta kohti, jotta se toimisi. Minulla lainassa olevalla vanhassa Pioneerissa on paljon onnettomampi kapula: kaikki nappulat pieniä ja samankokoisia.

  Vilkaisin paria DVD-leffaa: ihan ok kuva.

  Laitoin sisään täyden resoluution 3 Mpixelin digikuvia sisältävän CD-R:n. Kansionäkymä latautui varsin nopeasti. Diaesitysnäkymä on ärsyttävästi hieman liian verkkainen, mutta laadultaan hyvä. En vielä tarkistanut, voiko kuvia kääntää, mutta luultavasti voi. Vaihtonopeuteen ei voine vaikuttaa. Eräs taannoinen testivoittaja-Pioneer oli muuten tässä suhteessa piinallisen hidas ja jäi siksikin ostamatta.

  Ja pari kysymystä näin manuaalia vielä lukematta: Mitkä audioasetukset ovat oikeat, jos laite kytketään vanhaan Dolby Pro Logic -vahvariin. (Olletinkin FRONT-liitäntöihin, mihinpä muuhunkaan.)

  Entä pitääkö tavallisen telkankin kanssa käytettäessä valita lomittelematon (progressive), eikä lomilteltu kuva? (Eka vaikutti pikavilkaisulla vakaammalta.)Kone on scartilla kiinni tuoreessa laajakuvatelkussa (Philips 8858).

  Tässä ensivaikutelmaa. Kerron lisää myöhemmin, jos jaksan.

  TT

  P.S. Pakko muuten ihmetellä jotain taannoista toisessa ketjussa kirjoittanutta, joka noukkii tämänlaisesta täysin toimivasta monitoimilaitteesta yhden ominaisuuden (mpeg4) sinänsä merkittävän vian (subien puutteellisuus) ja alkaa sillä perusteella verrat laitetta folioon käärittyyn koiranpaskaan. Siitä on suhteellisuudentaju kaukana, olkoon kuinka turhautunut tahansa.
   
 10. SiB77

  SiB77 Member

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Molemmat tekstitysrivit saa näkymiin päivittämällä softan:

  http://www.recospa.it/download.asp

  Se on eka linkki sivulla. Nimeä tyhjä cd-rw levy MEDIATEK nimiseksi (muistaakseni) ja polta sinne pieni bin tiedosto.

  Laita koneeseen, odota että kelkka aukeaa ja poista levy. Odottele 5 - 10 minuuttia.

  Muuten hyvä, mutta suomenkieliset valikot katoaa ja tekstitys kyllä näkyy molemmilla riveillä. Tosin ääkköset eivät näy ja ne syövät seuraavan merkin teksteistä.

  Päivitystä odotellaan..
   
 11. timtu

  timtu Guest

  Sen verran kommentoin tuohon omman viestiini, että tuohon kuvien vaihtonopeuteen voi tietysti vaikuttaa sillä, että polttaa levyn, jossa noi on puolta pienemmällä resoluutiolla. Tarkoitin alunperin, että laitteessa ei liene säätömahdollisuutta, mutta tuohonkaan en sano enempää, ennekuin olen lukenut käyttöoppaan.
   
 12. timtu

  timtu Guest

  (En nyt oikein tiedä kumpaan ketjuun kirjoittaisin, kun kaksi on rinnan samasta soittimesta.)

  Jatketaan kokemuksiani.

  MP3
  Ensimmäinen takaisku: Merkitön bulkki CDR täynnä MP3sia ei tunnistunut ollenkaan. Yksittäiskappale, koska toinen vastaava levy aukesi mukinoitta. MP3 toisto toimii viiveettä ja äänessä ei ole mitään häiriöitä.

  MPEG4
  Mulla on yksi polttimen huippunopeudella (oliko sitten x24 vai nopeempi) nimettömälle bulkki CDR:lle poltettu xVid leffa ja ajattelin, että jos tuo näkyy, niin sitten näkyy varmaan mikä vaan. Vein sen taannoin Giganttiin, kun niillä oli vielä tyrkyllä Philips 737. Se meni kyykkyyn, eikä suostunut soittamaan lainkaan.

  No eilen sitten tuikkasin levyn Unitediin vailla isompia odotuksia. Latasi ja latasi ja tuumasin, että tässä sitä ollaan. Mutta sitten leffa hämmästyksekseni alkoi vailla mitään nikotteluja. Pakkauksen aiheuttamaa tasaisten pintojen muuttumista tietysti oli, mutta ei mitään palikoitumista tms. Iso plussa!

  Ties vaikka tosiaan pitäisin tuon, kun ei vielä vaikuta maanantaikappaleeltakaan.

  Onko ehdotuksia vaativaksi testiksi, jota useimmat eivät läpäisisi?

  TT
   
 13. pimpe

  pimpe Guest

  Laitetaan tämä nyt tällekin foorumille:

  No, kävin sitten hakemassa k-mallin anttilasta. Tällä hetkellä vituttaa niin paljon ettei veri kierrä. Noin 20 kelaamalla testatusta divx/xvid -leffasta vain kaksi kappaletta jaksoi toistua loppuun asti. Muissa tapauksissa united kaatui takaisin latausvalikkoon. Kävin vaihtamassa laitteen toiseen vastaavaan jonka lukupää toimi hieman paremmin (eli siis leffat toistuivat muutaman minuutin pitempään ennen kaatumista). Eli hurjan hyvältä näyttää.

  Itseäni kummastuttaa että tämän boardin mukaan suurimmat ongelmat ovat olleet toimimattoman tekstityksen kanssa. Onko divx/xvid-toistopuoli sitten ollut teillä täysin ongelmatonta?

  Oma divx-kokoelmani on poltettu halvimmille mahdollisille bulkkilevyille 40x -nopeudella jonka jälkeen levyt ovat muhineet puolisen vuotta cd-mapissa. Johtuukohan toisto-ongelma tästä? Toisaalta naarmuja ei ole kummemmin näkyvissä.

  Onko k-mallissa tosiaan sama mediatekin hyväksi haukuttu piiri kuin m-mallissa ja jos on, osaisiko kukaan suositella parempaa soitinvaihtoehtoa samasta hintaluokasta?
   
 14. DuCe

  DuCe Member

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä tämä (itselläni siis K-malli) ainakin toistaa DivX:t mukisematta. Kertaakaan ei ole kaatunut.

  Omat elokuvani on poltettu useille eri levymerkeille (mistä levyjä halvalla on sattunut saamaan), eikä ongelmia ole ollut niistä yhdelläkään. Poltan tosin elokuvani aina X8 nopeudella. Liekö ongelmasi johtuva liiallisesta polttonopeudesta? tiedä häntä..

  Jokatapauksessa ongelmasi on kyllä varmasti jossain muualla kuin itse laitteessa.

  Itse olen ollut kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen laitteeseen. Hinta/laatusuhde varmasti parasta mitä markkinoilta löytyy. Miinuspuolena ainoastaan tuo tekstin näkyminen vain ensimmäisellä rivillä, mutta tähänkin on luvattu korjaus seuraavassa päivityksessä.

  Lisäksi ohjekirjassa voisi olla maininta että tekstitiedoston täytyy olla sekä täysin saman niminen kuin itse elokuvatiedoston, että tiedostonimissä ei saa olla välilyötejä. Tämän takia meni muutama CD hukkaan testaillessa.
   
 15. SiB77

  SiB77 Member

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuo on korjattu jo. Vielä ne ääkköset kuntoon niin aletaan huutaa että tekstitysfonttiin pitää saada musta reuna ;)
   
 16. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Niin tuo korjaushan on ladattavissa jostain ulkomaiselta saitilta, ei maahantuojan hyväksymältä taholta. Johtaa laitetta maahantuovan Dangaardin sivujen mukaan takuun purkamiseen, jos semmoisia asentelee. Päivitys on tulossa, lupaa maahantuoja tiedusteltaessa, muttei nettisivullaan kerro asiasta mitään. Tuotetiedoissa samoilla sivuilla kyllä väitetään että laite tukee irtotekstejä sekä skandimerkkejä. Helvetin nurinkurista...
   
 17. timtu

  timtu Guest

  Niin. Luvattu mikä luvattu, joten kyllä sieltä saisi lähiviikkoina alkaa päivityksiä näkymään. Ovat vaan valitettavasti puolestaan muista riippuvaisia.

  Omituista asiassa on, että puhelimessa yksi käveri sieltä sanoi, että heillä oikeesti on näytekone, jossa skandit ja subit toimii ok, mutta niin vaan tehtaalla olivat sössineet niin, että myyntiin menneissä tää juttu ei ookaan kunnossa. Luulisi siis korjaantuvan pian.
   
 18. viuhti

  viuhti Member

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Osaako joku sanoa millä ohjelmalla nuo subit kannattaa muuttaa srt-tiedostoiksi, ainakaan minun Subtitle Workshopilla tehdyt eivät näy...?
   
 19. SiB77

  SiB77 Member

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  SubRip ohjelmalla. Avaat tekstin ja valitset tallennusmuodon ja tallennat. Tuon jälkeen riittää että avaa tekstit ja tallentaa saman tien.
   
 20. vempula

  vempula Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  288
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kokeilin tossa vähän laitetta ja mitenkään ei kyllä saa rivittämään .srt tekstitystä. Ei rivitä pitkiä rivejä tai |-merkillä erotettuja ja tosiaankaan se alempana olevakaan rivi ei näy. Tolla italiaano sivun päivityksellä varmaan menee kuntoon, mutta kun laitteessa on se 24kk takuu niin ei vielä kannatta.. Ja suomenkieliset valikot on pop

  Minun laitteeni ainakin toistaa tekstit vaikka oliskin:
  Peppi Pitkätossu.avi ja Peppi Pitkätossu.srt tiedostot levyllä, eli ei tartte erottaa _-merkillä.
   
 21. JHK68

  JHK68 Member

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko jo olemassa soitinta joka toistaa kaikki formaatit ja tekstit oikein? tai onko jo parasta monipuolisinta laittetta mihin firmiksen päivittämällä sais kaikki toimii? ja tekstien muunnokset oikeiksi..

   

Jaa tämä sivu