Terve, Eli, laitoin perheen yhteiseen koneeseen uusimman ubuntun. ainoat ohjelmat joiden kuuluisi pyöriä. ovat firefox ja pasianssi, mutta ongelmaksi tulee tuo siskon flash pelien pelailu. Pelit ei pyöri sulavasti vaa pätkivät ikävästi. Vai tarvitaanko linuxissa nykyään prosessoria jossa on 4x3600Mhz ydintä jotta flash pyörisi? -1.8Ghz athlon64, ati radeon 9200.-
Kokeiles ihan huvikseen poistaa tuon asentamasi flashin ja asentaa pakettivarastosta: ubuntu-restricted-extras Mukana tulee kaikkea muutakin kivaa. Koodi: sudo apt-get remove flashplugin-nonfree ja asentaa lisäosat Koodi: sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras itsellä ei ole mitään vikaa flashissä. Tosin mulla onkin käytössä tuo adopen 10 beta.
Eipäs tuo korjannutkaan asiaa kokonaan, mutta paransi tilannetta hieman. Tänään sai kunnella valitusta "Tää pätkii iha sairaasti! Saako sitä vanhaa tähä takas". Ensimmäistä kertaa oon pettyny linuxiin, Ilmeisesti se ei sovi vieläkään kotikäyttöön. Kokeneimmille koneenkäyttäjille se kumminkin on mahtava kikkailu alusta.
Kyllä, youtube toimii iha kivasti, kuhan laittaa työpöydän tehosteet kokonaan pois, kun se tuntuu lisäävän niitä efectejä siihen videeonki.
Hmm.. Onko sulla atin tarjoamat ajurit vai avoimet radeon-ajurit? Itsellä korjaantui jotkut flash-ongelmat yhdellä rimpsulla xorg.confiin. Googlella löytyi jotain juttua ubuntun foorumeilta.
Itselläni on kakkoskoneeni suurinpiirtein samaa tasoa ja näytönohjaimena ati radeon 9200. Voisitko kertoa mitkä flashpelit ei pyöri sujuvasti niin voisin itsekin testata miten itselläni pyörii? Jos ei pyöri niin itse veikkaisin ongelmaksi nimenomaan tuota näytönohjainta tai sen ajureita. Toinen mihin ongelma voi liittyä on firefox3. Itse ainakin huomasin, että yksi sivusto pätki firefox3:lla mutta ei tehnyt samaa firefox2:lla. Työpöytäeffektit kannattaa tuolla näyttiksellä ottaa pois päältä. Sujuva linuxin käyttö vaatii hyvin tuetun raudan alle. Ati ei valitettavasti ole toistaiseksi paras vaihtoehto.
Kokeilepa pistää Koodi: xvinfo Päätteeseen. Jos Näytön videokiihdytys ei pelitä, flashit nykii taatusti raskaallakin raudalla. Lääkkeenä kokeile seuraavaa. Koodi: sudo nano /etc/X11/xorg.conf Lisää seuraavaan kohtaan viimeinen rivi: Koodi: Section "Device" Identifier "ATI Technologies, Inc. Radeon 9600 (R300 AP)" Driver "ati" BusID "PCI:1:0:0" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Ctrl+x, y. Kohdasta driver näet onko käytössä atin suljettu fglrx- ajuri vai tuo avoin ati- ajuri. Kannattaa kokeilla käytännössä kumpi toimii paremmin. http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide
Esim, tämä peli pätkii http://pelikone.fi/pelit/aivopahkinat/Gold-Strike/1679 käytös firefox2 ja vapaat ajurit käytös. - Aivan sama, luovutan tää linuxin kans ja laitan tuon winroskan takas, ei noi palomuurit ja virustorjunnat niin paljo vaivaa aiheuta.- -kiitos kumminki, jos löydän sen winuka levy... no ehä mä sitä levyy löydä, kai tää ny vaa pitää saaha toimii -.- -edit 3,2½- No nyt löyty "ratkaisu", eli winuka levy. Ainaki omassa eee 701 linux vielä säilyy vielä jatkossaki.
Tämä on todella outoa, koska kokeilin tuossa toisessa koneessa gold strikea(tuo flash peli) ja en ainakaan huomannut mitään ongelmia. Koneena oli athlon XP 2000, 512mb, ati radeon 9200. Vapaat ajurit käytössä ja uusin ubuntu asennettu. Koneeni siis melkein samaa tasoa tehoissakin. Ainoa ero sinun koneeseesi on, että itselläni oli käytössä firefox 3. Itse veikkaisin tässä kohtaa, että flashissa on jotain ongelmaa. Ehkä tuota oikeata flashpluginia ei olekaan asennettu tai se on eri versio kuin minulla tai sitten se flash toimii firefox3:ssa paremmin.
Ei tämä olisi ekakerta ku linuxiss asia ei vaan mene samalailla ku toisessa vastaavassa on yleensä mennyt. No tulipa todettua että linux ei ole se sopiva käyttis tälle perheelle, ajattelin sen huoltovapaampana käyttiksenä ku XP ja sitä se varmasti onki, kuhan saa se siihen tiettyyn pisteeseen, jossa kaikki toimii.
Näitä on kyllä windows puolellakin. Kyse on yleensä siitä, ettei koneissa yksinkertaisesti ole asiat samalla tavalla. Joko ohjelmissa/ajureissa/asetuksissa/versioissa eroa tai sitten eri rautaa jossain välissä. Niillä ne aina selittyy. Windowsissa on vielä se huono, että joskus eroa voi tulla senkin vuoksi, jos on tullut asennettua paljon kakkaa koneelle. Tahallaan tai tahattomasti. Linuxissa ei sentään kakka tartu niin helposti. Mutta ei siinä windowsin käytössä mitään vikaa ole. Itsehän sen saa päättää mitä käyttöjärjestelmää pyörittää. Omalla kohdallani on linux ollut kuitenkin ylivertainen siinä käytössä, johon konettani käytän.
Nimenomaan... Jokaiselle oman tarpeen mukaan. Ei millään pahalla, mutta mua on ruvennu ärsyttään tuo uusien käyttäjien valitus. "Miks tää ei toimi? huono käyttis. vaihdan takas wintoosaan!" kyllähä mullaki oli aluks ongelmia, mutta asiaan syvennyttyä löyty ratkaisu liki onkelmaan kuin onkelmaan.